Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 9 Μαΐου 2023

ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΧΩΡΙΣ ΜΠΥΡΑ..

 

Αποτέλεσμα εικόνας για μπυρα

Αποτέλεσμα εικόνας για μπυρα

 

Σε αρκετο κοσμο αρεσει η μπυρα. Τη θεωρουν μαλιστα αθωα  και   αντι υπερτασικη λογω της διουρησης που συνηθως την ακολουθει.

Κατι  εντελως αυθαιρετο για να μην πω ανοητο.

 

Σχετική εικόνα

 

 

Ελα ομως που δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα μια και η  κατανάλωση 10 κουτιών μπύρας την εβδομάδα μπορει να μας κανει περισσότερο  κακο από ό,τι νομίζουμε , μας λεει  ερευνα των πανεπιστημίων Οξφόρδης και University College του Λονδίνου.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για μπυρα

 

 

 

Απ την ερευνα προκυπτει πως ακομα και μια μέτρια ποσότητα αλκοόλ σχετίζεται με ηυξημένο κίνδυνο  για το εγκεφάλο μας, καθώς προκαλεί έκπτωση των νοητικών ικανοτήτων.

Διαβαζουμε σχετικα στο  British Medical Journal, ότι αναλυθηκαν στοιχεία για 550 άτομα,μέσης ηλικίας 45 ετών, με μαγνητικές απεικονίσεις MRI, που εδειξαν τη δομή του εγκεφάλου τους, στο τέλος της μελέτης. 

Συσχέτιστηκαν δεδομενα για μια περίοδο 30 ετών 1985-2015 με καταγραφη εβδομαδιαίας κατανάλωσης αλκοόλ, με τις γνωστικές/νοητικές επιδόσεις των συμμετεχόντων.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για μπυρα

 

 

Διαπιστώθηκε ποσοστο 35%  συρρίκνωσης του ιπποκαμπου, όσων δεν έπιναν καθόλου αλκοόλ στη διάρκεια της 30ετίας, ενώ το ποσοστό διπλασιαστηκε στο 65% για όσους έπιναν 14 έως 21 μερίδες αλκοόλ την εβδομάδα κι ακόμη μεγαλύτερο 77% για όσους έπιναν πάνω από 30 μερίδες.

Ο ιππόκαμπος ειναι σπουδαια λειτουργικη μοναδα, η οποια επηρεάζει τη μνήμη . 

Ας μη ξεχναμε πως στο Αλτσχάιμερ παρατηρείται ατροφία του ιππόκαμπου.

Ενα μέσο ποτό περιέχει 14 γραμμάρια αλκοόλ, κατι που  σημαίνει ότι κατανάλωση 8 έως 12 μπύρες την εβδομάδα θα σας έφερνε σ αυτή την κατηγορία κινδύνου.

Μια μεγαλύτερη κατανάλωση , πάνω από 17 μπύρες,  σχετίζεται με μεγαλύτερο κίνδυνο. 

Επίσης ανάλογα με την κατανάλωση αλκοόλ ήταν μειωμένη η ακεραιότητα  της λευκής ουσίας του εγκεφάλου η οποία παίζει επίσης σημαντικό ρόλο στη νόηση.

Η μελέτη υποδηλώνει ότι ακόμη και στο πλαίσιο των συνιστώμενων κατευθυντήριων γραμμών για το αλκοόλ, πανω απο δύο μπυρες την ημέρα ,προκαλούν προβλήματα στον εγκέφαλο.

Και ρωτα ο καλοπιστος αφελης, δηλαδη κοβουμε την μπυρα 

Μονον αυτοι που εχουν το κουραγιο  Οι αλλοι απλα προσεχουμε. 

Λενε πως  μια δυο μπυρες ειναι φαρμακο..  μηπως  και δηλητηριο 

Χαιρετε

 

Αποτέλεσμα εικόνας για μπυρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΣΕΚ ΑΠ..ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ;

ΠΟΝΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΟΥ..

  Ο πονοκέφαλος είναι ένα από τα πιο συχνά   συμπτώματα   στον κόσμο και προσβάλλει άτομα όλων των ηλικιών, απ' όλα τα πλάτη και τα μήκη...