Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2024

COVID-19 θανατοι τον δεκ 2023

 















10.000 άνθρωποι πέθαναν από τον COVID-19 τον Δεκέμβριο σε 50 χώρες –κυρίως την Ευρώπη και την Αμερική–  δήλωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας την Τετάρτη, με τις εισαγωγές στα νοσοκομεία να αυξάνονται κατά 42%.

Ο επικεφαλής της υπηρεσίας υγείας του ΟΗΕ είπε ότι η αύξηση μπορεί να αποδοθεί  στην εξάπλωση της τελευταίας παραλλαγής του COVID-19 .

Αν και ο COVID-19 δεν είναι πλέον μια παγκόσμια έκτακτη ανάγκη για την υγεία, ο ιός εξακολουθεί να κυκλοφορεί και να σκοτώνει 

Τα δεδομένα υποδεικνύουν αυξανόμενη μετάδοση κατά τη διάρκεια του Δεκεμβρίου που τροφοδοτείται από συγκεντρώσεις κατά την περίοδο των διακοπών και από την παραλλαγή JN.1, η οποία είναι πλέον η πιο συχνά αναφερόμενη παραλλαγή παγκοσμίως.




Τρόπος ελέγχου: 

Προέτρεψε όλους να συνεχίσουν να λαμβάνουν προφυλάξεις και κάλεσε τις κυβερνήσεις να συνεχίσουν την επιτήρηση και να παρέχουν συνεχή πρόσβαση σε θεραπείες και εμβόλια.

Αν και 10.000 θάνατοι το μήνα είναι πολύ λιγότεροι από την κορύφωση της πανδημίας, αυτό το επίπεδο θανάτων που μπορούν να προληφθούν δεν είναι αποδεκτό

Εχει σημειωθεί αύξηση των αναπνευστικών ασθενειών σε όλο τον κόσμο, όχι μόνο λόγω του κοροναϊού, αλλά και της γρίπης, του ρινοϊού και της πνευμονίας.





Οι τάσεις αναμένεται να συνεχιστούν τον Ιανουάριο έως τους χειμερινούς μήνες στο βόρειο ημισφαίριο, προσθέτοντας ότι αύξηση των κρουσμάτων COVID-19 έχει επίσης σημειωθεί στο νότιο ημισφαίριο, όπου είναι τώρα καλοκαίρι.

Ενώ ο πονόλαιμος, ο βήχας, ο πυρετός και η κόπωση είναι συνηθισμένα το χειμώνα, βλέπουν συνκυκλοφορία πολλών διαφορετικών τύπων παθογόνων μικροοργανισμών ιδιαίτερα φέτος.

Τα κρούσματα COVID και γρίπης αυξάνονται. 

Τα δεδομένα περιλαμβάνουν άλλες ασθένειες όπως COVID-19, και άλλους ιούς, καθώς και γρίπη. 

Ωστόσο, η γρίπη καταγράφει τη μεγαλύτερη αύξηση σε ασθένειες, σύμφωνα με το CDC.

Οι θάνατοι που σχετίζονται με τον COVID-19, οι νοσηλείες και οι επισκέψεις στα επείγοντα αυξήθηκαν επίσης αλλά όχι τόσο υψηλά όσο τα προηγούμενα χρόνια Ωστόσο, ο COVID-19 εισάγει περισσότερους ανθρώπους στο νοσοκομείο από ό,τι η γρίπη,

Μια νέα έκδοση του κορωνοϊού, που ονομάζεται JN.1 , έχει γίνει η κυρίαρχη παραλλαγή που αποτελεί σχεδόν τα δύο τρίτα (61%) των περιπτώσεων στις ΗΠΑ,

Οι υγειονομικοί αξιωματούχοι λένε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι το JN.1 οδηγεί σε πιο σοβαρή ασθένεια από άλλες πρόσφατες παραλλαγές, αλλά μπορεί να μεταδοθεί πιο εύκολα.

Ο ΠΟΥ και το CDC συνιστούν, μάσκες και διασφάλιση ότι οι εσωτερικοί χώροι αερίζονται καλά για να σταματήσει η εξάπλωση των ιών.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΣΕΚ ΑΠ..ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ;

ΑΓΧΟΣ.. ΑΡΡΩΣΤΕΙΕΣ..

  Οι επιπτώσεις του άγχους είναι πολλές και μπορεί να γίνουν επικίνδυνες, εάν αφεθουν χωρις ελεγχο.. Η καθημερινότητα δημιουργεί άγχος και  ...