alt






Η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, είναι μια παθολογική κατάσταση, και σίγουρα δεν είναι συνώνυμη με την διαφραγματοκήλη. 
Μπορεί να υπάρχει παλινδρόμηση.
Με Διαφραγματοκήλη, Αλλά Και Χωρίς Διαφραγματοκήλη. 
Οταν ακούσετε κάποιον να παραπονιέται για καούρες στο Στομάχι Και Πίσω Από Το Στέρνο, που έχει ρεψίματα, και που νοιώθει φτερουγισματα στην καρδιά,που το χειμώνα παθαίνει συχνά βρογχίτιδες, που κοιμάται με δύο και πλέον μαξιλάρια και παρόλα αυτά το φαγητό τού ανεβαινει στον ύπνο του.

Κάποιος, ο οποίος δυσκολεύεται να  σκύψει, που έχει εν γένει κακή ποιότητα ζωής και μέτρια κοινωνική ζωή,λόγω όλων αυτών των συμπτωμάτων είναι ένας κλασσικός, ταλαίπωρος συνάνθρωπος μας,με γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση που οφείλεται στο γεγονός της κακής λειτουργίας των μηχανισμών, ελέγχου του στομάχου- οισοφάγου, οι οποίοι αποτελούνται από Τον Κατώτερο (Οισοφάγειο) Σφικτήρα αλλά και από τους πολλούς συνδέσμους της περιοχής, του πεπτικού συστηματος. Το πρόβλημα συνήθως είναι  γενετικό και χειροτερεύει με το χρόνο.Που σημαίνει  ότι σπάνια ρίχνουμε την ευθύνη για την παλινδρόμησή, στους ίδιους του ταλαίπωρους συνανθρωπους μας η παχυσαρκία, η εγκυμοσύνη μπορούν να επιβαρύνουν μια παλινδρόμηση, μια και αυξάνουν την ενδοκοιλιακή πίεση.
Η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση σήμερα, αντιμετωπίζεται και θεραπεύεται αυθαίρετα. 











Ο ασθενής ξεκινά πάντα απ τον  παθολόγο,  ακολουθεί ο γαστρεντερολόγος και ο συνήθως  ξορκισμένος και με μεγάλη καθυστέρηση, ο χειρουργός, που μπαίνει στη σέντρα όταν ο άρρωστος δεν αντέχει τη χρήση φαρμάκων, και κυρίως όταν πληροφορηθεί ότι η γαστρο οισοφαγική παλινδρόμηση εγκυμονεί τον κίνδυνο δημιουργίας καρκίνου στην καρδιο-οισοφαγική συμβολή. Ένα Βέβαιο Ιατρικό Δεδομένο, στο οποίο όμως σπανίως δίδεται η πραγματική του διάσταση.







alt







Η γαστροσκόπηση, θα δείξει την κατάσταση του κατώτερου οισοφάγου και της καρδιο-οισοφαγικής συμβολής,δηλαδή του σημείου όπου ο οισοφάγος συναντά το στομάχι, την ύπαρξη οισοφαγίτιδος ή γαστρίτιδος και το σημαντικότερο, την ύπαρξη οισοφάγου του Barret, ο οποίος είναι μια βλάβη του κατώτερου οισοφάγου,η οποία συνίσταται στην ύπαρξη έκτοπου γαστρικού ή εντερικού ιστού, στο σημείο της οισοφαγίτιδος. 
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι υπάρχουν κύτταρα στον κατώτερο οισοφάγο, τα οποία δεν ανήκουν στην περιοχή και τα οποία αργά ή γρήγορα, μη έχοντας τους μηχανισμούς ελέγχου, θα εξαλλαγούν σε καρκινικά. 



Η PHμετρία πεχαμετρία, η οποία μετρά την οξύτητα, η οποία ανεβαίνει από το στομάχι στον κατώτερο οισοφάγο. 
Η μανομετρία, η οποία δίνει ακριβείς πληροφορίες για την κινητικότητα του οισοφάγου και την αποτελεσματικότητα της λειτουργίας του κατώτερου οισοφάγειου σφικτήρα.
Η συναξιολόγηση όλων αυτών λέγεται κλίμακα του De Meester.Εφ οσον επιλεγεί χειρουργείο.
Η επέμβαση γίνεται λαπαροσκοπικά. 
Είναι απολύτως ομαλή, και έγκειται στο στένεμα του διαφράγματος, ούτως ώστε το στομάχι να μην μπορεί πλέον να περάσει στο θώρακα και την κατασκευή μιας αντι-παλινδρομικής βαλβίδας, η οποία δημιουργείται,χρησιμοποιώντας το ίδιο το στομάχι σαν κολλαρο γύρω από τον οισοφάγο 
Η όλη επέμβαση.Λέγεται Θολοπλαστική Κατά Nissen.  Η παραμονή στο νοσοκομείο είναι 24-48 ωρών, και  για 15 ημέρες, ο ασθενής θα ακολουθήσει συγκεκριμένες διατροφικές οδηγίες ,και θα παίρνει φάρμακα, για την πλήρη θεραπεία της οισοφαγίτιδάς του. 
Μετά από αυτή τη χρονική περίοδο, δεν απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή στη διατροφή, ούτε θεραπεία με γαστροπροστατευτικα , Nexium Pariet, Controloc Μια μικρή δυσκολία στην κατάποση δυσφαγία.θα εξαφανισθεί πλήρως και η ζωή θα γίνει απολύτως φυσιολογική χωρίς φάρμακα.




Αποτέλεσμα εικόνας για γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση,