Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2021

ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ..Ο ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ

 


 Αποτέλεσμα εικόνας για εγκέφαλος


 

 

 

 

 

Σχετική εικόνα

 

 

 

Τα δύο ημισφαίρια του εγκεφαλου , συνδέονται με το μεσολόβιο .

Με το αριστερό επικοινωνούμε μεταξυ μας  μιλάμε, γυμναζομαστε, αστειευομαστε.

Με το δεξι διατηρούμε την εσωτερική μας επικοινωνία, βλέπουμε τον εαυτό μας, συζητάμε με τον εαυτό μας. Γράφουμε. Προσευχόμεθα .

 

 


Αποτέλεσμα εικόνας για Προσευχόμεθα

 

 

Όταν τα δύο ημισφαίρια βρίσκονται σε απόλυτη συνεργασία..

Τότε ο άνθρωπος είναι αρμονικός.


 

Αποτέλεσμα εικόνας για εγκέφαλος

 

Αν υπάρχει σχάσις και μια αντίθεσις, αν το μεσολόβιο δεν μπορεί αρμονικά να συνδέσει τα δύο ημισφαίρια, ο άνθρωπος υφισταται έναν εσωτερικό πόλεμο , κατι που βλέπουμε  στα  δυσλεκτικά παιδιά  οπου  το μεσολόβιο δεν έχει καλή μορφολογική , ουτε καλή λειτουργική έκφραση. 

Παρατηρωντας εναν  ανθρώπο μπορούμε να καταλάβουμε την αρμονία του μεσολοβίου και την τη συνεργασία των ημισφαιρίων.

Ο άνθρωπος μαθαίνει τη μητρική γλώσσα, από την ενδομήτριο ζωή.

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για εγκέφαλος

 

 

Ενα νεογεννητο ξέρει  καλά τα Ελληνικά αν είναι Ελληνόπουλο ή τα Αγγλικά αν είναι Άγγλος. Δεν μπορεί να τα μιλήσει βέβαια διότι πρέπει να αναπτυχθούν όλα τα νευρωνικά δίκτυα της εκφράσεως του λόγου , αλλά τη γλώσσα και τη συναισθηματική έκφραση της, τη γνωρίζει.  

Απο την ενδομήτριο ζωή υπάρχει διαφοροποίησις αποδοχής της γλώσσης από το αγόρι και  το κορίτσι.

Διαφορετικά αντιλαμβάνονται, τα κορίτσια τα λόγια της μητέρας, το κλάμα της μητέρας, την αγωνία της μητέρας απ’ ότι τ’ αγόρια, και πιο θετικά αντιλαμβάνονται την ενδοοικογενειακή επικοινωνία τά αγόρια εν σχέσει με τα κορίτσια.

Τα κέντρα λόγου – εκφράσεως του λόγου, εξωτερικεύσεως του λόγου, που βρισκονται στην ελικα του Broca , και που εχουν τεράστια σημασία για την ομιλία, για την ανάπτυξη της προφορικής επικοινωνίας, οπως και το κέντρο του Wernicke που έχει τεράστια βαρύτητα για την αντίληψη του λόγου που ακούμε, διαφέρουν στα δύο φύλα  σημαντικα : τα  κορίτσια έχουν τη δυνατότητα πιο γρήγορα να μιλήσουν ή πιο γρήγορα να απαγγέλλουν ποιήματα ή πιο γρήγορα να διαβάζουν, αλλά όταν χρειαστεί ένας άνθρωπος να είναι πολύγλωσσος, να μάθει πάρα πολλές γλώσσες, οι επιδόσεις των αγοριών είναι καλύτερες διότι υπάρχει μια πλαστικότης σ’ αυτό το κέντρο του Broca και το κέντρο του Wernicke. 

Αυτα τα λιγα, περιφραστικα για ενα τεραστιο θεμα. 

Χαιρετε.



Αποτέλεσμα εικόνας για εγκέφαλος

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΣΕΚ ΑΠ..ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ;

ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΖΩ ΠΟΤΕ ΤΙΣ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ

  Στο Φαινόμενο nocebo  ,  οι αρνητικές προσδοκίες  επιβαρύνουν την υγεία σε σημαντικότατο βαθμό.  Ετσι Οταν καποιος διαβαζει τις παρενέργει...