Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021

ΝΟΣΗΣΗ ΜΕΤΑ..ΤΟΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ

 





Περιεργη η επικαιροτητα. Στη μια μερια ενας γηραιος ιεραρχης που αρνειται πεισματικα να παει στο Νοσοκομειο, ενω εχει ολα τα συμπτωματα του κορωνοιου, κι απ την αλλη η καταθεση ψυχης του συμπαθους δημοσιογραφου-παρουσιαστη της τηλεορασης.







Οπως ο ιδιος δηλωνει ηταν  τρεις φορές εμβολιασμένος και χωρίς υποκείμενα νοσήματα 

Εκανε την τρίτη δόση του εμβολίου, ακριβώς στο εξάμηνο από τη δεύτερη, και η τρίτη δόση δεν πρόλαβε να δράσει. 

Τα συμπτώματα εκδηλωθήκαν 48 ώρες μετά την τρίτη δόση. Σχετικά ήπια και χωρίς πυρετό. Μια συγκυρία  παραπλανητική  που τα απεδοθη  σε παρενέργειες του εμβολιασμού, με αποτελεσμα να χαθει πολύτιμος χρόνος .

Η  παγίδα τα τεστ :Όλα αρνητικά. Και την πρώτη ημέρα και τη δεύτερη και την τρίτη ημέρα Ευτυχως το μοριακό τεστ βγήκε θετικό.

Τα πρώτα 24ωρα  σχετικά ήπια συμπτώματα, κόπωση μυαλγίες πόνο στον λαιμό ανοσμία, αγευσία. Όχι πυρετό και κορεσμό οξυγόνου κοντά στο 98.








Και εδώ ήταν η πιο επικίνδυνη παγίδα

Οι γιατροί ρωτούν επίμονα για τον κορεσμό και λένε: να ανησυχήσεις μόνο όταν πέσει αρκετά χαμηλά, με το 98 να θεωρείται σχεδόν άριστο.  Εδώ η σωτήρια η παρέμβαση του γιατρού , και η αξονική θώρακος







Η αξονική, παρά τον κορεσμό 98, έδειξε πνευμονία Ο κορονοϊός είχε χτυπήσει και τους δυο πνεύμονες. Το σήμα ήταν άμεσο για εισαγωγή στο νοσοκομείο και έναρξη θεραπείας με ρεμντεσιβίρη ενδοφλέβια και στη συνέχεια με κορτιζόνη. 






Ως φαινεται είχε πληγεί το κάτω μέρος των πνευμόνων και το υπόλοιπο υπερλειτουργούσε και έδινε αυτήν την παραπλανητική μέτρηση. 

Άρα η αξονική πρόλαβε τα χειροτέρα και εδώ είναι η  μεγαλύτερη παγίδα. 

Ο κορονοϊός συχνά ρίχνει στάχτη στα μάτια με αποτέλεσμα να χάνεται πολύτιμος χρόνος. Σχετικά ήπια συμπτώματα στην αρχή, βελτίωση στη συνέχεια και συνήθως μετά την έβδομη ημέρα ραγδαία επιδείνωση. 

Ξεκίνησε αργά η θεραπεία με ρεμντεσιβίρη, ευτυχώς ο τριπλος εμβολιασμος,  σώζει τώρα που προχώρησε ο κορονοϊός. 

Η δημοσιοποιηση των  προσωπικων δεδομένων, του συμπαθους δημοσιογραφου-παρουσιαστη μπορει να αποτρεψει, σοβαρότερες νοσήσεις.

Τα πιο βασικά μαθήματα:

1. Ένα τεστ, όταν δεν είναι μοριακό, δεν είναι πάντα αξιόπιστο.

2. Τα  δεδομένα για την πορεία του κορονοϊού δεν είναι πάντα αντικειμενικά.

3. Ο κορονοϊός προχωρά ύπουλα, καθησυχάζει και όταν – μετά από ημέρες – αρχίζει να χτυπά, μπορεί να είναι θέμα ωρών πλέον η ραγδαία επιδείνωση και η διασωλήνωση κυρίως για τους ανεμβολίαστους με υποκείμενα νοσήματα άνω των 60 ετών.

4. Κινδυνεύουν και οι εμβολιασμένοι,  όταν έχει περάσει μεγάλο διάστημα από τη δεύτερη δόση . Όσο πιο μακρύ το διάστημα, τόσο μεγαλύτερος ο κίνδυνος

Να πώς χάνονται καθημερινά και άδικα τόσες δεκάδες ανθρώπινες ζωές

Άρα: Εμβόλιο, τρίτη δόση, όχι εφησυχασμός στην καλή πορεία – αν νοσήσει κάποιος – και,  μια ακτινογραφία θώρακος ή ιδανικά αξονική, στο πρώτο στάδιο, έστω και με ήπια συμπτώματα, πάντα σε συνεννόηση με τον γιατρό, είναι ο συνδυασμός που θα μπορούσε να αποτρέψει  σοβαρότερη περιπέτεια και  απώλεια ανθρωπίνων ζωών.Η τρίτη δόση στους πέντε και όχι στους έξι μήνες από τη δεύτερη. 

Άμεσα για τους άνω των 60 .






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΣΕΚ ΑΠ..ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ;

ΑΝΟΙΑ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΕ ΟΡΑΣΗ ΟΣΦΡΗΣΗ ΚΑΙ ΑΚΟΗ

  Τ ο   Αλτσχάιμερ  είναι νευρο εκφυλιστική νόσος, που αρχίζει με αργούς ρυθμούς και επιταχύνει με τα χρόνια.  Είναι μη θεραπεύσιμη ανιατη κ...