Αποτέλεσμα εικόνας για οι πρωκτικές παθήσεις




Όλες οι πρωκτικές παθήσεις ξεκινούν από την υπερτονία του μυϊκού σφιγκτηρικού συστήματος Οπως φαίνεται γνήσια αιμορροϊδοπάθεια μπορεί να προκαλέσει μόνον η υπερτονία του σφιγκτηρικού συστήματος. 



alt




Η αιμορροϊδοπάθεια  είναι νόσος του πολιτισμού μας μια και είναι άγνωστη στις πρωτόγονες κοινωνίες της Αφρικής και της Ασίας,οπως και ανάμεσα στους αγροτικούς πληθυσμούς,  ενώ εμφανίζεται και εξελίσσεται αλματωδώς  στις αναπτυσσόμενες πόλεις των ιδίων γεωγραφικών χώρων.

Στη χώρα μας συμβαίνει ακριβώς το ίδιο Στο βαθμό που αναπτύσσεται η επαρχία , η δυσκοιλιότητα,  ως πρώιμο σύμπτωμα εμφανίζεται μόλις μεταβληθούν οι συνθήκες και συνήθειες αφόδευσης που συνοδεύουν την μετακίνηση του αγροτικού πληθυσμού στην πόλη.



alt



Η μακρά, επαναλαμβανόμενη παρατεινόμενη  εκούσια αναστολή της φυσιολογικής κένωσης του εντέρου ,οδηγει σε μια εντατική «ασκηση» του σφιγκτηρικού συστήματος με καταληξη  ¨θηριώδεις υπερτονίες¨,από τις οποίες και μόνο γεννάται η αιμορροϊδοπάθεια . 

Τελικά η  αιτία της αιμορροϊδοπάθειας   θεραπεύεται οριστικά, με την άρση του πρωτοπαθούς αιτίου, δηλαδή με την επέμβαση Peter Lord .










H ραγάδα του πρωκτού είναι μια Οξεία επιμήκης σχισμή ή Χρόνιο ωοειδούς σχήματος έλκος του πλακώδους επιθηλίου του πρωκτού.
Παράγοντες που ευθύνονται γαι τη δημιουργία ραγάδων είναι: 
- Ερεθιστικές διαρροϊκές κενώσεις 
- Δυνατό σφίξιμο του πρωκτού από νευρογενή τάση 
- Χρήση καθαρτικών 
- Τραύμα τοκετού 
- Τραύμα από σκληρά κόπρανα 
- Τραύμα από σκληρό αντικείμενο 
- Ιατρογενές τραύμα.

Οι οξειες ραγαδες ειναι ορατες σα σχισμες  εσωτερικα με το πρωκτοσκοπιο.
Οι χρόνιες ραγάδες εμφανίζουν ίνωση και ανάπτυξη δερματικού κρημνού πτυχής στο έξω άκρο τους.
Ανυπόφορος πόνος που δεν ανταποκρίνετιαι στη συντηρητική αγωγή είναι ένδειξη για χειρουργική αντιμετώπιση. 
Διαστολή του δακτυλίου υπό γενική νάρκωση
( μέθοδος P.Lord) 
Η απολυτη λυση.