Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021

ΠΟΤΕ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΔΕΝ ΣΥΓΚΡΟΥΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ..

 











Κατ αρχας..Επιστήμη που δεν φέρει το στοιχείο της διάψευσής της, δεν είναι επιστήμη

Στην τρέχουσα πολιτική συγκυρία, που βλεπουμε  την προσπάθεια να εμβολιασθούν όσο το δυνατόν πιο πολλοί Ελληνες, και ένα μέρος της κοινωνίας, ατυχως μεγαλο, προβάλλει ισχυρές αντιστάσεις,  αρχικα αμφισβητωντας  την επικινδυνότητα της COVID-19 και στη συνεχεια,  την υπαρξη αλλα και αποτελεσματικότητα των εμβολίων και το κερασακι  την αναγκαιότητα του εμβολιασμού. 









Σ αυτούς τους πολίτες απευθύνεται η επισημη Πολιτεια, επικαλουμενη τα επιτεύγματα της επιστήμης που, σε μικρό χρονικό διάστημα, κινητοποιώντας δεκάδες χιλιάδες ερευνητές, δαπανώντας τεράστιους πόρους και μετά τη διενέργεια χιλιάδων πειραμάτων, ανακάλυψε τελικά το εμβόλιο κατά της πανδημίας.







Απέναντι τωρα σ αυτή την επιστημονική ακολουθία, η ¨άλλη πλευρά¨ αντιπαραθέτει δοξασίες, προκαταλήψεις, συνωμοσιολογικές προσεγγίσεις της πραγματικότητας διανθισμένες ατυχως και με θρησκοληπτικό φανατισμό, που ειναι ο,τι χειροτερο









Συμπερασματικά, υπάρχουν εκατομμύρια άνθρωποι στον πλανήτη –γιατί το φαινόμενο δεν είναι ελληνικό– που λησμονούν πως η ανθρωπότητα προόδευσε χάρη και στην ύπαρξη των εμβολίων. Δειτε :

https://kosmasserafetinidis.wordpress.com/2021/04/17/

Είναι μια ιστορική πείρα που μεταβιβάζεται και μέσω της παιδείας από γενιά σε γενιά. Αν αυτός ο ιμάντας μεταβίβασης σπάσει σε κάποιο σημείο, δημιουργούνται επικίνδυνες ρωγμές στις κοινωνίες.  

Πού να φαντάζονταν οι άνθρωποι των προηγούμενων δεκαετιών πως, εν έτει 2021, θα υπάρξουν πολίτες που θα αμφισβητήσουν εκείνα τα επιστημονικά επιτεύγματα που έσωσαν τις δικές τους τις ζωές. 

Τελικα ως φαινεται αυτή η άρνηση του ορθού λόγου μπορεί να οδηγήσει ολόκληρη την κοινωνία σε μια καταστροφική πορεία  Με αυτούς τους ανθρώπους δεν υπάρχουν περιθώρια συνεννόησης, καθώς μιλούμε πλέον άλλη γλώσσα. 

Στο σημειο αυτο φαινεται πλεον και η αδυναμια της επισημης Εκκλησιας, να ορθωσει το αναστημα της μπροστα στον σκοταδισμο, κι αρκειται σε παραινεσεις.
Το τραγικο ειναι αυτοι οι ανθρωποι, καποια στιγμη να φτανουν στην ¨εντατικη¨

https://kosmaser.wordpress.com/2020/10/26/

Τοτε λες κριμα, και τελος.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΣΕΚ ΑΠ..ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ;

ΥΠΝΟΛΑΛΙΑ..

  Δύο στους τρεις ανθρώπους   το 67% μιλαν στον ύπνο τους, είτε αυτό σημαίνει ότι μιλούσαν σαν να είναι ξύπνιοι είτε ότι μουρμούριζαν ακατάλ...