Αποτέλεσμα εικόνας για ΚΟΛΠΙΚΗΣ ΜΑΡΜΑΡΥΓΗΣ



Κι άλλος γνωστός , με αρρυθμίες, κατέφυγε στα χέρια του Ζάχου.  Φυσικά και τώρα είναι καλά, αλλά αυτό δεν σημαίνει οτι δεν πήρε την πρώτη ειδοποίηση σάρκασε ο Ζάχος.






Πάντα , όταν κάποιος γνωστός κατέληγε στα χέρια του, τον τρόμαζε και μετά ήθελε να απολογηθεί.
Οχι πως υπήρχε αποχρών λόγος,  αλλά ηταν κάτι, όπως είπαμε σαν εκτόνωση γι αυτόν.


Αποτέλεσμα εικόνας για ΚΟΛΠΙΚΗΣ ΜΑΡΜΑΡΥΓΗΣ




Η κολπική μαρμαρυγή, είναι η πιο κοινή καρδιακή αρρυθμία .Είναι μία κατάσταση στην οποία πολλά μη φυσιολογικά ηλεκτρικά κυκλώματα αναπτύσσονται  μέσα στους δύο κόλπους της καρδιάς,αναγκάζοντας  την, να χτυπά ακατάστατα και γρήγορα αυτό που λέμε αρρυθμία, φτερούγισμα
 

alt

Μας έχει μιλήσει η Αλεξάνδρα εκατό φορές για την αιτία.Το άγχος, η πίεση, το στρές, για ό,τι συμβαίνει  στην κάθε στιγμή μας.
Απ το μετρό που χάσαμε. Το φαναρι που καθυστερει.Τον οδηγό που βιάζεται και παρανομει. 
Ολα αυτά και  άλλα μικροπράγματα μας τσιτώνουν και τρελλαίνουν την ηλεκτρική διέγερση της καρδιάς μέσω του αυτόνομου νευρικού μας συστήματος.
Και δεν θέλω ερωτήσεις για το αυτόνομο σύστημα.Το τρέμω απο χρόνια. Είναι μια μυστηριώδης ανεξερεύνητη περιοχή, που δεν έχουμε ιδέα, τί κάνει πέρα των όσων χονδροειδώς ψηλαφούμε.
Ας προσπαθήσουμε να ζούμε την παρούσα στιγμή και μόνο, χωρίς σχέδια και προγραμματισμούς, ανόητους.
Να μάθουμε να αφήνουμε τη δόξα στους άλλους, να ελαττώσουμε την αντοχή μας στο στρές.
Να μην λέμε δεν θα με λυγίσει η κατάσταση.
Να γίνουμε σαν τις λιγαριές όσο δυνατός κι αν είναι ο αέρας ποτε δεν θα τις σπάσει.Θα τις ταπεινώσει, έλεγε η γιαγιά μου, όμως ποτέ δεν θα τις καταβάλλει.
Να γινόμαστε διαλακτικοί σε σχέση με τις θέσεις , που θεωρούμε αμετακίνητες.
Να μάθουμε να εμπιστευόμαστε τη διαίσθησή μας και να ζούμε την κάθε μέρα σαν να ήτανη τελευταία μας.  
Είναι κρίμα που δεν φροντίζουμε όσο θα έπρεπε την καρδιά μας.
Δεν της δίνουμε αρκετό αίμα για να συντηρηθεί, γιατί  με τις κακές μας συνήθειες φράζουμε τα αγγεία μας κι έτσι φτάνουμε στην κολπική μαρμαρυγή .
Oι περισσότεροι άνθρωποι βέβαια, μπορούν και ζουν μια κανονική ζωή, με λίγα συμπτώματα ,όταν η κολπική μαρμαρυγή ελέγχεται φαρμακευτικά.



Τώρα το πιο σύνηθες, για μας τους έλληνες, είναι να μην δίνουμε σημασία στα...φτερουγίσματα, που μας πιάνουν πότε-πότε, οταν ξαπλώνουμε, ή όταν πιάνουμε στα χέρια εναν λογ/σμό.  Να μην πηγαίνουμε στο γιατρό , να του το εξομολογηθούμε, και να καταλήξουμε βλακωδώς με μιαν ανακοπή, κι απο πάνω να αφήσουμε όλο τον εσμό των ασχέτων να απορεί οτι ο Νώντας δεν είχε τίποτα θηρίο τζάμπα έφυγε.
Αυτό είναι και το τραγικό λάθος για την κατα τα άλλα ανέμελη και προικισμένη φυλή μας.
Δεν δίνουμε σημασία, και πεθαίνουμε απο μια κολπική καταιγίδα ένα αιφνίδιο θάνατο έτσι για πλάκα Ξέρετε πόσοι δεν προλαβαίνουν να πάνε στο νοσοκομείο, και πεθαίνουν ενώ ντύνονται για να πάνε σ ένα γάμο.
Εχω πολλά παραδείγματα γι αυτούς τους τζάμπα θανάτους.
Ομως γιατί να φτάσουμε στα φάρμακα αν δηλαδή δείξαμε πρόνοια και πήγαμε στο γιατρό. 
Μπορούμε με λίγη προσοχή και ιχθυέλαιο εγκαίρως να προλάβουμε τα περισσότερα συμβάματα.
Για όνομα του Θεού.


alt

Ομως δεν το κάνουμε.Συνεχίζουμε το κάπνισμα το ακατάστατο φαγητό. Οταν μούρχεται κάποιος, και με το που μπαίνει στο γραφείο μυρίζω τσιγάρο, τον παρακαλώ να φύγει και να ξανάρθη οταν αποφασίσει να κόψει το βρωμερό αυτό πράμα.
Αυτή δεν ήταν άλλωστε η αιτία της παρουσίας του θηρίου αυτού δίπλα μου;( Εννοεί τον Βαγγέλαρο) και το επεισόδιο που είχε με παρεξηγημένο ασθενή.
Ηρθε κάποιος συστημένος απο υπουργό.Του είπα για το τσιγάρο, και με υπεροπτικό τρόπο, μου είπε να κάνω τη δουλειά μου.
Τον εξέτασα και του είπα οτι θα ενημερώσω τον υπουργό.
Ναί δεν το πιστεύετε , πήρα το γραφείο του υπουργού, και ,προς τιμήν του ,του μίλησα. Οταν άκουσε το όνομα, γέλασε και με παρακάλεσε να τον πετάξω απ το ιατρείο την επόμενη φορά.
Δεν μου ξανάρθε προφανώς ειδοποιήθηκε σχετικά.

alt

Στο θέμα μας.
Εάν η καρδιά κτυπά πολύ γρήγορα προκαλείται πτώση της αρτηριακής πίεσης Εάν δημιουργηθούν  θρόμβοι αίματος, μέσα στην καρδιά, λόγω της αρρυθμίας μπορεί να  οδηγήσουν σε εγκεφαλικό ή θάνατο.
Δυσάρεστα και τα δύο.
Εαν η φαρμακευτική αγωγή αποτύχει, πράγμα συνηθισμένο, μπορούμε Να ανατάξουμε Ηλεκτρικά την καρδιά διοχετεύοντας ρεύμα στην επιφάνεια του θώρακα Για Να Σταματήσει Προσωρινά Κάθε Ηλεκτρική Δραστηριότητα Της Καρδιάς Και Να Την Επαναφέρει Στον Φυσιολογικό Ρυθμό.
Μπορούμε να κάνουμε Διαδερμική κατάλυση κολπικής μαρμαρυγής με καθετήρα και να Καταστρέψουμε Τα Μη Φυσιολογικά Καρδιακά Κύτταρα Που Προκαλούν Την Αρρυθμία.
Δεν την πάω με τίποτα αυτή την επέμβαση.Είναι καθαρά προσωπική επιλογή μου.

alt


Εχουμε δύο μαρμαρυγές.
Ομως επικίνδυνη είναι η κολπική μαρμαρυγή Γιατί σε αντιθέση με την κοιλιακή, η κολπική μαρμαρυγή  
Δεν Συνιστά Άμεσο Κίνδυνο Για Την Ζωή Του Ασθενούς. 
Πολλοί ζουν για χρόνια με κολπική μαρμαρυγή χωρίς προβλήματα. 
Για πολλά χρόνια τη θεωρούσαμε ως μία αβλαβή διαταραχή. Κι όμως η πείρα μου λέει οτι  η χρόνια κολπική μαρμαρυγή μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα:
Επειδή οι κόλποι συστέλλονται γρήγορα και ανώμαλα, το αίμα δεν ρέει αρκετά γρήγορα σ αυτούς. 
Αυτό αυξάνει τις πιθανότητες να θρομβωθεί το αίμα..






Να Σε Τί Βοηθά  Το Ιχθυέλαιο. Ανάθεμά Με Που Δεν Μπορώ  Να Το Φωνάξω.
Αν ο θρόμβος εξωθηθεί από την καρδιά, μπορεί να ταξιδέψει στον εγκέφαλο και να προκαλέσει εγκεφαλικό.
Ανθρωποι με κολπική μαρμαρυγή έχουν πέντε με επτά φορές αυξημένες πιθανότητες για εγκεφαλικό από το γενικό πληθυσμό.
Αυτό σημαίνει , για τους λάτρεις των στατιστικών.500-700% περισσότερο απ τον πράο συνάνθρωπό  μας, που δεν ξέρει τί είναι το delivery, ούτε οι πιτσαρίες με τα φούλ trans  λιπαρά. Που να με πάρει και να με σηκώσει, που χτές υπεχώρησα στην αδυναμία της στιγμής έλειπε κι ο Βαγγέλαρος να δεί τον σύντεκνό του, κι έφαγα ο λαίμαργος ολόκληρη πίτσα σομπρερο.
Κι ηταν απίθανη η άτιμη.
Η πάθηση αυτή αποτελεί επομένως έναν σοβαρό προδιαθεσικό παράγοντα για την δημιουργία θρομβο-εμβολικών εγκεφαλικών επεισοδίων.
Η χρόνια χορήγηση αντιπηκτικών μειώνει κατά 60% την πιθανότητα εγκεφαλικών επεισοδίων αλλά δεν την εκμηδενίζει.   
              
Όταν χρησιμοποιούνται αντιπηκτικά σωτήρια μεν διαβολικα δε χρειάζονται αιματολογικές εξετάσεις για να εξασφαλιστεί ότι η πηκτικότητα του αίματος είναι σε ασφαλές και αποτελεσματικό επίπεδο
Δυνητικά, αυξάνεται ο κίνδυνος Εγκεφαλικής Αιμορραγίας.
Μην ξεχνάτε το ιχθυέλαιο πριν μας χτυπήσει το αστροπελέκι, μας βοηθά να απομακρύνουμε τον κίνδυνο, σε τετοιο σημείο που να γελάμε οταν μας μιλανε για κλοπιδογρέλη και τα συμπαραμαρτούντα.
Χώρια που γίνονται εγκληματικά λάθη με την συγχορήγηση ομεπραζόλης για το στομάχι που μειώνει τη δράση του αντιπηκτικού σε ποσοστά που τρομάζουν και 
πιασε τ αυγό και κούρεφτο μετα.


alt

Προσέξτε γιατί πρέπει να πούμε κι αυτό.Η κολπική μαρμαρυγή μπορεί να μειώσει την αντλητική ικανότητα της καρδιάς μέχρι 20 και 30 % τοις εκατό.
Η κολπική μαρμαρυγή που συνδυάζεται με γρήγορη καρδιακή συχνότητα για μακρά χρονική περίοδο μπορεί να προκαλέσει, καρδιακή ανεπάρκεια
Τέλος, σε πολύχρονες μελέτες ,έχει αποδειχθεί ότι γενικά η χρόνια κολπική μαρμαρυγή χωρίς θεραπεία συνοδεύεται με αύξηση του κινδύνου για θάνατο.
Να που φτάσαμε στο επιμύθιο.
Ερχόμαστε με κλάμα στο κόσμο, κι αν δεν καταλάβουμε πως ούτε ο Παπανδρέου, ούτε ο Καραμανλής, ή ο Βενιζέλος,( όχι ο Μεγάλος, ο Λευτεράκης, ο άλλος που το παίζει μεγάλος),μπορούν στο ελάχιστο να επηρεάσουν τον ψυχισμό μας αν εμείς οι ίδιοι δεν τους επιτρέψουμε να μπούν στη ψυχή μας.
Τους αφήνουμε να απολαμβάνουν  αν το κάνουν τη μέθη της όποιας εξουσίας τους, και να φορτώνονται με κατάρες, που δεν πρέπει,γιατί όπως μας έμαθε ο Ενας, πάνω στο Σταυρό δεν ξερουν τι κανουν

 
Κανείς δεν μίλησε, μόνο  Βαγγέλαρος ακούγονταν που έκλαιγε σαν μωρό.
Σε ερώτηση μου γιατί κλαίει,η απάντηση εφερε και πάλι την ισορροπία στην ομήγυρη.
¨Ζιατί ομίλησε για τον σύντεκνο τον Λευτεράτσι¨
σ.σ. Δεν φάγαμε τίποτα αυτό το απόβραδο..