Posted on  
Σχετική εικόνα




alt





Μια φορά κι εναν καιρό, το φαγητό μας ήταν απλό ευκολομαγείρευτο,και ευκολοχώνευτο.
Μια φορά κι ένα καιρό το ψωμί μας είχε πολύ πίτουρο,κι ήταν γλυκό. Τώρα δεν έχει καθόλου πίτουρο, αλλά βελτιωτικά, που το διατηρούν για περισσότερες μέρες φρέσκο,  νόστιμο με πολύ κακής ποιότητας αλάτι,  αρκετή ζάχαρη κι αφράτο 
Μια φορά κι εναν καιρο, τρώγαμε ψωμί και τυρί και χορταίναμε μια χαρά .




Αποτέλεσμα εικόνας για τρώγαμε ψωμί και τυρί


Τώρα τρώμε αφρατες νόστιμες τυρόπιτες  μονο κατ όνομα, γιατί δεν έχουν μέσα τυρι, αλλά γκίζα κατι που μοιάζει με τυρί αλλά δεν είναι, και τα trans λιπαρά, που της δίνουν περισσότερη νοστιμιά και αντοχή στις κακουχίες .
Μια φορά κι έναν καιρό δεν υπήρχαν οι διάφορες αλλεργίες που σήμερα ταλαιπωρούν 3 στους 5 συμπολίτες μας .




alt




Οι τροφικές αλλεργίες  χρόνια τώρα εχουν μπεί για καλα στη ζωή μας κι όσα και να λέμε για την κρίση και την έλλειψη των αναγκαίων ατυχώς τα ταχυφαγεία είναι γεμάτα, μια και προσφέρουν φτηνό, κακής ποιότητος, αλλά πεντανόστιμο φαγητό .



Σχετική εικόνα

Οι πραγματικές λοιπόν, τροφικές αλλεργίες, διαιρούνται Στις Άμεσες Αντιδράσεις  Υπερευαισθησίας Και Στις καθυστερημένες  αντιδράσεις υπερευαισθησίας. 
Στις Άμεσες Αντιδράσεις Υπερευαισθησίας,      Τα Συμπτώματα Αρχίζουν Να εμφανίζονται μέσα σε λίγα λεπτά έως μία ώρα μετά την κατανάλωση της αλλεργιογόνου τροφής,και είναι αρκετά σοβαρές, 
Ενώ Στις Καθυστερημένες Αντιδράσεις Υπερευαισθησίας Η Έναρξη Των συμπτωμάτων γίνεται έως 24 ώρες ή και περισσότερο μετά την κατανάλωση του αλλεργιογόνου τροφίμου.
Η τροφική αλλεργία συχνά συγχέεται  εσφαλμένα με Την Τροφική. Δυσανεξία.
Οι τροφικές δυσανεξίες είναι μη φυσιολογικές αντιδράσεις στα τρόφιμα ή σε συστατικά των τροφίμων χωρίς τη μεσολάβηση του ανοσου συστήματος.



alt


Υπάρχουν αρκετοί τύποι τροφικών δυσανεξιών. 
Ο συνηθέστερος τύπος είναι: οι μεταβολικές τροφικές διαταραχές, δηλαδή δυσμενείς αντιδράσεις σε ένα τρόφιμο ή σε ένα συστατικό των τροφίμων, αποτέλεσμα ενός ελαττώματος του μεταβολισμού αυτών οπως  δυσανεξία στη λακτόζη  ή στην γλουτένη του σταριού και των προϊοντων του. 
Υπάρχει επίσης μια σύγχυση των τροφικών αλλεργιών με τις τροφικές αποστροφές, Με Τη Διαφορά Ότι  Οι Τελευταίες Δεν Αναπαράγονται Όταν Το Άτομο  Καταναλώνει Το Τρόφιμο Χωρίς Να Το Γνωρίζει.  
Τί σας έλεγα για το απίστευτο φαινόμενο Placebo


Σχετική εικόνα


Τέλος, υπάρχουν περιπτώσεις δηλητηριάσεων από τρόφιμα κυρίως από χαλασμένο τόνο και σκουμπρί και από τυριά,με παρόμοια συμπτώματα με την τροφική αλλεργία.
Περίπου το 2%-4% των ενηλίκων, κυρίως γυναίκες, πάσχει από κάποια τροφική αλλεργία.
Όσον αφορά στα παιδιά, η μεγαλύτερη συχνότητα εμφάνισης τροφικών αλλεργιών περίπου 6%  παρατηρείται σε παιδιά ηλικίας κάτω των 3 ετών, ενώ μετά τα 10 πρώτα έτη, η συχνότητα μειώνεται.



Αποτέλεσμα εικόνας για το φαγητό μας ήταν απλό





Το 80-85% των μικρών παιδιών με αλλεργία  στο γάλα στο αβγό και στο σιτάρι και το 20% περίπου των παιδιών με αλλεργία στα φιστίκια  φαίνεται ότι ξεπερνούν την αλλεργία στα πρώτα 5-10 χρόνια ζωής, ενώ το 35% των παιδιών αναπτύσσουν τροφικές αλλεργίες σε άλλα τρόφιμα.
Οι Τροφικές Αλλεργίες Προκαλούνται Κυρίως Από Οκτώ Τρόφιμα:  
Το Αγελαδινό Γάλα, Το Αυγό, Τη Σόγια, Τα Φιστίκια, Τα Καρύδια, Το Σιτάρι, Τα Ψάρια Και Τα Οστρακοειδή.



Αποτέλεσμα εικόνας για το φαγητό μας ήταν απλό


Στα μικρά παιδιά οι πιο κοινές αιτίες τροφικής αλλεργίας είναι το αγελαδινό γάλα  και το αυγό.
Οι ενήλικοι είναι πιο πιθανό να πάσχουν από αλλεργίες στα οστρακοειδή, τα φιστίκια ,τους ξηρούς καρπούς , και τα ψάρια . Αλλεργικές αντιδράσεις στα φρούτα και τα λαχανικά είναι κοινές αλλά, συνήθως, όχι σοβαρές.
Αυτα, και να προσεχετε.