alt






Ο Διασημος ¨εικονικος¨ Dr house,  γεματος βρεττανικο φλεγμα, συνεχαιρε τον αλεξη,για την εκλογη του,οντας κορυφαιος , κλινικος, εικονικος, διαγνωστολογος,  ειχε προειδη την ιογενη νοσο του ολου συστηματος,  που εκπροσωπουσε το¨αριστερο μικρο-βιωμα¨και το δηλωσε με το ¨τιτιβισμα¨του, στο οποιο απηντησε λακωνικα πανευτυχης ο Πρωθυπουργος.

Ο φιλος μου Γιαννάκης μου ζητησε να του προτεινω κατι γευστικο, απλό, πρωτοτυπο,  εξωτικό, διασκεδαστικό, που να σε εκπληττει ευχάριστα, και να μεινει αξεχαστο σαν γευστικη εμπειρια  Ετσι λοιπον, του προτεινα μια ¨φευγατη πιτα¨



Αποτέλεσμα εικόνας για πίτα Καισαρείας..





Ακραία γευστικά ,που φτιαχνει κανεις μονος του.Δεν  είναι απόλυτα υγιεινή.Δεν θα ισχυριζόμουν πως είναι μια ελαφριά γεύση.το αντίθετο.Οσοι την γεύτηκαν, όμως δεν την ξέχασαν ποτέ.Οσοι την αγνοούν αυτοί χάνουν.Σίγουρα δεν μπορεί ποτέ να γίνει καθημερινή μας συντροφιά.Ομως η γεύση της θα σας (με) ξετρελλανει.




alt


Μιλώ για την πίτα Καισαρείας.Σίγουρα την έχετε ακουστά , ή μπορεί να την είδατε στα μενού ορισμένων εστιατορίων Δοκιμάστε να την κάνετε μόνοι σας δεν είναι δυσκολη.




Σχετική εικόνα




Εννοείται για τα ευαίσθητα στομάχια, μετα 2-3 ώρες, ελάχιστη σόδα σ ενα φλυτζάνι νερό με 2 κουταλιές της σούπας λεμόνι κι ένα κουταλάκι του εσπρεσο, σκουρα ζάχαρη, θα αποκαταστήσει την οξεοβασική ισορροπία στο στομάχι μας, και τότε θα πάμε για ύπνο εφ οσον τη φάγαμε βράδυ 
Ομως πολλά είπαμε ελάτε να την φτιάξουμε, δεν είναι δύσκολη. Θα χρειαστούμε.






alt



1 πακέτο φύλλο κρούστας ( υπάρχει παντού) 4 κουτ.σούπας φρέσκο βούτυρο που θα το έχουμε λιώσει ελαφρά,ξεχαστε τις τριτοκοσμικες μαργαρινες.


alt

10-15  φέτες παστουρμά,( με το τσεμενι του  αν βρείτε του Μιράν κι όχι τ. Μιράν ακόμα καλύτερα,που θα τον διαλέξουμε να είναι με λίγο πάχο





 1/2 κιλό παραδοσιακό κασέρι




2 μέτριες σφιχτές ντομάτες .
Κόβουμε το κασέρι σε λεπτές φετούλες υπάρχει το σχετικό μαχαίρι Αν έχουμε υπομονή, αποφλοιώνουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε  σε πολύ λεπτές φετούλες, κι γι αυτό υπάρχει σχετικό όργανο





Αποτέλεσμα εικόνας για αποφλοιώνουμε τις ντομάτες



Τεμαχίζουμε τις φέτες του παστουρμά σε λεπτές λωρίδες Βουτυρώνουμε ένα μεσαίο ανοξείδωτο ταψάκι και στρώνουμε 3-4 φύλλα το ένα πάνω από το άλλο,αφού πρώτα τα βουτυρωσουμε μ ένα πινέλο σιλικόνης αυτά με τις τρίχες είναι επικίνδυνα αφήνουν τα ίχνη τους πάνω στο φύλλο ,κάθε ένα χωριστά.Στρώνουμε με αγάπη και προσοχή το κασέρι  και τις λωρίδες τον παστουρμα πασπαλίζοντας με κύμινο  είπαμε αν σας πάει το κύμινο
Στρώνουμε από πάνω τις ντομάτες, πασπαλίζοντας με λίγο αυθεντικό θαλασσινο αλάτι με τον μύλο μας.



Αποτέλεσμα εικόνας για αποφλοιώνουμε τις ντομάτες




πάντα αλατίζουμε την ντομάτα να το ξέρετε ,και το υπόλοιπο κασέρι.Σκέπαζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα 3-4 ακόμη αφού τα βουτυρώσουμε.Μ έναν σωστό ανοξείδωτο κόφτη πίτσας
την κόβουμε σ οτι σχεδιο προτιμάμε και την ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς για μισή ώρα πάνω κάτω.




Σχετική εικόνα



Οταν τη βγάλουμε απ τον φούρνο μας,την αφήνουμε να  ¨ησυχάσει ¨για 20 λεπτά και μετά την τρώμε ζεστή με το ασύρτικο ( αν έχουμε )

 Η εκπληξη φυσικά, για τους μη γνωρίζοντας, είναι να το συνοδεύσετε με ¨πράσινο Βαρβαγιάννη¨  .






Μόνο που δεν θα πρέπει ούτε να φάτε ¨ανόητες¨ τηγανητές πατατες,ούτε τίποτα άλλο αμυλούχο, ή αλλαντικό,ή ψωμί, ή μακαρόνια, ή κρεατικο.
Είναι πραγματικά κρίμα να προσβάλλετε την υπέροχα γευστική αυτή πίτα.
Δοκιμάστε την.
Αν κανετε την πιτα Καισαρειας καλη σας όρεξη.
Χαιρετε..
σ.σ. Εννοειται οτι την επιχειρουμε ¨εκτος Σαρακοστης¨.



 alt