Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2024

ΑΝΤΙΦΛΕΓΜΟΝΩΔΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ












Όταν το σώμα θερμαίνεται ή γίνεται κόκκινο ή   όταν πρήζεται, τότε μιλαμε για φλεγμονή. 

Ορισμένες φορές  δεν μπορούμε να αντιληφθούμε μια φλεγμονή, καθώς μπορεί να εκδηλωθεί καπου εσωτερικά .

Μπορούμε ομως  να προφυλαχθούμε, και η διατροφή αποτελεί σύμμαχό μας. 

Όταν τρώμε, αυτα που επιλέγουμε μπορούν να καταπολεμήσουν τη φλεγμονή ή να προκαλέσουν φλεγμονώδη απόκριση. 

Μια αντιφλεγμονώδης διατροφή περιλαμβάνει κυρίως , τα φρούτα, τα λαχανικά, ξηρούς καρπούς,  σπόρους, φασόλια και  όσπρια.

Ποιες τροφές να επιλέξετε

Στις τροφές που μπορείτε να επιλέξετε για την αντιφλεγμονώδη δράση τους, περιλαμβάνονται:

1. Kale

Το kale είναι γνωστό για τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του και περιέχει μια ποικιλία φυτοθρεπτικών συστατικών και αντιοξειδωτικών που βοηθούν στην προστασία του σώματός μας από κυτταρικές βλάβες. Αποτελεί εξαιρετική «πηγή» βιταμινών A, C και Κ, διαφόρων αμινοξέων, μαγνησίου, σιδήρου, ασβεστίου αλλά και ινών. 

Το kale συμβάλλει ποικιλοτρόπως στην εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού, από το λαμπερό δέρμα και τα υγιή μάτια έως και το ισχυρό πεπτικό σύστημα και τα γερά κόκαλα. Μπορείτε να το ενσωματώσετε εύκολα στην καθημερινή σας διατροφή, προσθέτοντάς σας στο δροσιστικό σας smoothie.

2. Μανιτάρια

Αντιμικροβιακά, και αντιφλεγμονώδη, τα μανιτάρια περιέχουν ποικιλία ενώσεων που μπορούν να συμβάλλουν στην ενίσχυση της ανοσίας του οργανισμού αλλά και στη μείωση της φλεγμονής σε ολόκληρο το σώμα. 






Αποτελούνται από πολυσακχαρίτες μακράς αλυσίδας τις βήτα-γλυκάνες που προάγουν το ισχυρό ανοσο ποιητικό  ενώ εμπεριέχουν και ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που ονομάζεται εργοθειονίνη που μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση της φλεγμονής. 

Τα μανιτάρια είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών, φυτικών ινών και διαφόρων  βιταμινών Β.

 Υπάρχουν τόσα πολλά διαφορετικά είδη μανιταριών για να δοκιμάσετε, που σίγουρα θα βρείτε κάποιο που να ταιριάζει στα γούστα σας.

3. Μπρόκολο

Πλούσιο σε  βιταμίνες C και Κ, φυλλικό οξύ αλλά και φυτικές ίνες, το μπρόκολο διαθέτει ισχυρές αντιφλεγμονώδεις δράσεις. 

Είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, όπως τα φλαβονοειδή καμπεφερόλη και κουερσετίνη, καθώς και μια ποικιλία καροτενοειδών.




 

in.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΣΕΚ ΑΠ..ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ;

ΑΝΤΙΦΛΕΓΜΟΝΩΔΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Όταν το σώμα θερμαίνεται ή γίνεται κόκκινο ή   όταν πρήζεται, τότε μιλαμε για φλεγμονή.  Ορισμένες φορές  δεν μπορούμε να αντιληφθούμε μια φ...