Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2021

ΕΜΕΙΣ ΚΙ Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ..ΚΑΠΟΥ ΧΑΘΗΚΑΜΕ

 









Ο κορυφαίος επιδημιολόγος Dorry Segev, στο ευρωπαϊκό Συνέδριο Τεχνολογίας και Καινοτομίας, Web Summit, που πραγματοποιήθηκε στην Λισαβόνα ειπε πως δεν είμαστε 100% ασφαλείς με το εμβόλιο, αλλά είμαστε πιο προστατευμένοι. 

Δεν είμαστε 100% ασφαλείς με τη μάσκα, αλλά είμαστε πιο προστατευμένοι

Τα τεστ δεν είναι 100% αξιόπιστα, αλλά αποτελούν έναν καλό δείκτη ελέγχου της κατάστασης. 

Δεν θα είμαστε ποτέ 100% σίγουροι και πρέπει να σκεφτούμε διαφορετικά, πρόσθεσε με νόημα.








Ο Dorry Segev παραλλήλισε τον κίνδυνο για τους άλλους από την επιλογή ορισμένων να μην φορέσουν μάσκα ή να μην εμβολιάζονται στο όνομα της προσωπικής ελευθερίας, μ αυτόν  από την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ. Τόνισε ότι κάναμε ένα μεγάλο λάθος στην πανδημία. Πολιτικοποιήσαμε τη δημόσια υγεία. 

Μέσα από αμφιλεγόμενα μηνύματα και από την καλλιέργεια της έχθρας δημιουργήσαμε ένα εξαγριωμένο πολιτικό κίνημα, το οποίο θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να πάει ενάντια στα μέτρα δημόσιας υγείας.  Δεν ξέρω πώς το κάναμε αυτό, αλλά το κάναμε.

Χαρακτηριστικά, τόνισε: Χρειαζόμαστε υπευθυνότητα. 

Οι ηγέτες, οι γιατροί, τα μέσα ενημέρωσης, μέσα κοινωνικής δικτύωσης, χρειάζεται σοβαρότητα. Όταν σημαντικοί άνθρωποι παραπληροφορούν δεν μιλάμε για ελευθερία του λόγου. 

Γίνεται μόνο για προσωπικό όφελος. Πρέπει να είμαστε υπόλογοι για τις πληροφορίες που μεταδίδουμε, ενώ ακόμη και οι γιατροί που μοιράζονται θεωρίες συνωμοσίας θα πρέπει να ελέγχονται για τη νομιμότητα ή όχι του να διατηρούν την άδεια άσκησης του επαγγέλματός τους, σημείωσε.









Οι μάσκες μας δίνουν ελευθερία, δεν μας την αφαιρούν. Αν φοράμε μάσκα, μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα. Αν δεν το κάνουμε, είμαστε περιορισμένοι σε επιλογές είπε ακόμα.

Και συνέχισε λέγοντας: 

Δεν ξέρουμε ποιος κινδυνεύει. Υπάρχουν εκατομμύρια ευάλωτοι άνθρωποι γύρω μας, όπως άνθρωποι που έχουν εξασθενημένο ανοσο σύστημα. Δεν πρόκειται για άρρωστους ανθρώπους που θα έπρεπε να είναι στο σπίτι, αλλά για άτομα με μια εντελώς φυσιολογική ζωή.








Πηγη https://www.in.gr/2021/11/21/b-science/sars-cov2/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΣΕΚ ΑΠ..ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ;

ΑΝΟΙΑ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΕ ΟΡΑΣΗ ΟΣΦΡΗΣΗ ΚΑΙ ΑΚΟΗ

  Τ ο   Αλτσχάιμερ  είναι νευρο εκφυλιστική νόσος, που αρχίζει με αργούς ρυθμούς και επιταχύνει με τα χρόνια.  Είναι μη θεραπεύσιμη ανιατη κ...