Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 23 Απριλίου 2022

ΤΟ ΑΥΓΟ ΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΜΑΣ

 







H υπερτριγλυκεριδαιμία  αποτελεί,  ισχυρότερο παράγοντα πρόκλησης αθηροσκλήρυνσης από ότι η υπερχοληστεριναιμία  ιδιαιτερα με συνύπαρξη γονιδιακών προφίλ λιποπρωτεϊνών αποπρωτεϊνων.

Η βαρύτητα που δίνεται στον ρόλο της χοληστερόλης είναι δυσανάλογη σε συγκριση με τα αυξημένα τριγλυκερίδια ,τον αθηρωματικό δείκτη,την ηλεκτροφορητική εικόνα των αποπρωτεϊνών, τους τύπους της HDL 

Είναι επιπλέον σημαντικό να σημειωθεί το όφελος από την κατανάλωση αυγών .

O οργανισμός των πουλερικών παράγει τρανς λιπαρα  κι αυτός είναι ένας λόγος που το λίπος τους καλύτερο είναι να μην καταναλώνεται.






Προσεξτε τωρα, τα χωριάτικα αυγά ενεχουν εναν ιδιαιτερο κινδυνο γιατι τρωνε  απορριματα αποφαγια και μαγειρεμένα λαδια που ειναι πιό επικίνδυνα από αυτά των πτηνοτροφείων. 

Η λυσοζύμη κ η αυγομυκίνη όπως και τα ολικά φωσφολιπίδια στο αυγό είναι ουσίες που μπορεί να προφυλάξουν από το έμφραγμα, την θρόμβωση, το λιπώδες ήπαρ. 

Αντί λήψης λιποτροπικών σε κάψουλα , ένα αυγό την ημέρα, σε ελαιόλαδο και με λήψη χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη υδατανθρακων και ελάχιστου κόκκινου κρέατος, αλλα και ψαριου καλυπτει πληρως την διατροφη του υποψιασμενου συγχρονου ανθρωπου. 


Χαιρετε







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΣΕΚ ΑΠ..ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ;

ΟΥΡΗΣΗ..ΠΟΣΟ ΣΥΧΝΑ

  Η συχνότητα ούρησης  είναι ένα σημαντικό σημάδι γενικής υγείας, που ξεκινά από τη βρεφική ηλικία και συνεχίζεται σ όλη τη ζωή. Η ούρηση  έ...