Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2023

ΤΙ ΔΕΝ ΤΡΩΜΕ ΟΤΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΡΡΩΣΤΟΙ

 











Γρίπη ιώσεις και κορονοιος κυριαρχουν παντου 

Ερωτημα :

Ποιες τροφές αποφευγουμε , αλλά και ποιες είναι εκείνες που οφείλουμε να εντάξουμε στη διατροφή μας για να περιορισουμε την ταλαιπωρία μας  τις γιορτινες μέρες αυτές. 


Απαγορεύονται 






Χυμοί, αναψυκτικά και οτιδήποτε ζαχαρουχο. Η ζάχαρη συμβάλλει στην εκδήλωση φλεγμονής, με αποτέλεσμα να αποδυναμώνεται ακόμη περισσότερο το ανοσοποιητικό σύστημα. 

Επιμείνετε για μερικές ημέρες σε μια υγιεινή διατροφή, με φρούτα λαχανικά, κοτοσουπα τσάι και σπόρους.





Τα γαλακτοκομικά ολα είναι απαγορευτικά , καθώς η κατανάλωσή τους ενδέχεται να επιδεινώσει ρινική συμφόρηση και φλέγματα σε περίπτωση γρίπης ή κρυολογήματος. 

Προτιμήστε  τσάι ή αφεψήματα της αρεσκείας σας, στα οποία μπορείτε να δώσετε άρωμα προσθέτοντας μια φλούδα μήλου ή κανέλλα.






Αλκοόλ, και επεξεργασμένη ζάχαρη, επιδεινώνει τις φλεγμονές. Επιπλέον, το αλκοόλ αφυδατώνει , επιβραδύνοντας τη διαδικασία ανάρρωσης. 

Οπότε μακριά…






Οι επεξεργασμένοι υδατάνθρακες, 

όπως ένα τοστ ή μερικά κρακεράκια μοιάζουν ιδανική λύση όταν είμαστε άρρωστοι, αφού ετοιμάζονται πανεύκολα. Όμως οι επεξεργασμένοι υδατάνθρακες είναι απαγορευτικοί αφού διασπώνται σε γλυκόζη, ανεβάζοντας το ζάχαρο, κι έτσι επιβραδύνουν τη λειτουργία του ανοσοποιητικού. 

Οχι σαλάτες είναι αλλωστε από τα τελευταία που θα θέλετε να κάνετε όσο αναρρώνετε από τη γρίπη. 

Παραμείνετε ενυδατωμένοι.







Θρεπτική και ενυδατική, η κοτόσουπα βοηθά στην ίαση, ενώ έχει ελαφριά αντιφλεγμονώδη επίδραση και προστατεύει τον οργανισμό από βακτηριδια και ιούς.






Όσο κι αν αποφεύγετε το σκόρδο  αποτελεί την καλύτερη επιλογή ως καρύκευμα σε τροφές όπως η σούπα ενώ έχει αντιμικροβιακή δράση και ιδιότητες που ενισχύουν το ανοσοποιητικό και ανακουφίζει από τη συμφόρηση.






Πράσινο και μαύρο τσάι  προσφέρουν αντιοξειδωτικά . Αν εισπνεύσετε τον ατμό του τσαγιού, μπορεί να ανακουφιστεί η συμφόρηση. Προσθέσετε ένα κουταλάκι μέλι και λίγο λεμόνι για να βοηθήσετε στην ανακούφιση του πονόλαιμου. 


Κομμένη, πολτοποιημένη ή ολόκληρη, η μπανάνα βοηθά το στομάχι ακόμη κι αν έχετε ναυτία. 

Αυτα τα λιγα και περαστικα.







ΠΗΓΗ: tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΣΕΚ ΑΠ..ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ;

ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΟΛΟ ΚΑΙ ΣΕ ΝΕΩΤΕΡΟΥΣ

Ο  καρκίνος του εντέρου   στους ενήλικες κάτω των 50  έχουν σημειώσει δραματική αύξηση, με τους   ειδικους  να μιλούν για άνοδο στην επόμενη...