Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 2 Αυγούστου 2020

Η ΜΑΣΚΑ..ΜΑΣ ΒΟΗΘΑ ΝΑ ΑΝΑΠΝΕΟΥΜΕ..


Aσπίδα Προσώπου Διάφανη - Προσωπίδα Προστασίας | Website 5




 

 

 


 



Ελατε να το παμε απ το τελος. 

Δεν μας σκοτώνει ο ίδιος ο ιός. 

Πεθαίνουμε από  έντονη αντίδραση του ανοσοποιητικού

Σκεφθειτε το λιγο :

Μολις τωρα αρχισαμε να πλενομαστε, πρωτα τα χερια,το προσωπο το σωμα. 

Μεχρι τωρα το πλυσιμο ηταν για κοσμητικους λογους μονον. 



Πως θα σταματήσει το παιδί σου… τις ανασκαφές στη μύτη του - ΤΑ ΝΕΑ



Μολις προσφατα μαθαμε πως ολη η ζημια γινεται απ τα βρωμικα χερια με τα οποια σκαλιζουμε τη μυτη, τριβουμε τα ματια, τρωμε τα νυχια μας. 

Απλα μας λειπει αγωγη υγειας. Ας ξεκινησουμε απ τον εαυτο μας. Η τριτη ηλικια ειναι πολυτιμη αλλα ευαλωτη, δεν μπορει να παιζει το κρυφτουλι με τον κορονοϊο. Καποια στιγμη θαρθει το τελος, κι ατυχως θα ειναι οδυνηρο.


Σημερα στην Εκκλησια παρατηρησα οτι στα 150 ατομα οι 30 φορουσαν μασκα, αυτη της μια χρησης που ομως ειχε χρησιμοποιηθει αρκετες φορες. 3 φορουσαν σωστες υφασματινες, και αρκετες κυριες 70+ εβγαζαν τη μασκα και ετριβαν τη μυτη και τα ματια με…τα χερια τους, και στη συνεχεια ξαναβαζαν τη μασκα.  

 

 

 

Ανάλυση: Κατ' οίκον απομόνωση των υγειονομικών και των ευπαθών ...

 



Ο  COVID-19 σκοτώνει συγκεκριμένες ομάδες ανθρώπων με προβλήματα υγείας, θα ήταν έξυπνο να γινόταν απομόνωση των ευπαθών ομάδων για προστασία τόσο των ίδιων όσο και της οικονομίας της χώρας.  

Και δεν είναι μόνο η οικονομία. Με τη φυματίωση, τί γινεται. Κοιταξε κανεις απο τους υπευθυνους τα νουμερα;Κανεις δεν μιλαει για τις αυτοκτονιες. Μη ξεχναμε πως:  η φτώχεια σκοτώνει πολύ περισσότερο κόσμο από οποιαδήποτε λοίμωξη. Είναι δύσκολη η κατάσταση. Να το σκεφτουμε λιγο. Ξερετε ποσο δυσκολο ειναι να ξανακάνουν γενικευμένο lockdown;

Κανεις δεν μπορει να φρεναρει τους νεους απ το να κανουν του κεφαλιου τους, ομως  μετά να μην πηγαίνουν στους παππούδες τους.




 

Ο ρόλος του παππού και της γιαγιάς στο μεγάλωμα των παιδιών ...

 

 

Οταν οι νέοι αφου γλεντησουν με τη ψυχη τους μετά πηγαίνουν στους παππούδες τους. 

Εκεί είναι ο κίνδυνος.


Ολο το βαρος πεφτει πανω στο δυστυχες συστημα υγειας της χωρας. Κανεις δεν τολμα να το αγγιξει.Ετσι  ασχολούμαστε με το να ανοιγοκλείνουμε τα σύνορα. Κρεβάτια έχουμε. Γιατροί και νοσηλευτές χρειάζονται. Ποιος θα κάνει την εντατική παρακολούθηση;


 

 

Ο κορονοϊός ή η υπεραντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος ...

 



Βγαινοντας απ την Εκκλησια, με πλησιασε ενας συμπαθεστατος 80νταρης, κι μ ενα πλατυ χαμογελο μου ειπε οτι ειμαι φοβιτσιαρης που φορω μασκα. Ο ιος συμπληρωσε, δεν πλησιαζει τους…χαρουμενους ανθρωπους.

Του χαμογελασα. Δεν μπορεσε να δει ομως το χαμογελο μου. Το εκρυβε η…μασκα.

Χαιρετε.

 




Να φοράει κανείς μάσκα ή να μη φοράει; Τι απαντούν οι ειδικοί ...

 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΣΕΚ ΑΠ..ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ;

ΠΑΛΙΝΔΡΟΜΗ ΕΚΣΠΕΡΜΑΤΙΣΗ

  Ισως την ακουσετε σαν  ξηρό οργασμό.  Ειναι η  παλίνδρομη εκσπερμάτιση, μια κατάσταση κατά την οποία το σπέρμα,  αντί να απελευθερωθεί, τα...