alt





 
 
 
 
Iγμορίτιδα σημαίνει την ύπαρξη φλεγμονής 
στο βλεννογόνο του ιγμόρειου άντρου ή γναθιαίου κόλπου.Ο γναθιαίος κόλπος , που είναι μια κοιλότητα  μέσα στην άνω γνάθο ,δεξιά     και αριστερά της μύτης,  ονομάστηκε και Ιγμόρειο άντρο. Βαρυγδουπος όρος, που παραπέμπει σε σκοτεινες σπηλιές Κι είναι αλήθεια πως κάπως έτσι είναι οι ρινικές κοιλότητες, που με τη ¨βοήθεια¨μας, με το να βάζουμε τα δαχτυλα στη μυτη μας,μεταφέρουμε εκατομμυρια μικρόβια στα ρουθούνια μας, κι απ εκεί κατευθειαν στις σπηλιες που είπαμε .
 
 
 
 
 
 
 
 
Σχετική εικόνα
 
 
 
 
 
 

Κάθε επίμονο και μακροχρόνιο μπούκωμα της μύτης με παραγωγή εκκρίσεων,δεν οφείλεται  πάντοτε σε  ιγμορίτιδα, και πρέπει να διερευνάται από  ΩΡΛ. Αν έχετε φταρνίσματα, φαγούρα και μπούκωμα στη μύτη μπορεί να πάσχετε από Εποχιακή,διαλείπουσα χρόνια,αλλεργική ρινίτιδα. Η αλλεργική ρινίτιδα δεν εκδηλώνεται σε όλους με την κλασσική συμπτωματολογία. Αλλοι παραπονούνται για μπούκωμα ή για καταρροή ή για φταρνίσματα ή για επίμονο οπισθορρινικό κατάρρου.


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
alt
 
 
 
 
 
 
 
 
Αλλοι μπορεί να παραπονούνται για επίμονο μπούκωμα,παραγωγή βλεννοπυωδών εκκρίσεων,διαταραχές τις όσφρησης, που οφείλονται σε μια χρόνια ρινοκολπίτιδα φλεγμονή του βλεννογόνου της μύτηςκαι κάποιου από τους παραρρίνιους κόλπους.
Αν έχει προσβληθεί το ιγμόρειο άντροή ο γναθιαίος κόλπος,τότε μονο μιλάμε για ιγμορίτιδα.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ιγμορίτιδα: Όλα τα συμπτώματα και πώς θα σας περάσει - Iatropedia
 
 
 
 
 
 
 
 
Αν έχει προσβληθεί ο μετωπιαίος κόλπος,τότε μιλάμε για μετωπιαία κολπίτiδα.Αν έχουν προσβληθεί οι ηθμοειδείς κυ-ψέλες τότε μιλάμε για ηθμοειδίτιδα και αν έχει προσβληθεί ο σφηνοειδής κόλπος, τότε μιλάμε για σφηνοειδίτιδα.Σε περίπτωση που έχουν προσβληθεί όλοι οι κόλποι τότε μιλάμε για πανκολπίτιδα. Και καλυτερα να τα ξεχάσετε όλα, γιατί θα σας πιάσει πονοκέφαλος.Ετσι την επόμενη φορά που θα¨βαρυνετε¨ στην περιοχή των ιγμορείων κατευθείαν στον Στράτο τον καλυτεροΩ.Ρ.Λ. των Νοτιων προαστειων που θα σας θεραπεύσει και μονο με το χαμόγελό του Πιστεψτε με  Πισω στο¨παραμυθι¨μας..


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ιγμορίτιδα: Όλα τα συμπτώματα και οι τρόποι αντιμετώπισης - Παύλος ...
 
 
 
 
 
 
 
 
Οι παραρρίνιοι κόλποι,είναι κοιλότητες στο πρόσθιο τμήμα του κρανίου στις περιοχές κάτω, πάνω και ανάμεσα στους οφθαλμικούς κόγχους.Εργο τους να κάνουν ελαφρύτερο όλο το κεφάλι, που θα είχε τριπλάσιο βάρος, αν οι κόλποι ήταν συμπαγείς. Και να λειτουργούν σαν κλιματιστική συσκευή,βοηθωντας θεαματικα στην ύγρανση και θέρμανση του εισπνεόμενου αέρα, όπως το ίδιο ακριβώς κάνουν και οι ρινικές κοιλότητες. Και κατι άλλο πολύ σημαντικό οι παραρρίνιοι κόλποι παραγουνμονοξειδίο του αζώτου που δρα ως χημικός μεταβιβαστής , αλλα και σαν τοπική άμυνα ,τροποποιώντας την  κινητικότητα των βλεννοκροσσών του επιθηλίου του βλεννογόνου , με εντευθεν διατήρηση επαρκούς αερισμού-διάχυσης στους πνεύμονες.σ.σ. αν μπορουσαμε να αντιληφθούμε τι ακριβως σημαινει αυτό,θα μέναμε, για μιαν άλλη φορά εκπληκτοι μπροστα στο θαυματης δημιουργίας του ανθρωπινου οργανισμού.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Αποτέλεσμα εικόνας για ιγμορίτιδα
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Το μονοξείδιο του αζώτου  βοηθά στην αγγειορρύθμιση,την αιμόσταση, την νευρομεταβίβαση, την ανοσία και την ανα-πνοή.Τα υψηλά επίπεδα του ΝΟ στις ρινικές κοιλότητες και τους παραρρίνιους κόλπους, αποτελούν την πρώτη γραμ-μή άμυνας κατά των μικροοργανισμών.Οι φυσιολογικές τιμές του εκπνεομένου από τη μύτη ΝΟ  όχι που θα σας χρειασθει ποτέ είναι 200-450 μέρη ανά δισεκατομμύριο. Η φωνή , που παράγεται από τις φωνητικές χορδές , διαμορφώνει την ποιότητά της και από την παρουσία των παραρρινίων κόλπων, που λειτουργούν ως ηχείο.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Αποτέλεσμα εικόνας για ιγμορίτιδα
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Κολπίτιδα είναι η φλεγμονή του βλεννογόνου που καλύπτει την κοίλη επιφάνεια ενός παραρρίνιου κόλπου.γναθιαια κολπιτιδα Οι παραρρίνιοι κόλποι παράγουν συνεχώς λεπτόρευστες εκκρίσεις ,οι οποίες, αφού καθαρίσουν το βλεννογόνο,στη συνέχεια παροχετεύονται .Στο κοινό κρυολόγημα ή σε  μια κρίση αλλεργικής ρινίτιδας μπορει να προκληθεί φλεγμονή του ρινικου  βλεννογόνου .Αυτή η φλεγμονή μπορεί να εξαπλωθεί και στο βλεννογόνο παραρρίνιου κόλπου.Αυτό έχει ως συνέπεια το οίδημα του βλεννογόνου να αποφράξει το στόμιο αποχέτευσης του κόλπου καινα επιτρέψει τη συσσώρευση μέσα στον κόλπο εκκρίσεων.Η στάση των εκκρίσεων ενεργοποιεί άτυπα βακτηρίδια και τα καθιστά παθογόνα.Τούτο επιτρέπει την εγκατάσταση βακτηριδιακής λοίμωξης, που επιδεινώνει τη φλεγμονή.Μια μη ομαλή ανατομική κατασκευή της μύτης προδιαθέτει στην πρόκλησητης οξείας ρινοκολπίτιδας.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
alt
 
 
 
 
 
 
 
 
Η οξεία κολπίτιδα,που σωστότερα λέγεται και ρινοκολπίτιδα προκαλεί πόνο και αίσθημα πίεσης σε διάφορες περιοχές του κρανίου,ανάλογα με τον εντοπισμό του πάσχοντος κόλπου.Εκτός από αυτά τα συμπτώματα ,ο ασθενής παραπονείται για πυρετό, βήχα,οπισθορρινικό κατάρρου, και παχύρευστες εκκρίσεις. Ρινίτιδα είναι μια φλεγμονή του βλεννογόνου των ρινικών κοιλοτήτων,που δεν περιλαμβάνει το βλεννογόνο των παραρρίνιων κοιλοτήτων. Η ρινίτιδα μπορεί να οφείλεται σε μόλυνση από ιό ,ιογενής ρινίτιδα,  από αλλεργία,αλλεργική ρινίτιδα, από μη αλλεργικούς παράγοντες, μη αλλεργική ρινίτιδα ή αγγειοκινητική ρινίτιδα. Όταν η φλεγμονή της του βλεννογόνου της μύτης επεκτείνεται σε έναν ή περισσότερους παραρρίνιους κόλπους, τότε μιλάμε για ρινοκολπίτιδα. Μια ρινίτιδα μπορεί να προκληθεί από διάφορες αιτίες.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
alt
 
 
 
 
 
 
 
Το 20-30% του Ελληνικού πληθυσμού πάσχει από αλλεργική ρινίτιδαΤο ίδιο περίπου ποσοστό Ελλήνων πάσχει από μη αλλεργική ρινίτιδα και ένας σημαντικός αριθμός πάσχει από μεικτού  τύπου ρινίτιδα,δηλαδή αλλεργική και μη αλλεργική ρινίτιδα.Το ένα τρίτο του Ελληνικού πληθυσμούπαθαίνοντας ετησίως ιογενή ρινίτιδα συνάχι γρίπης, παθαίνει ρινοκολπίτιδα, η οποία ευτυχώς μέσα σε 14 περίπου ημέρες αυτοϊάται, χωρίς τη λήψη φαρμάκων.


 
 
 
 
 
 
 
 
 
Αποτέλεσμα εικόνας για ιγμορίτιδα
 
 
 
 
 
 
 
Αν τωρα κατσουμε να¨μαζέψουμε¨τα πιο πάνω ποσοστα, εκπληκτοι θα δούμε ότι σχεδόν όλος ο πληθυσμός μας υποφέρει από ρινοκολπίτιδες και τα παραφερναλια τους .Το τι φταιει είναι ένα θεμα που αναγεται στη γενικη θεωρηση του τρόπου ζωής των συμπατριωτών μας.Ετσι λοιπόν βλέπουμε έναν Σημαντικό αριθμό Ελλήνων να παθαίνει καθ' υποτροπήν ρινοκολπίτιδες,και ένας σημαντικός αριθμός ατόμων  πάσχουν από χρονία ρινοκολπίτιδα. Το Κοινό Κρυολόγημα Και η ΡινοκολπίτιδαΈχουν Κοινά Συμπτώματα, Το κρυολόγημα συνήθως διαρκεί μιαν εβδομάδα. Αν ο βήχας, το μπούκωμα της μύτης και οι παχύρευστες μύξες, τις λένε και  βλεννοπυωδεις εκκρίσεις..αλλά είναι μυξες, διαρκέσει περισσότερο από 7-14 ημέρες έχουμε ρινοκολπίτιδα.
 
 
 



 
 
 
 
 
 
 
Αποτέλεσμα εικόνας για ιγμορίτιδα
 
 
 
 
 
 
 
Η οξεία ρινοκολπίτιδα, συμβαίνει συχνά μετά από ένα κρυολόγημα,και εκδηλώνεται με έντονα συμπτώματα και  διαρκει 2-3εβδομάδες.ΧρονιαΡινοκολπίτιδα  έχουμε από  τρία και πάνω επεισόδια το έτος,πουδιαρκούν πάνω από τρείς εβδομάδες.Το Μπούκωμα Της Μύτης, ο βήχας, η ελάττωση της όσφρησης, οι πονοκέφαλοι η υπαρξη πυκνηςβλέννας,που τρεχει  απ τη μύτη ή κατεβαίνει προς το ρινοφάρυγγα για να καταλήξει ,στοφάρυγγα,μπορεί να παραμεινουν για αρκετο διαστημα αλλα και να να συνοδευτούν από κακουχία και αίσθηση αδικαιολόγητης κόπωσης. Όλα αυτά δεν είναι παρα  αποτελέσματα μιας χρονιας ρινοκολπιτιδας,που χρειάζεται αντιμετώπιση.Κλεινοντας έναν απλό και πρακτικό τρόπο ¨περιποιησης¨της μυτης,των ρινικών κοιλοτητων,των ιγμορείων άντρων, παραρινιων  κλπ.Υπάρχει μια συσκευή απλή στην σύλληψη της,αλλα μεγαλειώδης στο τρόπο ενεργειάς της.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
Χρήσεις | Nasopure®
 
 
 
 
 
 
 
Μ αυτην την απλή συσκευη, μπορει κανεις να ¨πλυνει¨τα ιγμορεια με ένα ισοτονικό ή υπέρτονο διαλυμμα καθαρου δικού μας αλατιου,και σε λίγες μερες εφαρμογής να έχει τέλεια ευεξία,ελάττωση, των πονοκεφάλων, ηρεμο υπνο και γενικά καλη ποιοτητα καθαρης αναπνοής,πάντως ο σωστός τρόπος εκπλυσης των ιγμορείων, θα σας απαλλαξει από κόπους, πόνους, και βάσανα .Χαίρετε..
 






 alt