Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2023

ΖΑΧΑΡΗ..ΠΑΝΤΟΥ

 













Η ζάχαρη βρισκεται παντου γι αυτο και ολοι ειμαστε εθισμενοι  σ αυτην. Την λατρευουμε απο...μωρα


Η ζάχαρη  μας παχαινει περα του οτι ειναι ενα γλυκο δηλητηριο ,αιτια για πληθος αρρωστιες.. 





Η παχυσαρκία εξ αλλου είναι παράγοντας κινδύνου για πολλές χρόνιες ασθένειες 

Διαβήτη τύπου ΙΙ,  καρδιακές παθήσεις και ορισμένοι τύποι καρκίνου.

Διαβήτης τύπου ΙΙ: 

Η  ζάχαρη μπορεί να οδηγήσει σε αντισταση στην ινσουλίνη, κατάσταση στην οποία τα κύτταρα  δεν ανταποκρίνονται στην ινσουλίνη, που βοηθά στη μετατροπή της γλυκόζης σε ενέργεια. 

Ο διαβήτης είναι μια χρόνια πάθηση  οδηγει σε καρδιακές παθήσεις, εγκεφαλικά και άλλες επιπλοκές. 






Η κατανάλωση της  αυξανει τα επίπεδα τριγλυκεριδίων , και τον κινδύνο για καρδιαγγειακων 

Εχει συνδεθεί με  κίνδυνο ορισμένων τύπων καρκίνου, όπως  του παχέος εντέρου,  μαστού και πνεύμονα.

Ηυξημένο κίνδυνο φλεγμονής, αρθρίτιδας, τερηδόνας 

Ετσι περιοριζουμε την ζαχαρη  σε     3-6 κουταλάκια ή  24 γραμμάρια για τις γυναίκες και 4-9 κουταλάκια 36 γραμμάρια για τους άνδρες κάθε μέρα. 





Πρόσθετα σάκχαρα είναι εκείνα που προστίθενται στα τρόφιμα και ποτά κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας ή της προετοιμασίας. 

Δεν περιλαμβάνουν τη φυσική ζάχαρη που βρίσκεται στα φρούτα, τα λαχανικά .

Αλλαζουμε τη διατροφή μας:

Διαβάζουμε προσεκτικά τις ετικέτες των τροφίμων .

Περιορίζουμε τα επεξεργασμένα τροφίμα και ποτα.

Δε πινουμε  αναψυκτικά 

Τρωμε  φρούτα αντί για γλυκά. 

Οχι  τρόφιμα και ποτά που περιέχουν σιρόπι καλαμποκιού υψηλής περιεκτικότητας σε φρουκτόζη . Ειναι απο δυσκολο εως ακατορθωτο. Παντως ειναι σωτηριο.

Χαιρετε.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΣΕΚ ΑΠ..ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ;

Escherichia coli

  Το Escherichia coli είναι ένα Gram (-) ραβδόμορφο  βακτηρίδιο . Α νήκει στα Εντερο-βακτηριοειδη.  Τα περισσότερα είδη του Escherichia coli...