Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 30 Ιουλίου 2020

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΘΑΝΑΣΙΜΟΣ ΕΝΑΓΚΑΛΙΣΜΟΣ





 

 

 

 

 


 

 

Σε καταστασεις ,οπως η παρουσα πανδημια υπαρχουν τα καλα και τα κακα. Δεν λεμε αλλωστε

ουδεν κακον αμιγες καλου ;

Να που εμεις οι ελληνες μαθαμε   τη στατιστικη. Τοσες χιλιαδες οι φορεις του ιο, τοσοι  νοσουν  τοσοι μετεστησαν. Ως και η γειτονικη μας χωρα, αρχισε δειλα-δειλα να ανακοινωνει θυματα, αφου πρωτα γελιοποιηθηκε παγκοσμια.

 Εδω τωρα αρχιζουν οι παραπλευρες απωλειες

Όσοι Πάσχουν Από Κάποια  Χρόνια  Ασθένεια, Διατρέχουν Μεγαλύτερο Κίνδυνο Από Κατάθλιψη  .    

Και Όσοι Έχουν Κατάθλιψη  Διατρέχουν Αυξημένο Κίνδυνο Να Υποστούν  Καρδιαγγειακή Νόσο, Διαβήτη,  Καρκίνο, ή καποια Αναπνευστική Πάθηση. Νοσηροτητες,που ευθύνονται για το 60% των θανάτων παγκοσμίως.

Εδω μπαινει στη σεντρα κι ο κορωνοϊος¨. 

Ελατε να μιλησουμε  τωρα με αριθμους.

Καρδιοπαθείς καταθλιπτικοί έχουν  τριπλάσιες  300% πιθανότητες , να πεθάνουν, αν προσβληθουν απ τον ιο, σε σχέση με αυτούς που πάσχουν από τη μία νόσο.

Κλινικές παρατηρήσεις και τα ερευνητικά δεδομένα συγκλίνουν στο συμπέρασμα ότι:

Η Ψυχική Και Η Σωματική Υγεία Είναι Αλληλένδετες.

Οι πιθανότητες να υπάρχει κατάθλιψη σε κάποιον ασθενή αυξάνονται από 5% έως 25% στον γενικό πληθυσμό ,ανάλογα με το φύλο, και σε 25-33% σε ασθενείς με χρόνια νοσήματα.

Το 30-40% των καρδιοπαθών  παρουσιάζει συμπτώματα κατάθλιψης, ενώ στα δύο τρίτα των ασθενών με διαβήτη και κατάθλιψη  δεν αναγνωρίζεται η ψυχική νόσος, με αποτέλεσμα οι ασθενείς Να Μην Μπορούν Να Ακολουθήσουν Οδηγίες  Για Ρύθμιση Του Σακχάρου Τους.  Στον διαβήτη, η κατάθλιψη αυξάνει τον κίνδυνο επικίνδυνων επιπλοκών.

Η κατάθλιψη, είναι  ασθένεια με  χίλια πρόσωπα, εξαπλώνεται σιωπηλά και υπουλα σαν επιδημία  στον σύγχρονο κόσμο.

Η Παγκόσμια Ψυχιατρική Εταιρεία και ο Παγκόσμιος Οργανισμος Υγείας, υπολογίζουν ότι θα είναι μέσα στην επόμενη δεκαετία η δεύτερη πιο συχνή αιτία νοσηρότητας.

 

 

 

 

 

 

 

Γυναίκες, διαζευγμένοι, άγαμοι,  άνεργοι , νοσούν συχνότερα. Η μέση και η τρίτη ηλικία πλήττονται περισσότερο από την κατάθλιψη,  αλλα και ενα  5% παιδιών και εφήβων υποφέρει επίσης από τη νόσο.Δεν ξερουμε  τι προκαλεί την κατάθλιψη.

Η Εμμηνόπαυση  Διαταραχές Του Θυρεοειδούς,  κληρονομική προδιάθεση απώλεια αγαπημένου προσώπου, οικονομικά προβλήματα, στρες ένα τραυματικό γεγονός στην παιδική ηλικία.

Οι Άνεργοι Έχουν Τέσσερις Φορές 400%  Περισσότερες  Πιθανότητες Να Εκδηλώσουν Συμπτώματα Κατάθλιψης σε σχέση με όσους έχουν δουλειά, ενώ οι άνθρωποι των οποίων οι δουλειές επηρεάστηκαν από την οικονομική κρίση έχουν διπλάσιες πιθανότητες να νοσήσουν από σοβαρή κατάθλιψη. 

 

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Άνεργοι

 

 

 

Ερευνες συσχετίζουν τη διατροφή με την κατάθλιψη. Και να που φτασαμε στο : ¨Δια ταυτα¨.

Σημερα ταλανιζομστε απ την επελαση του κορωνοϊου. Ατυχως δεν ξερουμε τιποτα μετα βεβαιοτητος. Ακουμε στατιστικα νουμερα. Βλεπουμε αρρωστους. Θλιβομαστε με την καταντια μας να μην υπολογιζουμε ουτε Νομους, ουτε Κρατος, ουτε εντολες. Και το τελος  θανατος. 

Και οι προοπτικες ζοφερες.

Ο Μακρον ¨εκλεισε¨το κρατος. Σε λιγο θα ακολουθησουμε και μεις. Και τοτε ειναι που θα δουμε τα χειροτερα, συμφωνα με οσα σας ανεφερα πιο πανω. Ηδη, οσοι αναγκαστικα στερηθηκαν τις εξοδους και διασκεδασεις τους, αρχισαν να αγχονται. Θεωρω περιττο να αναφερω στη χρηση ¨αλπραζολαμης¨, που χτυπησε κοκκινο.

Ολα εχουν ¨κοινο παρονομαστη¨που  ειναι η καταθλιψη. Και κατι τετοιο, πολλαπλασιαζει τις επιπτωσεις της επιδρασης του κοροναϊου. 

Εδω δεν χωρουν ημιμετρα.

Οταν ενα μελος κινδυνευει απο ¨γαγγραινα¨ ακρωτηριαζεται  για να μην μεταδωσει τη σηψη και στο υπολοιπο σωμα.

Το μενουμε μεσα ειναι ενα σλογκαν, φαινομενικα αθωο.

Για δοκιμαστε να μεινετε λιγες μερες, μεσα  στο  σπιτι…

 Επιστρεφοντας στο υφερπον στοιχειο που ειναι η καταθλιψη  σύμφωνα με το εγχειρίδιο DSM της Αμερικανικής Ψυχιατρικής Εταιρείας , πρέπει να συνυπάρχουν:

Πέντε ή περισσότερα από τα ακόλουθα  συμπτώματα για περίοδο…μεγαλύτερη των δύο εβδομάδων, σας λεει κατι αυτο; Ποσες μερες περιοριζουμε καποιο υποπτο κρουσμα.

Γιατι οχι περισσοτερες;

Εκ των οποιων  ένα τουλάχιστον σύμπτωμα πρέπει να είναι η Καταθλιπτική διάθεση Στα παιδιά μπορεί να εμφανισθεί ως μόνιμη ευερεθιστότητα

 

 


 


 

 

Ελαττωμένο  ενδιαφέρον

Σημαντική απώλεια ή αύξηση βάρους.

Μείωση ή αύξηση της όρεξης.

Α ϋ π ν ί α  Υπερκινητικότητα 

Κόπωση ή απώλεια ενέργειας . 

Αισθήματα απαξίωσης ή υπερβολικής ενοχής.

Προβλήματα στη λήψη αποφάσεων, στη σκέψη ή στην αυτοσυγκέντρωση.

Επανειλημμένες σκέψεις θανάτου ή αυτοκτονίας Αν και δεν μπορείτε να θεραπεύσετε μόνος σας την κατάθλιψη  μπορείτε τουλάχιστον να αυτο-βοηθηθείτε με τους εξής τρόπους  

Να αποφεύγετε το αλκοόλ.

Μπορεί να νομίζετε ότι μειώνει τα συμπτώματα αλλά μακροπρόθεσμα τα επιδεινώνει. 

 

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για κατάθλιψης

 

 

 

Να περπατατε,  η σωματική δραστηριότητα μειώνει τα συμπτώματα.

Να κοιμασθε σωστα. Να έχετε διατροφή πλούσια σε ω-3 λιπαρά ψάρια ,καρύδια κ.λπ. Δεν είναι κάτι δύσκολο.Ολοι μπορούμε να το ακολουθήσουμε. σας βεβαιωνω γι αυτο, και μην φοβασθε .  Ενας ισχυρος, μη καταθλιπτικος οργανισμος, μπορει να καταπολεμησει τον κοροναϊο. 


Χαιρετε.

 

 

 

 


 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΣΕΚ ΑΠ..ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ;

ΣΗΜΑΔΙΑ ΓΝΩΣΤΙΚΗΣ ΕΚΠΤΩΣΗΣ

  Ανασκόπηση του 2022 για το   Alzheimer   & Anoia περιγράφει   οκτώ πρώιμα σημάδια άνοιας   που μπορούν να γίνουν εμφανή εννέα χρόνια π...