Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 1 Αυγούστου 2022

ΝΕΦΡΙΚΗ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ..ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΟΙΔΗΜΑΤΑ

 











Πολλές φορές ξυπνάμε με πρησμένα μάτια, μια κατάσταση που αποδίδουμε σε αλλεργίες, στην κατακράτηση υγρών πριν την περίοδο ή μπορεί να είναι η… υπενθύμιση μιας βραδιάς με φίλους όπου ήπιαμε ένα δύο κοκτέιλ ή ποτήρια κρασί.

Αν όμως τα πρησμένα μάτια είναι κάτι που συμβαίνει συχνά, ίσως και να σχετίζονται με τη λειτουργία των νεφρών. 

Μία συχνά αδιάγνωστη νόσος

Στις ΗΠΑ  η χρόνια νεφρική ανεπάρκεια αποτελεί βασική αιτία θανάτου. Οι περισσότεροι δεν έχουν διαγνωστεί, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC). Κατι που οφείλεται στο γεγονός ότι τα συμπτώματα της  

δεν είναι εμφανή.

Οι αριθμοί όμως είναι ενδεικτικοί της μεγάλης σημασίας για τη νόσο: 

Στις ΗΠΑ 1 στους 7 ενήλικες πάσχει από χρόνια νεφρική ανεπάρκεια. Η νόσος αφορά το 15% των ενηλίκων Αμερικανών,δηλαδη  37 εκατομμύρια ανθρώπους. 

Κατι που αποτελει δείκτη για το τι συμβαίνει και στην Ευρώπη.

Πρησμένα μάτια και νεφρά

Ως γνωστον η ευθύνη των νεφρών είναι να φιλτράρουν και να απορριπτουν τα απόβλητα από τον οργανισμό μας. 

Όταν τα νεφρά δεν μπορούν να λειτουργήσουν αποτελεσματικά, μειώνεται η ικανότητά τους για ομαλή διαδικασία φιλτραρίσματος.







Σύμφωνα με το αμερικανικό CDC, συμπτώματα της χρόνιας νεφρικής ανεπάρκειας είναι και το πρήξιμο στα χέρια και τα πέλματα, κόπωση, μειωμένη όρεξη, πρωινή ναυτία, αλλαγή στο χρώμα των ούρων ή αφρό στα ούρα, κράμπες στους μυς και πόνο


 




Σύμφωνα με τους ειδικούς της Κλινικής Mayo, η χρόνια νεφρική ανεπάρκεια μπορεί να επηρεάσει σχεδόν κάθε σημείο και σύστημα του οργανισμού, με αποτέλεσμα σοβαρά προβλήματα υγείας.





Ο τακτικός έλεγχος των νεφρών, σημαίνει πως οποιοδήποτε πρόβλημα θα εντοπιστεί έγκαιρα και θα μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΣΕΚ ΑΠ..ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ;

ΓΕΡΝΑΜΕ ΟΛΟ ΚΑΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ..

  Μελέτη αναδεικνύει μεταβολή της αντίληψης για την   τρίτη ηλικία   –  Εσείς πόσο νέος ή ηλικιωμένος αισθάνεστε.. Η απάντηση  εξελίσσεται κ...