Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 2 Μαρτίου 2021

ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΚΑ ΦΑΣΟΛΙΑ..ΠΟΛΥΤΙΜΑ

 




Πολύτιμα από διατροφικής άποψης τα μαυρομάτικα φασόλια.

Μία μερίδα μας δινει ποσότητα πρωτεΐνης όση και μισή μπριζόλα ή  5-9 σαρδέλλες. 

 

 

 

 

Σχετική εικόνα

 

 

 

 

 

Συνδυάζουν δύο σημαντικές ιδιότητες: δεν επιβαρύνουν με άχρηστες θερμίδες, και είναι θησαυρός σε θρεπτικά συστατικά.

Μία κούπα μαυρομάτικα φασόλια καλύπτει το 45% των αναγκών σε φυτικές ίνες, το 58% σε πολύτιμο φυλλικό οξύ και  το 31% σε πρωτεΐνες.

Επιπλέον, η θειαμίνη, η βιταμίνη Β1, που παρέχουν άφθονη,είναι σημαντική για τη λειτουργία των εγκεφαλικών κυττάρων, τη διατήρηση της μνήμης και των γνωστικών ικανοτήτων.

 

 

 

 

 


 

 

 

Όπως όλα τα όσπρια, τα μαυρομάτικα έχουν αρκετή λυσίνη και θρεονίνη, αμινοξέα  απαραίτητα για τον σχηματισμό των πρωτεϊνών. Ξεκινηστε να τα τρωτε καθημερινα ετσι σαν σαλατα μαζι με οποιοδηποτε αλλο φαγητο.

 

 

 


 

 

 

Όταν τα συνδυασουμε με ρύζι που περιέχει μεθειονίνη, κάνουν έναν τέλειο θρεπτικό σύνολο, που μας δίνει σωστές και καθαρές πρωτεΐνες έναντι του κρέατος που δυστυχώς βρίθει ορμονών, και τοξικών καταλοίπων.  

Καλό θα είναι να αγοράζουμε μαυρομάτικα ελληνικής προέλευσης γιατί άλλο τα δικά μας κι άλλο ειδικά τα χύμα που μας έρχονται απ το Περού.Οχι πως δεν είναι καλά, αλλά απευθύνονται στους Περουβιανούς που έχουν, όπως και να το κάνουμε, άλλο φαινότυπο.

 

 


 

 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΣΕΚ ΑΠ..ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ;

ΓΕΡΝΑΜΕ ΟΛΟ ΚΑΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ..

  Μελέτη αναδεικνύει μεταβολή της αντίληψης για την   τρίτη ηλικία   –  Εσείς πόσο νέος ή ηλικιωμένος αισθάνεστε.. Η απάντηση  εξελίσσεται κ...