Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2021

ΝΤΟΠΑΜΙΝΗ..ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ

 


Αποτέλεσμα εικόνας για ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ






 



Με την Πανδημια πεσαμε στα Ηρεμιστικά και αντικαταθλιπτικά 

Τα ψυχοτροπα φάρμακα επηρεάζουν τη λειτουργία του εγκεφάλου γενικώς  











Οι βενζοδιαζεπίνες  ασκούν την ηρεμιστική τους δραση,  ενισχύοντας  το γάμμα-αμινοβουτυρικο οξυ GABA  με τον ίδιο τρόπο που κανει  η ηρωίνη και η κάνναβις.









Το γάμμα-αμινοβουτυρικό οξύ ενεργοποιεί την ντοπαμίνη  ορμόνη της ικανοποίησης, στον εγκέφαλό και δεδομένου ότι  η δίοδος της ανταμοιβής χρησιμοποιείται κι από τα δύο είδη φαρμάκων μπορούν να γίνουν το ίδιο εθιστικά.





Αποτέλεσμα εικόνας για Η χρήση αντικαταθλιπτικών



Η χρήση αντικαταθλιπτικών έχει συνδεθεί, με δυνητικά θανατηφόρα καρδιακά επεισόδια,  αυτοκτονικές σκέψεις βίαιη συμπεριφορά και  Κίνδυνο  Διαβήτη Τύπου ΙΙ, που είναι δύο έως τρεις φορές υψηλότερος , σε παρουσια αντι καταθλιπτικών.





Αποτέλεσμα εικόνας για Η χρήση αντικαταθλιπτικών





Παρά τα όσα λένε οι έξυπνες διαφημίσεις, τα ψυχοτροπα φάρμακα δεν έχουν καμία γνωστή βιολογικα μετρήσιμη ανισορροπία να διορθώσουν σε σχεση με άλλα φάρμακα που μπορούν να αλλάξουν τα μετρήσιμα επίπεδα ζαχάρου και  υπερτασης

Τα ψυχοτροπα φάρμακα μπορούν πραγματικά  να επηρεάσουν τους νευροδιαβιβαστές ώστε να ανατρέψουν τις λεπτές διεργασίες  στο εσωτερικό του εγκεφάλου που απαιτούνται για τη διατήρηση  της ομοιόστασης, οδηγώντας σε παρενέργειες  που μπορεί να μιμουνται την  ψυχική ασθένεια.





Σχετική εικόνα




 

Η ψυχική ασθένεια είναι εξοντωτική

Λίγα πράγματα είναι πιο δύσκολα στη ζωή, από το να βλέπεις κάποιον που αγαπάς, να χάνει την αίσθηση της χαράς, της ελπίδας,και του σκοπού στη ζωή, και να αναρωτιέσαι αν θα τα βρει ποτέ ξανά.Και να μην μπορείς να κάνεις τίποτα για να το αλλάξεις αυτό,αναρωτώμενος αν θα έρθει ποτέ ¨πίσω¨ ο άνθρωπος που αγαπάς.





Αποτέλεσμα εικόνας για Η χρήση αντικαταθλιπτικών




Συνήθως, η αλλαγή των συνθηκών, είναι αδύνατη όπως και να βοηθήσεις κάποιον πόσο μαλλον να τον σώσεις 

Τί μπορούμε να κάνουμε;

Εξισορροπούμε τη ζωή μας.

Δεν είναι εύκολο, όμως όχι ακατόρθωτο,  χρειάζεται αποφασιστικότητα  και πίστη Πολλή 

Διαβάστε.

http://kosmasserafetinidis.wordpress.com/2014/06/17/

Μην αγνοείτε τα προειδοποιητικά  σημάδια του σώματός σας ότι κάτι πρέπει να αλλάξει. Μερικές φορές οι άνθρωποι είναι τόσο απασχολημένοι με τους άλλους, που χάνουν τον εαυτό τους.








Υπάρχουν πολλές φορές που μία φαρμακευτική αγωγή μπορεί να βοηθήσει στην αποκατάσταση  της ισορροπίας του σώματός σας να σας γιατρέψει θεαματικά.

Αλλά δεν είναι σαφές  αν είναι το φάρμακο που σας¨γιατρεψε, ή η απίστευτη δύναμη   της πίστης σας που ενεργοποίησε το άνοσο συστήμα του οργανισμού σας, το οποίο δεν γνωρίζουμε αλλ ουτε  δίνουμε την παραμικρή σημασια 

Ένα πληγωμένο σώμα, μπορεί πολύ πιο εύκολα να φτιαχτεί απ ένα πληγωμένο μυαλό.

Μια κίνηση κατασβεστική και πρώτης  φυσικης  βοήθειας είναι. 

Η Δραματική μείωση κατανάλωσης ζάχαρης και επεξεργασμένων τροφίμων. 

Η Λήψη επαρκούς βιταμίνης Β12.  Της οποίας η ανεπάρκεια , μπορεί να συμβάλει στην κατάθλιψη. Διαβαστε..

http://kosmasserafetinidis.wordpress.com/2014/06/08

https://kosmaser.wordpress.com/2013/03/21/

Συμφιλιωθείτε με τον ηλιο.







Μαθετε για τη βιταμίνη D στον οργανισμό σας,την παραγωγή της μέσω της τακτικής ολιγολεπτης έκθεσης στον ήλιο. 

Η βιταμίνη D είναι πολύ σημαντική για τη διάθεσή και την ψυχική σας υγεία, κι ο καλύτερος τρόπος για να την πάρετε είναι η έκθεση στον ήλιο. 







Μάθετε για τα Ω3 λιπαρα οξεα..

https://kosmaser.wordpress.com/2008/12/07

Ας συνειδητοποιησουμε  ότι ο εγκέφαλός μας αποτελείται από < 60% λίπος,αλλά δεν είναι ένα οποιοδήποτε λίπος. Είναι DHA, ω-3 λιπαρά που, μαζί με το EPA,είναι ζωτικής σημασίας για την καλή λειτουργία του και την ψυχική υγεία. 

Δυστυχώς, δεν καταναλώνουμε αρκετά ωμέγα-3 

Όχι υστερίες με τις άναλες δίαιτες.





Αποτέλεσμα εικόνας για δικού μας αλατιού



Αξιολογήστε την πρόσληψη σωστου, μη επεξεργασμένου, αυθεντικού δικού μας αλατιού.Ισως αγνοείτε πως η ανεπάρκεια νατρίου  όχι χλωριουχου νατρίου  δημιουργεί πραγματικά συμπτώματα που μοιάζουν πολύ με αυτά της κατάθλιψης. 

Βεβαιωθείτε όμως ότι δεν χρησιμοποιείτε επεξεργασμένο αλάτι επιτραπέζιο αλάτι.


Ασκηθειτε καθημερινά,περπατηστεέστω με βία,κόπο, πίεση στο ράθυμο εαυτό σας.Είναι μία από τις πιο αποτελεσματικές στρατηγικές για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της κατάθλιψης.

Μελέτες, για την άσκηση ως θεραπεία, για την κατάθλιψη έχουν δείξει ότι υπάρχει μια ισχυρή συσχέτιση μεταξύ βελτίωσης της διάθεσης και της αερόβιας κίνησης.

Έτσι, υπάρχει μια αυξανόμενη αποδοχή ότι η σύνδεση μυαλού-σώματος είναι πολύ πραγματική, και ότι η διατήρηση της καλής σωματικής υγείας μπορεί να μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο εμφάνισης κατάθλιψης.





Αποτέλεσμα εικόνας για να…κοιμάστε προγραμματισμένα



Ύπνος και κατάθλιψη είναι  στενά συνδεδεμένα  και μία διαταραχή του ύπνου αποτελεί μέρος του ορισμού της συμπτωματολογίας της κατάθλιψης. 

Στην Έλλάδα, τα κρούσματα κατάθλιψης έχουν πάρει πολύ μεγάλη διάσταση και φαίνεται οτι ,εν μέσω της κρίσης, αυτή η τάση σκαρφαλώνει κατακόρυφα.

Χαιρετε.


  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΣΕΚ ΑΠ..ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ;

ΠΟΝΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΟΥ..

  Ο πονοκέφαλος είναι ένα από τα πιο συχνά   συμπτώματα   στον κόσμο και προσβάλλει άτομα όλων των ηλικιών, απ' όλα τα πλάτη και τα μήκη...