.jpg)
Το 80% των περιπτώσεων Αλτσχάιμερ θα μπορούσε να προληφθεί με κατανάλωση συγκεκριμένων τροφίμων
θα μπορούσαν να αποφευχθούν
μέσω της διατροφής.
Eρευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα αυτό κατά τη διάρκεια μελέτης που διεξήχθη στην Ολλανδία η οποία έδειξε ότι
άνθρωποι με χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D, ωμέγα-3 και βιτ Β
είχαν τέσσερις φορές περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν άνοια.
Άλλη μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Neurology, έδειξε ότι τα άτομα που δυσκολεύονται να ελέγξουν τα επίπεδα Ζαχάρου στο αίμα τους
έχουν 24% περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν μια μορφή άνοιας,
ενώ τα άτομα με διαβήτη έχουν διπλάσιο κίνδυνο γνωστικής έκπτωσης.
Ποιες τροφές βοηθούν στην πρόληψη του Αλτσχάιμερ
Κατ αρχας, καλό είναι να εκμεταλλεύεστε τον ήλιο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και να συμπληρώνετε την πρόσληψη βιταμίνης D το χειμώνα μέσω της διατροφής σας, τρώγοντας, για παράδειγμα, λιπαρά ψάρια.
Η κατανάλωση ψαριών είναι επίσης ευεργετική επειδή είναι πλούσια σε ωμέγα-3, ένα βασικό μέταλλο που μειώνει τον κίνδυνο άνοιας κατά το ένα τρίτο, σύμφωνα με την ομάδα εμπειρογνωμόνων για την πρόληψη του Αλτσχάιμερ.
Η έλλειψη βιταμινών Β (Β6, Β12) μπορεί επίσης να προκαλέσει αλυσιδωτή αντίδραση που οδηγεί σε αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης Αλτσχάιμερ.
Για τον λόγο αυτό γίνεται σύσταση για κατανάλωση πράσινων λαχανικών, ξηρών καρπών, φακών και φασολιών.
Όπως αναφέρει το American Journal of Clinical Nutrition,
η φρουκτόζη, που βρίσκεται κυρίως στα φρούτα, σε ορισμένα λαχανικά
και στο μέλι, έχει πρόσφατα ενοχοποιηθεί για
την ανάπτυξη Αλτσχάιμερ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου