Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

ΜΕ ΤΑ ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ..

 







Η υπερσυνταγογράφηση αντιβιοτικών αποτελεί ένα δυστυχημα. Ολοι μας κι οχι μονο  οι γιατροί ,γνωρίζουμε ότι το μεγαλυτερο μέρος των λοιμώξεων οφείλεται σε ιούς, παρ ολα αυτα   συνταγογραφούν αντιβιοτικά και 

για μακρά χρονικά διαστήματα. 

Πρόκειται για την αμυντική ιατρική, για την οποια μιλουσε πριν απο χρονια ο Ευτυχιος Βοριδης, πρωτοπορος σε πολλα θεματα.

Το τραγικο ειναι οτι, πολλοί ασθενείς απαιτούν από τους γιατρούς τους αντιβιοτικά με τη λαθεμένη αντίληψη ότι μόνο μ αυτό τον τρόπο θα ιαθούν

Το ίδιο συμβαίνει και με τις ασυμπτωματικές βακτηριουρίες. 

Μακροχρόνια υπερσυνταγογράφηση φαρμάκων καταλήγει στην ανάπτυξη υπερανθεκτικών  πανανθεκτικών μικροβίων. 

Η εξαφάνιση τωρα  λοιμώξεων του πρόσφατου παρελθόντος λόγω επαρκούς εμβολιασμού του πληθυσμού, με τις μηνιγγίτιδες  να είναι σπάνιες πλέον, όπως και οι πνευμονίες από πνευμονιόκοκκο ανεβαζουν τον πηχυ ψηλα. Αντιβιοτικα μονο σε απολυτη αναγκη, ετσι ωστε να μπορει ενας παρθενος οργανισμος να αντιδρασει μ ενα ισχυρο ανοσο δυναμικα, οταν κατι τετοιο χρειασθει.

Το θεμα της ασθενειας του αιωνα που ζουμε της ανοιας αρχιζει να κανει εντονα πλεον την εμφανιση του. Αποτελεσμα ενα καινουργιο ειδος νοσηλευτων , αυτο, των ειδικων φροντιστων υγειας.


Οι φροντιστές υγείας σημερα αποτελούν ένα από τα σοβαρότερα και διαρκώς αναπτυσσόμενα προβλήματα παροχής ιατρικής φροντίδας. 

Η αυξανόμενη γήρανση του πληθυσμού και το δημογραφικό απειλούν το κοινωνικό κράτος. Σίγουρα θα θέλαμε περισσότερο εκπαιδευμένους φροντιστές για τους ηλικιωμένους ασθενείς, αλλά να μην ξεχνάμε ότι οι φροντιστές υγείας αποτελούν μια από τις πλέον υποαμειβόμενες υπηρεσίες υγείας και οι συνθήκες εργασίες τους είναι τουλάχιστον κακοποιητικές για τους ίδιους.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΣΕΚ ΑΠ..ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ;

ΥΠΝΟΛΑΛΙΑ..

  Δύο στους τρεις ανθρώπους   το 67% μιλαν στον ύπνο τους, είτε αυτό σημαίνει ότι μιλούσαν σαν να είναι ξύπνιοι είτε ότι μουρμούριζαν ακατάλ...