Να μιλησουμε για λιγο για τις διαφορες πρωτεϊνες σε σκονη που κυκλοφορουν παντου. Κατ αρχας μια πρωτεΐνη ορού γάλακτος μειώνει την αρτηριακή πίεση σε οσους είναι οριακά υπερτασικοι.
Διεγείρει την απελευθέρωση της χολοκυστοκινίνης, ορμόνης κορεσμού που μειώνει την όρεξη. Επιπλέον, μειώνοντας τις λιγούρες και την υπερκατανάλωση τροφής. Ενισχύει το ανοσοποιητικό
Βοηθα οσους έχουν κάποιο αυτοάνοσο νόσημα ή μειωμένα επίπεδα γλουταθειόνης , και ενισχύει το ανοσο σε άτομα με χρόνια κόπωση και καρκίνο.
Οταν συνδυαζεται με την προπόνηση δύναμης, η πρωτεΐνη ορού γάλακτος μπορεί να αυξήσει τη δύναμη και τη μυϊκή μάζα.
Μετά την άσκηση το περπατημα επιδρα στα επίπεδα αυξητικής ορμόνης
Βρέφη που τρέφονταν με πρωτεΐνη ορού γάλακτος είχαν περίπου τις μισές πιθανότητες να αναπτύξουν ατοπική δερματίτιδα κατι συχνο σε βρέφη που τρέφονταν με
γάλα αγελάδας.
Αυξάνει το γλυκογόνο, κατά τη διάρκεια άσκησης, βοηθωντας με φυσικό τρόπο στην αύξηση των επιπέδων ενέργειας.
Το στρες μειώνει τα επίπεδα της σεροτονίνης και μπορεί να οδηγήσει σε καταθλιπτικά συμπτώματα.
Η πρωτεΐνη ορού γάλακτος συμβάλλει στη διάθεση και ενισχύει τα επίπεδα της σεροτονίνης, λόγω της τρυπτοφάνης, ενός φυσικού χαλαρωτικού.
Μια διατροφή με χαμηλή πρόσληψη σε πρωτεΐνη ειδικότερα ζωική πρωτεΐνη, συνδέεται με μεγάλη απώλεια οστικής μάζας.
Το καθημερινο περπάτημα και ικανοποιητικές ποσότητες πρωτεΐνης κατανεμημένες ισόποσα στα γεύματα ενισχύουν την οστική μάζα και συμβάλλουν στη προληψη της οστεοπόρωσης.
Η πρωτεΐνη ορού γάλακτος περιεχει
α -λακτοφερίνη
που καταπολεμα πολλά είδη βακτηριδιωνπου ευθύνονται για γαστρεντερικά προβλήματα.
Θεωρείται αριστο πρε-βιοτικό που βοηθά τα καλά βακτηριδια στο έντερο.
Η πρωτεΐνη α-λακτοφερίνη
παίζει σημαντικό ρόλο στην κεφαλοποιηση σιδήρου ,που είναι σημαντικός για τη μεταφορά οξυγόνου στα ερυθρά αιμοσφαίρια και την πρόληψη της αναιμίας.
Καταληγοντας, ατομα με εγκαύματα ή όσα αναρρώνουν από χειρουργείο χρειάζονται extra πρωτεΐνη στη διατροφή τους, που οπωσδηποτε προωθεί την ανάπτυξη νέου ιστού.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου