Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018

ΣΚΩΛΗΚΟΕΙΔΙΤΙΔΑ..ΣΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΟΡΦΗ ΤΗΣ



Αποτέλεσμα εικόνας για ΣΚΩΛΗΚΟΕΙΔΙΤΙΔΑ







Δυο λογια για τη σκωληκοειδιτιδα .

Το πρώτο εμφανές σύμπτωμα της είναι ο πόνος χαμηλά και δεξιά στην κοιλιά. 

Η χρόνια μορφη της, αντιστοιχεί σε ποσοστό μόλις 1,5% όλων των περιστατικών ,αρα δεν μας πολυαπασχολει. 

Όταν όμως τραβηξουμε το λαχειο, προσεχουμε τα ακολουθα.
Πρόκειται για επαναλαμβανόμενα επεισόδια, που διαρκούν τουλάχιστον μίαν εβδομάδα.

Η συνηθέστερη αιτία της χρόνιας μορφης, είναι η απόφραξη
Άλλες πιθανές αιτίες είναι - συσσώρευση υπολειμμάτων κοπράνων, για παράδειγμα σε περίπτωση σοβαρής χρονιας δυσκοιλιοτητας - ασβεστοποιημένων υπολειμμάτων κοπράνων πέτρες σκωληκοειδούς απόφυσης - τραυματισμου της κοιλιας - καρκινου   - διόγκωσης λεμφαδένων/λεμφογαγγλίων   - σκουληκιων του εντερου και - ύπαρξης ξένου σώματος.



 






Το πλέον χαρακτηριστικό σύμπτωμα μιας χρόνιας σκωληκοειδίτιδας είναι ο ήπιος πόνος που συνήθως εντοπίζεται χαμηλά και δεξιά στην κοιλιά, που όμως μπορεί να ακτινοβολεί και προς τον αφαλό.

Η διάγνωση της χρόνιας σκωληκοειδίτιδας είναι  δύσκολη, καθώς τα συμπτώματα είναι σχετικά ελαφριά και παραπέμπουν σε πληθώρα άλλων παθήσεων.

Δεν αποκλείεται ο πόνος στην κοιλιά να είναι το μοναδικό σύμπτωμα μιας χρόνιας σκωληκοειδίτιδας.

Άλλα πιθανά συμπτώματα της χρόνιας μορφης, είναι τα εξής: - πυρετος - πρήξιμο και ευαισθησία στην κοιλιά - αίσθημα κόπωσης και χαμηλά επίπεδα ενέργειας - ναυτία,και - γενικευμένο αίσθημα κακουχίας.




Αποτέλεσμα εικόνας για ΣΚΩΛΗΚΟΕΙΔΙΤΙΔΑ




Και οι δυο μορφες σκωληκοειδίτιδας, μπορεί να αποδειχτουν απειλητικες για τη ζωή, γι' αυτό και καλο είναι να παμε στο γιατρο , σε περίπτωση επαναλαμβανόμενων πόνων στην κοιλιά, ιδιαίτερα αν συνδυάζονται και με τα παραπάνω συμπτώ-ματα 

Η χρόνια και οξεία σκωληκοειδίτιδα μοιράζονται κάποια κοινά συμπτώματα, υπάρχουν όμως μεταξύ τους και κάποιες σημαντικές διαφορές.

Στη Χρόνια Τα Συμπτώματα διαρκούν αρκετές ημέρες και παρουσιάζουν εξάρσεις και υφέσεις. Αν παραμείνει αδιάγνωστη, τα συμπτώματα μπορεί να εμφανίζονται κατά περιόδους για αρκετά χρόνια.







Από την άλλη, στην οξεία σκωληκοειδίτιδα τα συμπτώματα εμφανίζονται ξαφνικά, συνήθως σε διάστημα 24-48 ωρών, και είναι έντονα.

Είναι αδύνατο να αγνοήσει κανείς τα συμπτώματα της οξείας σκωληκοειδίτιδας και απαιτούν άμεση ιατρική παρέμβαση. 

Επίσης, ο πόνος της οξείας επιδεινώνεται γρήγορα, ενώ στη χρόνια σκωληκοειδίτιδα μπορεί να παραμένει ήπιος.

Τέλος, στην οξεία σκωληκοειδίτιδα η απόφραξη είναι ολική, ενώ στη χρόνια σκωληκοειδίτιδα είναι μερική και δεν προκαλεί επίμονα συμπτώματα.

Τόσο η οξεία όσο και η χρόνια σκωληκοειδίτιδα αντιμετωπίζονται είτε με αντιβιοτικα ειτε επεμβαση σκωληκοειδεκτομή.

Αν δεν αντιμετωπιστεί, εγκαιρως, μπορεί να οδηγήσει σε ρήξη, απόστημα γύρω από την απόφυση, και φλεγμονή του τοιχώματος της κοιλιάς, αυτό που λεμε περιτονιτιδα  ή και σηψαιμια, και παει τελειωσε..

Αρα προσεχουμε. 

Χαιρετε.








Πηγή: Medical News Today

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΣΕΚ ΑΠ..ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ;

ΝΑ ΞΕΡΑΜΕ ΤΙ ΤΡΩΜΕ…

            Κριτσίνια κουλουράκια, κουλούρια, μπισκότα,  κρουασάν, γεματα τρανς λιπαρά, πολλη ζάχαρη, αλεύρι κακης ποιοτητας, αλλά και συντη...