Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2022

ΔΙΑΒΗΤΗΣ..ΔΙΑΙΤΑ..ΠΕΡΑΤΗΜΑ









Ο Διαβητης ειναι η αρρωστια του αιωνα μας.

https://kosmaser.wordpress.com/2014/05/22/

Οι διαβητικοί τύπου ΙΙ που είναι παχύσαρκοι ή υπέρβαροι  μπορούν να αντιμετωπίσουν την κατάστασή τους μέσω της σωστης διατροφης και του καθημερινου περπατηματος

https://kosmaser.wordpress.com/2021/10/27/







Χανοντας κιλα επιτυγχανουμε τη μείωση του σακχάρου , γιατι μειώνεται το λίπος του παγκρεατος.








Δεν ξερουμε πώς το λίπος που σωρευεται στο πάγκρεας επηρεάζει στην εμφάνιση διαβήτη ΙΙ αλλά ισως αυτό είναι ένα από τα κλειδιά για την διατροφική αντιμετώπιση της ασθένειας. 







Το ποσοστο του λίπους στο πάγκρεας διαφερει από άτομο σε άτομο. Ετσι εξηγείται γιατί ένας λιποσαρκος μπορεί να είναι διαβητικός, ενώ ενας παχύσαρκος μπορεί να μην ειναι.

Βρετανοί ερευνητές από διαπίστωσαν ότι μία δραστική δίαιτα οκτώ εβδομάδων που επιφέρει ραγδαία απώλεια βάρους, μπορεί να αποτελεί θεραπεία για το διαβήτη τύπου ΙΙ. 







Η δραστική αυτη δίαιτα που εφαρμόστηκε ηταν των 624-700 θερμίδων την ημέρα και σχεδον μηδενισε τον διαβήτη ΙΙ  ακόμα και σε ατόμα που τόν ειχαν επί μία δεκαετία. 





Ενδιαφέρον σημειον υπηρξε  ότι μετα έξι μήνες από τη διακοπή της δίαιτας οσοι είδαν όφελος εξακολουθούσαν να μην έχουν ενδείξεις διαβήτη.







Το πρόγραμμα που ακολουθηθηκε  είχε τρεις φάσεις:

1.  Τις πρώτες επτα εβδομάδες οι συμμετέχοντες ακολούθησαν μία δίαιτα  με ψαρι λαχανικα ελαιολαδο ελιες κι ελαχιστο ψωμι.

2.. Τις επόμενες δύο εβδομάδες,  αυξηθηκαν σταδιακά οι ποσοτητες  που έτρωγαν, χωρις υπερβολες.

3.. Τέλος,  επί έξι μήνες τηρηθηκε ένα πρόγραμμα διατήρησης του βάρους οπου η ποσότητα της τροφής  ήταν μειωμένη κατα 30% σε σχέση με εκείνη που κατανάλωναν πριν αρχίσουν τη δίαιτα. 

Οι εθελοντές ειχαν  κάθε μήνα ιατρικη  παρακολούθηση.








Κατά μέσο όρο, το σωματικό βάρος μειώθηκε από 98 κιλά στην αρχή της μελέτης σε 84,7 κιλά μετά από έξι μήνες ( 13,3 κιλά). με σημαντική μείωση του λίπους στο πάγκρεας και υποστροφή του διαβήτη η οποία διατηρήθηκε μέχρι το τέλος του εξαμήνου.  

Η γλυκοζυλιωμένη αιμοσφαιρίνη (HbA1c), που ήταν 7,1% κατά μέσον όρο πριν την δίαιτα, μειώθηκε στο 5,8% Η HbA1c είναι ένας αξιόπιστος δείκτης για την κατάσταση του διαβήτη δείχνοντας πόσο καλά είναι ρυθμισμένο το σάκχαρο, τους τελευταίους 2-3 μήνες. 

Τα επίπεδα της γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης  θεωρούνται φυσιολογικά έως 6%, ενώ στους διαβητικούς θεωρούνται ικανοποιητικά αν είναι κάτω από 7%.





Οποιαδήποτε δίαιτα που επιτυγχάνει απώλεια βάρους βοηθάει, και η πρώτη επιλογή είναι να ακολουθήσει κανείς μια ήπια δίαιτα κόβοντας τους πολλούς υδατάνθρακες. Εννοειται οτι το περπατημα θα ειναι καθημερινο. 

Χαιρετε









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΣΕΚ ΑΠ..ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ;

ΣΗΜΑΔΙΑ ΓΝΩΣΤΙΚΗΣ ΕΚΠΤΩΣΗΣ

  Ανασκόπηση του 2022 για το   Alzheimer   & Anoia περιγράφει   οκτώ πρώιμα σημάδια άνοιας   που μπορούν να γίνουν εμφανή εννέα χρόνια π...