Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023

ΑΝΘΕΚΤΙΚΗ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ..ΚΕΤΑΜΙΝΗ

 






Υπαρχει και  κατάθλιψη ανθεκτική στη θεραπεία Υπαρχει και η κεταμίνη που μπορεί να αλλάξει τη ζωή τουςΑτυχως υπαρχουν και τα συστηματικά εμπόδια στο δημόσιο.

Αξιοσημείωτα αποτελέσματα

Η συν-συγγραφέας Καθηγήτρια Colleen Loo, η οποία είναι κλινική ψυχίατρος στο Ινστιτούτο Black Dog που συνδέεται με το UNSW, λέει ότι έχει δει αξιοσημείωτα αποτελέσματα τα τελευταία 12 χρόνια χρησιμοποιώντας κεταμίνη χαμηλού κόστους για τη θεραπεία της σοβαρής κατάθλιψης που δεν ανταποκρίνεται σε άλλες θεραπείες.







Για να γίνει αυτή η θεραπεία προσβάσιμη στους ασθενείς, απαιτείται χρηματοδότηση της θεραπευτικής διαδικασίας από το Medicare, αλλά η διαδικασία μπλοκάρεται από συστημικούς φραγμούς όπως εξηγείται σε αυτό το έγγραφο», λέει ο καθηγητής Loo.


Καθώς δεν υπάρχει εμπορικό κέρδος για τις φαρμακευτικές εταιρείες να υποστηρίξουν μια λίστα χαμηλού κόστους, εκτός διπλώματος ευρεσιτεχνίας κεταμίνης ως θεραπεία για την κατάθλιψη, το φάρμακο δεν περιλαμβάνεται στη λίστα από την TGA για τέτοια χρήση και επομένως δεν μπορεί να προσελκύσει χρηματοδότηση της Medicare για τη θεραπεία .


Αυτό συμβαίνει παρά το γεγονός ότι όλα τα μέρη αναγνωρίζουν ότι η επαναχρησιμοποίηση υφιστάμενων, χαμηλού κόστους, εκτός πατέντας φαρμάκων για νέες χρήσεις, είναι προς το συμφέρον της κοινωνίας. 



Οι συγγραφείς και τα αντίστοιχα ιδρύματά τους σχεδιάζουν μια αίτηση στο Medicare για θεραπεία με κεταμίνη για τη σοβαρή κατάθλιψη που υποστηρίζεται από το κυβερνητικό σύστημα υγείας.














Αναφορά:  Rodgers A, Bahceci D, Davey

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΣΕΚ ΑΠ..ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ;

Escherichia coli

  Το Escherichia coli είναι ένα Gram (-) ραβδόμορφο  βακτηρίδιο . Α νήκει στα Εντερο-βακτηριοειδη.  Τα περισσότερα είδη του Escherichia coli...