Η ζάχαρη βρισκεται παντου γι αυτο και ολοι ειμαστε εθισμενοι σ αυτην. Την λατρευουμε απο...μωρα
Η ζάχαρη μας παχαινει περα του οτι ειναι ενα γλυκο δηλητηριο ,αιτια για πληθος αρρωστιες..
Η παχυσαρκία εξ αλλου είναι παράγοντας κινδύνου για πολλές χρόνιες ασθένειες
Διαβήτη τύπου ΙΙ, καρδιακές παθήσεις και ορισμένοι τύποι καρκίνου.
Διαβήτης τύπου ΙΙ:
Η ζάχαρη μπορεί να οδηγήσει σε αντισταση στην ινσουλίνη, κατάσταση στην οποία τα κύτταρα δεν ανταποκρίνονται στην ινσουλίνη, που βοηθά στη μετατροπή της γλυκόζης σε ενέργεια.
Ο διαβήτης είναι μια χρόνια πάθηση οδηγει σε καρδιακές παθήσεις, εγκεφαλικά και άλλες επιπλοκές.
Η κατανάλωση της αυξανει τα επίπεδα τριγλυκεριδίων , και τον κινδύνο για καρδιαγγειακων
Εχει συνδεθεί με κίνδυνο ορισμένων τύπων καρκίνου, όπως του παχέος εντέρου, μαστού και πνεύμονα.
Ηυξημένο κίνδυνο φλεγμονής, αρθρίτιδας, τερηδόνας
Ετσι περιοριζουμε την ζαχαρη σε 3-6 κουταλάκια ή 24 γραμμάρια για τις γυναίκες και 4-9 κουταλάκια 36 γραμμάρια για τους άνδρες κάθε μέρα.
Πρόσθετα σάκχαρα είναι εκείνα που προστίθενται στα τρόφιμα και ποτά κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας ή της προετοιμασίας.
Δεν περιλαμβάνουν τη φυσική ζάχαρη που βρίσκεται στα φρούτα, τα λαχανικά .
Αλλαζουμε τη διατροφή μας:
Διαβάζουμε προσεκτικά τις ετικέτες των τροφίμων .
Περιορίζουμε τα επεξεργασμένα τροφίμα και ποτα.
Δε πινουμε αναψυκτικά
Τρωμε φρούτα αντί για γλυκά.
Οχι τρόφιμα και ποτά που περιέχουν σιρόπι καλαμποκιού υψηλής περιεκτικότητας σε φρουκτόζη . Ειναι απο δυσκολο εως ακατορθωτο. Παντως ειναι σωτηριο.
Χαιρετε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου