Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 26 Μαΐου 2022

ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟ..

 













Μην απορειτε ! Δεν εχετε ιδεα πόσο σημαντική είναι η διατροφική του αξία. 

Γεματο φυτοχημικές ουσίες, όπως δισουλφίδια και τρισουλφίδια, που είναι υπεύθυνα για τη χαρακτηριστική μυρωδιά του, αλλά και για τις αντιμικροβιακές και αντικαρκινικές του ιδιότητες. 

Περιέχει φλαβονοειδή που έχουν ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, ενώ παράλληλα προσφέρει στον οργανισμό βιταμίνες Β6 και C, φυτικές ίνες, κάλιο, ασβέστιο, μαγγάνιο, χρώμιο και φυλλικό οξύ.







Ρυθμίζει το σάκχαρο αλλα  και τη χοληστερίνη

Κλινικές έρευνες σε διαβητικούς, που δημοσιεύτηκαν σε επιστημονικά περιοδικά, διαπιστώθηκε ότι οι θειούχες ενώσεις που περιέχονται  στο κρεμμύδι,  μειώνουν τα επίπεδα ζαχάρου νηστείας, βελτιώνουν την ανοχή στη γλυκόζη , μειώνουν την χοληστερίνη και τριγλυκερίδια, και αυξάνουν τα επίπεδα της καλής χοληστερίνης .







Πολλές επιδημιολογικές έρευνες υποστηρίζουν ότι τα φλαβονοειδή και ιδιαίτερα η κουερσετίνη που περιέχει το κρεμμύδι αναστέλλουν τη δράση και την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων. 

Σύμφωνα με μελέτη του Ινστιτούτου Φαρμακολογίας του Μιλάνου, η οποία δημοσιεύτηκε στο 





American Journal of Clinical Nutrition,

όσοι καταναλώνουν συστηματικά κρεμμύδι έχουν λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν καρκίνο. Μάλιστα, τα ποσοστά μείωσης του κινδύνου για καρκίνο στο στόμα και το φάρυγγα διαμορφώνονται στο 84%, στο μαστο 25%,  ωοθηκες στο 73% και στον προστάτη στο 71%.

Η κατανάλωση ενος κρεμμυδιού την ημερα  βοηθά στην πρόληψη της οστεοπόρωσης. 

Σχετική μελέτη του Πανεπιστημιου της Βέρνης , υποστηρίζει ότι η κατανάλωση κρεμμυδιού συμβάλλει σημαντικά στη διατήρηση της οστικής πυκνότητας, με τρόπο μάλιστα αντίστοιχο της φαρμακευτικής αγωγής που χορηγείται σε ασθενείς με οστεοπόρωση.







Κατά της κυτταρίτιδας και της ευρυαγγείας

Οι θειούχες ενώσεις που περιέχονται στο κρεμμύδι έχουν μια αποτοξινωτική ισχύ στο έντερο, αλλά δρουν και σαν φυσικό διουρητικό που βοηθά στην απομάκρυνση των περιττών υγρών αλλα και της κυτταρίτιδας. 

Αν θελετε μπορείτε να πίνετε 1-2 φλιτζάνια την ημέρα ζωμό από βρασμένα κρεμμύδια. 

Συγκεκριμένα, βάζετε σε ένα κατσαρολάκι μισό κρεμμύδι κομμένο σε κυβάκια με 1 φλιτζάνι κρύο νερό. Αφήστε το να βράσει για 5 λεπτά και πιείτε το, αφού το σουρώσετε.

Για να προλάβετε την εμφάνιση ευρυαγγείας, τρώτε ξερά κρεμμύδια, που είναι πλούσια σε φλαβονοειδή. 

Οι χρωστικές αυτές ουσίες προστατεύουν τα τριχοειδή αιμοφόρα αγγεία. 

Για να ενισχύσετε ακόμα περισσότερο τη δράση τους, συνδυάζετε τα κρεμμύδια με ωμά λαχανικά και εσπεριδοειδή, που περιέχουν επίσης σημαντικές ποσότητες φλαβονοειδών.

Αν αποφεύγετε το κρεμμύδι και ιδιαίτερα το ωμό, γιατί σας αφήνει κακή γεύση και οσμή στο στόμα, κάντε το εξής: 









Κόψτε το σε λεπτές λωρίδες και αφήστε το να μουλιάσει σε κρύο νερό ή σε μαρινάδα από ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού για μία ώρα.









Μην το τρώτε αν… έχετε κολίτιδα

σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου.


Το ίδιο ισχύει και για τις μητέρες που θηλάζουν, αν το μωρό τους υποφέρει από κολικούς .
Αν πάσχετε από σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, θα πρέπει να αποφεύγετε και την κατανάλωση ορισμένων άλλων σκληρών λαχανικών, όπως λάχανο, αγγούρι, κοτσάνι κουνουπιδιού

Αποτελεσματικό κατά του βήχα: 

το κρεμμύδι αποτελεί μοναδικό γιατροσόφι κατά του βήχα και της βρογχίτιδας, κυρίως δε ο χυμός του. Η συνταγή είναι απλή:  

πάρτε ένα μεγάλο κρεμμύδι και τρίψτε το στον τρίφτη. Βάλτε τον πολτό σε ένα σουρωτήρι και με ένα κουτάλι πιέστε τον να βγει όλος ο χυμός. 

Ανακατέψτε τον με μία κουταλιά μέλι και πίνετε μία κουταλιά της σούπας τρεις φορές την ημέρα.

 

Κρεμμύδι φρέσκο για το τσίμπημα της μέλισσας: 

αν σας τσιμπήσει μέλισσα ή σφήκα, η πρώτη κίνηση που πρέπει να κάνετε, είναι αν έχει μείνει μέσα το κεντρί, να το βγάλετε γρήγορα. 

Στη συνέχεια, αν δεν διαθέτετε αμμωνία ή ξίδι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα φρέσκο κρεμμύδι. 

Κόψτε το άσπρο τμήμα στη μέση και αλείψτε την περιοχή του τσιμπήματος με το χυμό του κρεμμυδιού που βγαίνει από το σημείο της κοπής ακολουθώντας απαλές κινήσεις. Σταδιακά ο πόνος και το τσούξιμο θα σβήσουν.

Είναι δυνατόν να εμποδίσετε τα δάκρυα, όταν καθαρίζετε κρεμμύδι;

Το πρόβλημα οφείλεται σε μία από τις θειούχους ενώσεις του, που προκαλεί ερεθισμό στα μάτια και ενεργοποιεί τους δακρυϊκούς αδένες. Για να περιορίσετε τα δάκρυα, καθαρίζετε τα κρεμμύδια μπροστά σε μια ανοιχτή βρύση.






πηγή: naturanrg

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΣΕΚ ΑΠ..ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ;

ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ ΔΙΑΒΗΤΗΣ ΑΛΤΣΧΑΪΜΕΡ

  Η κατανόηση της σχέσης μεταξύ παχυσαρκίας, διαβήτη τύπου ΙΙ  και  Αλτσχάιμερ. Επικεφαλής της μελέτης ήταν ο Mònica Bulló, καθηγητής στο Τμ...