Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 9 Απριλίου 2025

ΚΡΕΑΣ..ΤΡΩΜΕ ΜΕ ΜΕΤΡΟ

 












Το  κρέας έχει ενοχοποιηθεί  για διάφορα προβλήματα υγείας, από καρδιά μέχρι ανάπτυξη ορισμένων καρκίνων.

Ωστόσο, κάποιοι τύποι κρέατος συνδέονται σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό με τον καρκίνο , γι’αυτό και συμβουλεύουν να τους αποκλεισουμε απ τη διατροφή μας.


Τα επεξεργασμένα και τα κόκκινα κρέατα,  εισάγουν  καρκινογόνες ουσίες, στον οργανισμό και μπορούν να οδηγήσουν σε κυτταρική βλάβη και να συμβάλουν στην ανάπτυξη καρκίνων του παχέος εντέρου και του στομάχου.

Μπιφτέκια και μπριζόλες

  1. Μπέικον
  2. Λουκάνικο
  3. Deli Meats
  4. Χοτ ντογκ
  5. Λιπαρά κρέατα

1. Μπιφτέκια και μπριζόλες

Τα κόκκινα κρέατα όπως τα μπιφτέκια και οι μπριζόλες είναι δημοφιλείς επιλογές, αλλά η αλήθεια είναι ότι συνοδεύονται από πολλούς κινδύνους

Το κόκκινο κρέας όπως  βοδινό, χοιρινό,  και το αρνί έχει συνδεθεί με καρκίνο του παχέος εντέρου. 


Ένας άλλος παράγοντας που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι η θερμοκρασία μαγειρέματοςΤο μαγείρεμα αυτών των κρεάτων σε υψηλή θερμοκρασία   παράγει επιβλαβείς καρκινογόνες ουσίες.

Όταν μαγειρεύονται σε τόσο υψηλή θερμοκρασία, μπορούν να παράγουν καρκινογόνες ουσίες που συνδέονται με τον καρκίνο. 

Για να μειώσετε τον κίνδυνο, εξετάστε το ενδεχόμενο να επιλέξετε πιο ήπιες μεθόδους όπως το ψήσιμο.

2. Μπέικον

Αυτό το νόστιμο αλλαντικό, βασικό συστατικό σε πολλά πρωινά γεύματα είναι εξαιρετικά επεξεργασμένο. Τα επεξεργασμένα κρέατα έχουν συσχετιστεί με αυξημένο κίνδυνο καρκίνου

Όπως και άλλα επεξεργασμένα κρέατα, το μπέικον περιέχει νιτρικά και νιτρώδη άλατα


3. Λουκάνικο

Το λουκάνικο, ένα άλλο επεξεργασμένο κρέας, εγκυμονεί παρόμοιους κινδύνους λόγω των συντηρητικών. Αυτά χρησιμοποιούνται συνήθως για να βελτιώσουν τη γεύση και τη διάρκεια ζωής του. 


4. Deli Meats

Όλοι απολαμβάνουμε περιστασιακά ένα ζουμερό και νόστιμο σάντουιτς, αλλά είναι γεγονός πως τα αλλαντικά όπως το ζαμπόν, το σαλάμι και η γαλοπούλα σε φέτες είναι μια άλλη επεξεργασμένη επιλογή για να αποφύγετε εάν θέλετε να μειώσετε τον κίνδυνο καρκίνου μετά τα 50.

Αυτά τα αλλαντικά είναι γεμάτα με συντηρητικά που συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο καρκίνου

5. Χοτ ντογκ

Εάν θέλετε να παραμείνετε όσο το δυνατόν πιο υγιείς, είναι σημαντικό να μην καταναλώνετε αυτό το επεξεργασμένο κρέας. 



6. Λιπαρά κρέατα

Τα λιπαρά κομμάτια κρέατος, όπως τα χοιρινά παϊδάκια, μπορεί να είναι ένας άλλος σημαντικός ένοχος λόγω του γεγονότος ότι συχνά περιλαμβάνουν μεθόδους μαγειρέματος σε υψηλή θερμοκρασία, όπως το ψήσιμο στη σχάρα ή το κάπνισμα, που μπορούν να παράγουν καρκινογόνες ουσίες.






ΠΗΓΗ: www.oloygeia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΣΕΚ ΑΠ..ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ;

ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ..ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ

  Η κατάθλιψη δεν ισοδυναμεί με πόνο· ο καταθλιπτικός θα ευχαριστούσε τον ουρανό αν κατόρθωνε να νιώσει πόνο . Κατάθλιψη είναι η αδυναμία να...