Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 25 Απριλίου 2022

ΤΟ ΓΟΥΡΓΟΥΡΙΣΜΑ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑΧΙ

 





Ο βορβορυγμός  το γουργούρισμα στο στομάχι δεν είναι παρα η ηχητική επιβεβαίωση ότι το γαστρεντερικό κάνει σωστά τη δουλειά του. 

Ο ήχος  παράγεται από τα τοιχώματα της γαστρεντερικου σωληνα  όταν αυτά διαστέλλονται και συστέλλονται για να προχωρήσει η διαδικασία της πέψης, που την  λεμε  περισταλτισμό 

Το γουργούρισμα είναι πιο δυνατό οταν δεν υπάρχει  τίποτα στο στομάχι να απορροφήσει τον ήχο. Όταν έχουμε  ώρες να φάμε, το γαστρεντερικό απελευθερώνει ορμόνες που ενημερώνουν τον εγκέφαλο ότι πρέπει να ξεκινήσει και πάλι η περίσταλση ώστε να απομακρυνθούν υπολείμματα τροφής και να δημιουργηθεί χώρος για το επόμενο γεύμα.

Αυτή είναι η φυσιολογική διαδικασία που συμβαίνει στους περισσότερους ανθρώπους. 

Τι σημαίνει αν η κοιλιά γουργουρίζει συνέχεια

Εάν το γουργούρισμα είναι πολύ δυνατό ή ακούγεται πολύ συχνά ανά μία ώρα περίπου ισως εχουμε  καποια διαταραχή, όπως ειναι το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου ιδιαιτερα  εάν το επίμονο γουργούρισμα συνοδεύεται από αέρια   ναυτία,  ή τάση προς έμετο.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΣΕΚ ΑΠ..ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ;

ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΑ..ΠΑΝΕ ΠΑΡΕΑ ΠΡΟΣΟΧΗ

Κ ατάθλιψη   και  καρδιαγγειακά αποτελούν το Διπολο επιβαρυνσης της δημόσιας υγείας. 300 εκατομμύρια παγκοσμίως πάσχουν από κατάθλιψη, ενώ ...