alt




Πάμε στο τζάκι και ανάβουμε φωτιά με 10 κιλά εφημερίδες Οι εφημερίδες αρπανε αμέσως φωτιά και ξαφνικά το δωμάτιο είναι πολύ ζεστό και ευχάριστο.
Μετά από 2-3 λεπτά όμως οι εφημερίδες  σβήνουν αφού κατακάηκαν .
Αρχίζουν τα προβλήματα.
Ενα κομμάτι ξύλο από κορμό δέντρου 10 κιλά . μας δινει ζεστη για πολλη ωρα.
Το δωμάτιο ζεσταίνεται μεν αλλά όχι σαν τις εφημερίδες το ξύλο Μας Δίνει Ολονύκτια Θερμότητα Αλλά Σε Χαμηλότερο Βαθμό. 10 κιλά και οι εφημερίδες 10 κιλά και το ξύλο. 
Οι εφημερίδες καίγονται εύκολα δίνουν όλη την ενέργειά τους αμέσως και σβήνουν το ίδιο γρήγορα,το ξύλο παίρνει δύσκολα δίνει λιγότερη θερμότητα αλλά κρατάει περισσότερες ώρες. 
Οι εφημερίδες είναι κακός άνθρακας  το ξύλο είναι καλός άνθρακας.
Το ίδιο γίνετε και όταν τρώμε,






alt





Τις τροφές τις "καίμε" Λιαστή ντομάτα με παρθένο λάδι και σπιτικό ψωμί.
Είναι καλός υδατάνθρακας.Ομως ποιός τρώει σήμερα λιαστή ντομάτα;
Αν Φάμε 2 Πακέτα Γαριδάκια Και Μια Σοκολάτα Γάλακτος Παίρνουμε Αυτόματα Πολύ Ενέργεια Και Επειδή.Δεν Σκάβουμε Σε Λατομείο Αμέσως Αυτό Μεταβολίζεται γινεται Λίπος  Και Μετά Από Λίγο Πεινάμε Πάλι.
 









Τρωμε Φακες Και Μαυρο Ψωμι Με Ελιες το σπουδαιο αυτο γευμα μεταβολίζεται  στο αίμα  αργά αργά ,και κρατάει τα επίπεδα σακχάρου σε ικανοποιητικό βαθμό και το αίσθημα πείνας είναι μικρότερο.
Όσο πιο επεξεργασμένες είναι οι τροφές τόσο πιο κακοί υδατάνθρακες είναι 
Όσο λιγότερο επεξεργασμένοι τόσο καλύτεροι.  

Όλοι έχουμε μάθει ότι η ενέργεια δεν χάνεται ,αλλάζει μορφές. 
Ο Ήλιος στέλνει στην γη ηλιακή ενέργεια. 
Κάποιοι οργανισμοί (τα φυτά) μπορούν και αποθηκεύουν αυτή την ενέργεια σε μορφή Υδατάνθρακα, το φαινόμενο λέγεται "φωτόλυση"
Τα φυτά λοιπόν αποθηκεύουν ενέργεια αλλά φτιάχνουν και συμπυκνωμένο υδατάνθρακα 9 θερμίδες ανά γραμμάριο όπου είναι τα γνωστά μας φυτικά λίπη. 






alt



Κάποιοι άλλοι οργανισμοί που δεν μπορούν να κάνουν φωτόλυση  απλά τρώνε τα φυτά (χορτοφάγα ζώα) και κάποιοι άλλοι οργανισμοί με τη σειρά τους τρώνε τα χορτοφάγα τα σαρκοφάγα ζώα δηλαδή.
Οι πρωτεΐνες είναι: υδατάνθρακες με "N" δηλαδή με Άζωτο . το Ν είναι απαραίτητο για δόμηση των μυών.
Έχουμε τώρα ένα καλοριφέρ 80 κιλά και έναν άνθρωπο επίσης 80 κιλά Βάζουμε το καλοριφέρ σε λειτουργία με τον θερμοστάτη στους 36,6 βαθμούς και το άνθρωπο να κάθεται όλη μέρα και αυτός με τον θερμοστάτη του στους 36,6.
Μετά από ένα 24ωρο το καλοριφέρ και ο άνθρωπος έχουν καταναλώσει την ίδια ενέργεια.
Ο Άνθρωπος Θέλει Τροφή. Περισσότερη τροφή σημαίνει Αποθήκευση Της Με Μορφή Λίπους στις λιποαποθήκες .
Η φωτιά όσο καλή καύσιμη ύλη και να έχει θα σβήσει αμέσως Αν Δεν Έχει Οξυγόνο. Και ο άνθρωπος δεν μπορεί να κάνει καύσεις αν δεν έχει οξυγόνο Για να έχουμε υγεία πρέπει να ακολουθούμε ισορροπημένη διατροφή (μεσογειακή) Να τρώμε ποικιλίες τροφών που να μας καλύπτουν με όλα τα απαραίτητα.5 γεύματα την ημέρα που να μην υπερβαίνουν τις θερμιδικές μας ανάγκες. Όχι άγχοςόχι διαταραχές στην διατροφή μας όχι τηγανητά,όχι fast food,όσο το δυνατόν λιγότερο επεξεργασμένες τροφές όσο το δυνατόν ισορροπημενα λαχανικά, 
επαναλαμβάνω , μέσα στα όρια των θερμιδικών μας αναγκών.Είναι εύκολο και με σαλάτες να πάρουμε κιλά .



alt


Τα παραπάνω είναι ημίμετρα αν δεν αθλούμαστε μια φορά την εβδομάδα και αν δεν περπατάμ 2-3 χιλιομετρά κάθε μερα Καθε Άνθρωπος Έχει Μια Αεροβική ΙκανότηταΔηλαδή Σαν Μηχανή Μια Ικανότητα Να Καταναλώνει Αέρα, Να Καίει Θερμίδες Και Να Αυτοκαθαρίζεται Από Τις Καματογόνες Ουσίες .



alt



Όσο πιο εντονη αεροβική, τόσο καλύτερο καρδιαγγειακό και αναπνευστικό σύστημα  διαθέτεις και κατ' επέκταση τόσο πιο καλή υγεία έχεις. 
Αν Βελτιώνεις Με Άσκηση Το Επίπεδο ΑεροβίωσηςΠολύ Λαχάνιασμα 
Για Αρκετή Ώρα τόσο βελτιώνεις και την μέση κατάσταση σου αλλά και την κατάσταση ηρεμίας σου. Απλα, ομορφα, ευκολα, κατανοητα..



Χαιρετε





 

alt