Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 16 Απριλίου 2022

Η ΕΡΥΓΗ ...ΤΟ ΡΕΨΙΜΟ

 





Η πιο κοινή αιτία του ρεψίματος, είναι η αεροφαγία, δηλαδή η κατάποση μεγάλης ποσότητας αέρα. 

Συμβαίνει αθέλητα, οπως όταν πίνουμε ένα αναψυκτικό ή μασάμε τσίχλα.

Η επίσκεψη στον γιατρό,  κρίνεται απαραίτητη αν το ρέψιμο εξελίσσεται σε σημαντική ενόχληση, αν συμβαίνει  τρεις ή και τέσσερις ημέρες την εβδομάδα ή αν συνοδεύεται από άλλα, σοβαρά συμπτώματα. Οπως :








Έντονο φούσκωμα: Που μπορεί να προκληθεί από δεκάδες διαφορετικές αιτίες, από την κατάποση αέρα μέχρι μια τροφική δυσανεξία. 

Σοβαρό κρίνεται το φούσκωμα που είναι πολύ έντονο, συνοδεύεται από πόνο στην κοιλιακή χώρα, δεν υποχωρεί με συμβατικές μεθόδους ή συνδυάζεται με τάση για εμετό.








Σουβλιές στα πλευρά: 

Το επίμονο ρέψιμο μπορεί να οφείλεται και σε διαφραγματοκήλη, όταν το στομάχι διογκώνεται και πιέζει τον οισοφάγο. 

Η δυσφορία που προκαλεί η διαφραγματοκήλη είναι αρκετά έντονη και απαιτείται επείγουσα επέμβαση σε περίπτωση που αποκόπτει τη φυσιολογική ροή του αίματος στην περιοχή της κοιλιάς.







 Καούρα

Αν το ρέψιμο εκδηλώνεται μετά το φαγητό και συνοδεύεται από μια όξινη γεύση στο στόμα και ένα αίσθημα καψίματος στο στήθος, πιθανότατα είναι αποτέλεσμα της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης. Η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση και η καούρα που τη χαρακτηρίζει πρέπει να τίθενται υπό έλεγχο ώστε να αποφευχθούν ανεπανόρθωτες βλάβες στον οισοφάγο.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΣΕΚ ΑΠ..ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ;

ΚΑΚΟΗΘΕΙΕΣ ΚΕΦΑΛΗΣ ...ΛΑΙΜΟΥ,,ΣΤΟΜΑ ΒΑΚΤΗΡΙΔΙΑ

  Βακτηριδια  ευθυνονται για 50% ηυξημένο κίνδυνο κακοηθειας κεφαλής και λαιμού . Ενας ακόμη λόγος για να διατηρούμε καλές συνήθειες στοματι...