Σε μια μελέτη , διαπιστώθηκε ότι τα σφιχτά βραστά αυγά είναι η πιο δημοφιλής μέθοδος μαγειρέματος αυγών στην Αμερική. Είναι ενδιαφέρον ότι 30 από τις 50 πολιτείες προτίμησαν τα σφιχτά βραστά αυγά έναντι άλλων στυλ, καθιστώντας τα αγαπημένη επιλογή σε όλη τη χώρα.
Γεγονός 2:
Τα σφιχτά βρασμένα αυγά είναι μια γρήγορη πηγή πρωτεΐνης
Η πρωτεΐνη απαραίτητο θρεπτικό συστατικό για τον οργανισμό ,και τα σφιχτά βραστά αυγά ειναι μια ευκολη πηγή της. Με 6,3 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά μεγάλο αυγό, παρέχουν και τα εννέα απαραίτητα αμινοξέα, καθιστώντας τα μια πλήρη πρωτεΐνη. Είτε πρόκειται για ένα σνακ πριν ή μετά την προπόνηση είτε για ένα πλούσιο σε πρωτεΐνες πρωινό εν κινήσει, τα σφιχτά βραστά αυγά αποτελούν μια ικανοποιητική επιλογή.
Γεγονός 3:
Είναι επίσης καλά για την καρδιά
Σε αντίθεση με την πεποίθηση ότι τα αυγά επηρεάζουν αρνητικά την υγεία της καρδιάς, μελέτη του 2018 απεκάλυψε ότι η τακτική κατανάλωση συνδέεται με χαμηλότερο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων. Τα αυγά περιέχουν πρωτεΐνες που αυξάνουν τα επίπεδα «καλής» χοληστερόλης και μειώνουν τους δείκτες που σχετίζονται με τις καρδιακές παθήσεις. Απολαύστε λοιπόν τα σφιχτά βραστά αυγά σας χωρίς να ανησυχείτε για την καρδιά σας.
Γεγονός 4:
Τα βραστά αυγά μπορεί να έχουν ακόμη και λιγότερη χοληστερόλη
από άλλα μαγειρεμενα αυγά
Ο τρόπος μαγειρέματος των αυγών μπορεί να επηρεάσει τα διατροφικά τους χαρακτηριστικά. Οι μέθοδοι μαγειρέματος σε υψηλή θερμοκρασία, όπως το τηγάνισμα, μπορούν να οδηγήσουν σε περισσότερη οξειδωμένη χοληστερόλη, ενώ το βράσιμο σε χαμηλότερη θερμοκρασία οπως σε εναν απλο, φθηνο βραστηρα,μπορεί να έχει μικρότερο αντίκτυπο στα επίπεδα χοληστερόλης. Ως αποτέλεσμα, τα σφιχτά βρασμένα αυγά μπορεί να είναι ακόμη πιο ευεργετικά για την υγεία της καρδιάς από άλλες μεθόδους μαγειρέματος.
Γεγονός 5:
Υπάρχουν άπειρα κόλπα για το πώς να ξεφλουδίσετε σφιχτά βραστά αυγά
Λατρεύετε τα σφιχτά βρασμένα αυγά αλλά μισείτε τη διαδικασία του ξεφλουδίσματος; Υπάρχουν πολλά κόλπα και τεχνικές για να κάνετε τη διαδικασία ευκολότερη. Από το σπάσιμο και το ξεφλούδισμα κάτω από το νερό μέχρι τη χρήση διαφόρων συσκευών και εργαλείων,
Γεγονός 6:
Το πόσο δύσκολο είναι να ξεφλουδιστούν μπορεί να αποτελεί ένδειξη φρεσκάδας
Τα φρέσκα αυγά είναι γνωστό ότι είναι πιο δύσκολο να ξεφλουδιστούν, καθώς τα πιο φρέσκα ασπράδια αυγών τείνουν να κολλάνε στη μεμβράνη στο εσωτερικό κέλυφος. Καθώς τα αυγά ωριμάζουν, η οξύτητα μειώνεται, επιτρέποντας τον ευκολότερο διαχωρισμό του ασπραδιού από το κέλυφος. Για πιο εύκολο ξεφλούδισμα, αφήστε τα αυγά σας στο ψυγείο για μία ή δύο εβδομάδες πριν τα βράσετε.
Γεγονός 7:
Η διάρκεια ζωής τους μπορεί να μην είναι τόσο μεγάλη όσο νομίζετε
Ενώ τα φρέσκα ωμά αυγά μπορούν συνήθως να καταναλωθούν εντός τριών έως πέντε εβδομάδων εάν ψυχθούν σωστά, τα σφιχτά βρασμένα αυγά έχουν μικρότερη διάρκεια ζωής. Σε αντίθεση με τα φρέσκα αντίστοιχά τους, τα σφιχτά βρασμένα αυγά είναι ασφαλή για κατανάλωση μόνο για μία εβδομάδα όταν φυλάσσονται στο ψυγείο.
Γεγονός 8:
Η παράδοση της κατανάλωσης σφιχτοβρασμένων αυγών χρονολογείται αιώνες πριν
Τα σφιχτά βραστά αυγά τρωμε εδώ και αιώνες, ήδη από το 5000 π.Χ. Αποτελούν βασικό στοιχείο σε διάφορους πολιτισμούς και κουζίνες, χρησιμεύοντας ως γαρνιτούρες, ανεξάρτητα πιάτα και συστατικά σε αμέτρητες συνταγές. Η μακροβιότητα αυτής της παράδοσης μαρτυρά τη διαρκή δημοτικότητα των σφιχτά βραστών αυγών.
Γεγονός 9:
Τα σφιχτά βρασμένα αυγά είναι ευέλικτα στο μαγείρεμα
Τα σφιχτά βραστά αυγά δεν είναι απλώς νόστιμα από μόνα τους. Παίζουν επίσης ζωτικό ρόλο σε πολλά αγαπημένα πιάτα.
Γεγονός 10:
Μπορείτε εύκολα να φτιάξετε νόστιμα, σφιχτά βραστά αυγά
Πέραν από τα παραδοσιακά βραστά αυγά, μπορείτε να πειραματιστείτε με διαφορετικές γεύσεις και καρυκεύματα για να δημιουργήσετε μια εντελώς νέα γαστρονομική εμπειρία. Δοκιμάστε να προσθέσετε μπαχαρικά, βότανα ή καρυκεύματα στο βραστό νερό για να δώσετε στα αυγά μια απολαυστική γεύση. Αυτή η απλή τεχνική μπορεί να αναβαθμίσει τα βραστά αυγά σας σε ένα εντελώς νέο επίπεδο.
Γεγονός 11:
Τα σφιχτά βρασμένα αυγά μπορούν να χρησιμοποιηθούν δημιουργικά σε συνταγές
Εκτός από το να τα απολαύσετε σκέτα ή σε σαλάτες, τα σφιχτά βραστά αυγά μπορούν να χρησιμοποιηθούν δημιουργικά σε πολλά πιάτα. Μπορούν να γεμιστούν με αλμυρές γεμίσεις, να κοπούν σε φέτες για γαρνιτούρα ή ακόμα και να λιωθούν και να αναμειχθούν με άλλα υλικά για να δημιουργήσουν νόστιμα αλείμματα και γεμίσεις. Οι δυνατότητες είναι ατελείωτες..Συμπερασμα: Τρωτε βραστα αυγα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου