Σύμφωνα με τον αμερικανικό οργανισμό
ΕΡΑ Environmental Protection Agency, 
ο άνθρωπος δεν πρέπει να προσλαμβανει πάνω από 0,1 mg υδραργύρου την ημέρα ανά κιλό σωματικού βάρους

Ετσι λοιπον, γυναίκα 60 κιλών εχει οριο ασφαλειας τα 42 mg υδραργύρου την εβδομάδα.
Όπως θα καταλαβατε το θεμα μας είναι τα ψαρια, που, Δοξα τω Θεω, εχουμε ακομα αφθονα στη χωρα μας.
Απ οσα εχουμε πει όλα αυτά τα χρονια τα ψάρια  αποτελούν την καλύτερη πηγή πρωτεϊνών, ενώ η περιεκτικότητά τους σε Ω3 λιπαρά οξέα, μακρας αλυσσιδας ανθρακα ,τα απαραιτητα λιπαρα οξεα που δεν συνθετει ο οργανισμος μας,έχει αποδειχθεί ότι έχουν ,μεταξυ των αλλων, και αντικαρκινικές ιδιότητες, ιδιαίτερα για τον μαστο, το παχυ εντερο, αλα και τον προστάτη.







Αποτέλεσμα εικόνας για ΨΑΡΙΑ ΚΑΙ ΥΔΡΑΡΓΥΡΟΣ




Η καθημερινη κατανάλωση ψαριών, μειώνει δραματικα τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων, όπως και του δυσαρεστου στηθαγχικου πονου  στηθάγχης, αυξάνει την καλή χοληστερόλη, μειώνοντας την πιθανοτητα θρόμβων ,όπως και τη φλεγμονή. Ακομα, βοηθά στη ρυθμιση της υπερτασης, και στον κίνδυνο τυχαιου εγκεφαλικού. 
Με μια αρνητική πλευρά .Τον δολοφονικο υδραργυρο.Ξερουμε οτι κάποια  συνηθως μεγαλα και μακροβια, ψάρια περιέχουν μεγαλα ποσοστα υδραργυρου, που ως γνωστον, είναι ένα μέταλλο που βλάπτει καρδιά, νεφρά και  συκώτι.





Αποτέλεσμα εικόνας για ΨΑΡΙΑ ΚΑΙ ΥΔΡΑΡΓΥΡΟΣ



Όπως σημειωσαμε εν προοιμιω, δεν πρέπει να προσλαμβανουμε πάνω από 0,1 mg υδραργύρου την ημέρα ανά κιλό σωματικού βάρους.











Ας παρουμε τον  ξιφία, που έχει 1,8 mg υδραργυρου, ανά γραμμάριο ιστου, που απλα μεταφραζεται πανω από 300 mg υδραργυρου, και θα πρέπει να περάσει τουλάχιστον ένας μήνας πριν ξαναφαμε ψάρια, κι αυτό για να δωσουμε τον χρονο στον οργανισμο μας, να αποβαλλει τον υδραργυρο.





Αποτέλεσμα εικόνας για Ο φρέσκος τόνος



Ο φρέσκος τόνος με 0,93 mg υδράργυρο ανά γραμμάριο ,τρώγεται το πολύ δύο φορές το μήνα.Αυτό δεν συμβαινει για τα ¨λιανοψαρα¨ ,που είναι καθαρα. Οι σαρδέλες, ειδικά οι μικρές, περιέχουν πολύ λίγο υδράργυρο και συγχρόνως πολλά Ω-3 λιπαρά οξέα.Το ιδιο κι ο παρεξηγημενος σολομός,λογω ιχθυοκαλλιεργειας, που περιέχει πολλά Ω-3 λιπαρά ,και ιχνη υδραργυρου.
Αυτό καθιστά  σαρδέλες και  σολομό ,από τα πιο υγιεινά διατροφικα ψάρια.Ας δουμε ποσον υδραργυρο , περιεχουν 170γραμ. ωμο ψαρι απ τα παρακατω 
Το ατλαντικό σκουμπρί 3,9 γραμμάρια.
Η ρέγκα 2,7 γραμμάρια.
Ο άγριος σολομός 2,4 γραμμάρια.
Ο τόνος και
Οι σαρδέλες 1,5 γραμμάρια




Αποτέλεσμα εικόνας για φαρμακευτικων ιχθυελαιων




Σημειώνεται τέλος, ότι για την παρασκευη των φαρμακευτικων ιχθυελαιων, προβλεπεται ¨μοριακη αποσταξη¨ των πρωτων υλων που τα απαλασσει απ τα βαρια μεταλα, αλλα και τον υδραργυρο, καθιστωντας τα καταλληλα για την αντι-τριγλυκερι-δικη αγωγη. 

Συπερασματικα, 
τρωμε συχνα ψαρια, αλλα και παιρνουμε φαρμακευτικο ιχθυελαιο, θωρακιζοντας τον οργανισμο μας απ τον κινδυνο βασικα των θρομβοεμβολικων, αλλα και των ποικιλων κακοηθειων. 

Χαιρετε.