alt






copyright   http://kosmaser.wordpress.com/ ©

 


Οστεοπενία-οστεοπόρωση.

Προβληματίζει εκατομύρια άνδρες και γυναίκες, και μη νομίζουμε οτι είναι προνόμιο  μόνον των γυναικών 

Κοροϊδεύουμε τον εαυτό μας, ότι θα μπορούσαμε να θεραπεύσουμε οριστικά, την οστεοπόρωση, με το να παίρνουμε ασβέστιοβιταμίνη D, καλσιτονίνη ή ό,τι άλλο θέλει να μας δώσει ο γιατρός μας, για να μας προφυλάξει απ τις επερχόμενες ζημιές στην οστική μας μάζα,στα κόκαλά μας, που τελικά παραμένουν το ίδιο άρρωστα, όπως ήταν εξ αρχής 



Η οστεοπενία-οστεοπόρωση

δεν είναι μια ασθένεια έλλειψης ασβεστίου,ως στοιχείου, του οποίου πασχίζουμε να επιτύχουμε, την αποκατάσταση.

Αφήστε που το ασβέστιο δεν  είναι καν το σπουδαίο θρεπτικό στοιχείο.για τα οστά μας τουλαχιστον.
Ισως για άλλα πράγματα.γιατί πράγματι το ασβέστιο είναι ένα από τα πλέον σημαντικά θρεπτικά συστατικά για τη λειτουργία του οργανισμού, και διαδραματίζει σημαντικό ρόλο σε πολλές ζωτικές λειτουργίες του, όπως επίσης και στη διαδικασία της μυϊκής ανάπτυξης και ανάρρωσης.



Ετσι τόσο οι γυναίκες μετά  την εμμηνοπαυση αλλά και οι άνδρες μετά τα 65 ,απειλούνται από την εξασθένιση των οστών και τη μείωση της μάζας τους.

Συνεπώς η οστεοπόρωση γενικά θα έπρεπε να απασχολεί εξίσου και τους άνδρες μετά τα 65 τους. Ο κίνδυνος συνίσταται στο να υποστούμε κάταγμασυνήθως στα ισχία ή στα άκρα, αλλά επίσης και στην σπονδυλική στήλη.

Ενα κάταγμα σε προχωρημένη ηλικία μπορεί να απορρυθμίσει τον οργανισμό μας ,ακόμα και με μοιραία κατάληξη.

Οι  δίαιτες στέρησης   θερμίδων και  λιπαρών  απειλούν κι αυτές σοβαρά τα οστά μας.
Είναι γνωστό οτι:Ενα 30% τουλάχιστον από όσο βάρος χάνεται,είναι οστά και μυς.Αυτά χάνονται οριστικά και σε έξι ,το πολύ,μήνες, οι 9 στους 10 θα έχουν ανακτήσει όλο το προηγούμενο βάρος τους,αλλά αποκλειστικά σε λίπος,δηλαδή θα έχουν χάσει πολύτιμα κόκαλα και μυς και θα έχουν γίνει ακόμα πιο πλαδαροί και παχύσαρκοι,αλλά και με¨δαντελένια¨ οστά.



                                                                                                                                                                                                                                                                        
                 



                                                                                                                                                                                                                                          
        

Πρέπει κάποια στιγμή να καταλάβουμε οτι όλα τα πράγματα, που αφορούν τον οργανισμό μας ρυθμίζονται απο  τους αδένες και τις ορμόνες μας  τις ενδοκρινείςπαρακρινείς, και κυρίως τις αυτοκρινείς ορμόνεςγια τις οποίες έχουμε μιλήσει πολλές φορές, παλιότερα.
Από τις ορμόνες αυτές εξαρτώνται:Κυρίως    ο μεταβολισμός μας, 
το αμυντικό μας σύστημα,
ο σκελετός μας και  ολόκληρο το σώμα μας,και φυσικά η ψυχική μας διάθεση, τη στιγμή που είμαστε  ψυχοσωματικές υπάρξεις.

Τί λοιπόν πρέπει να κάνουμε, ώστε το ορμονικό μαςσύστημα να δουλεύει σωστά.θα πρέπει να τρώμε 3 κύρια γεύματα, οπωσδήποτε, δηλαδή
Πρωϊνο, μεσημεριανό, βραδυνό και δύο ενδιάμεσα, δεκατιανό και  απογευματινό.  καταπίνοντας στο ενδιάμεσο,ενα κουταλι ιχθυελαιο.Απλα κι αποτελεσματικα.

 
Χαιρετε.




alt