Posted on Απριλίου 6, 2011 by kosmaser
Πολλοί απο εσάς, ανησυχείτε όταν τρώτε γαριδες,γιατι ακούσατε ότι έχουν πολλη χοληστερόλη,που ίσως να μην είναι ό,τι καλύτερο για σας.
Αν εξαιρεσουμε την αλμυρή τιμή τους ,τις βαζουμε άφοβα στο τραπεζι μας.
Εξ αλλου Οι γαρίδες δεν παχαινουν.
Η πρωτεϊνη τους ειναι υψηλης ποιοτητας και Τα κορεσμένα λιπη τους, είναι πολύ χαμηλά.
Περιέχουν λιγότερα κορεσμένα λίπη απ' ότι το κοτόπουλο χωρίς πέτσα.
Τρώμε συνήθως 120 135 γραμμ. ανα μερίδα Στις γαρίδες, τα κορεσμένα λίπη είναι μόνο 0,2 γραμμάρια ανά 85 γραμμάρια....
Η ποσότητα χοληστερόλης που περιέχουν οι γαρίδες, ειναι 166 χιλιοστ,τα 85 γραμμάρια..
Οι χορτοφάγοι , που τρώνε ψάρια και μαλάκια,μπορούν να τρώνε συχνότερα γαρίδες.
Το σελήνιο, τα ωμέγα 3 λιπαρά οξέα,η βιταμίνη Β12 η νιασίνη,η βιταμίνη D,ο σίδηρος, ο ψευδάργυροςκαι ο χαλκός , υπαρχουν στις γαρίδες
Το σελήνιο.Βοηθά στη σύνθεση αντιοξειδωτικών ενζύμων,που προστατεύουν τα κύτταρα και το DNA από τις οξειδωτικές βλάβες του μεταβολισμού
Οι γαρίδες περιέχουν επίσης υδατοδιαλυτές βιταμίνες Β12, Β3 (νιασίνη), λιποδιαλυτές D και A,και τα ωμέγα 3 λιπαρά οξέα, ακομη σίδηρο,ψευδάργυρο και χαλκό.
Οι χορτοφάγοι , που τρώνε ψάρια και μαλάκια,μπορούν να τρώνε συχνότερα γαρίδες.
Το σελήνιο, τα ωμέγα 3 λιπαρά οξέα,η βιταμίνη Β12 η νιασίνη,η βιταμίνη D,ο σίδηρος, ο ψευδάργυροςκαι ο χαλκός , υπαρχουν στις γαρίδες
Το σελήνιο.Βοηθά στη σύνθεση αντιοξειδωτικών ενζύμων,που προστατεύουν τα κύτταρα και το DNA από τις οξειδωτικές βλάβες του μεταβολισμού
Οι γαρίδες περιέχουν επίσης υδατοδιαλυτές βιταμίνες Β12, Β3 (νιασίνη), λιποδιαλυτές D και A,και τα ωμέγα 3 λιπαρά οξέα, ακομη σίδηρο,ψευδάργυρο και χαλκό.
Βλέπουμε λοιπόν ότι κακώς οι γαρίδες κατηγορήθηκαν, λόγω της χοληστερόλης τους και της ιδιαίτερα τσουχτερής τιμής τους.
Οπως και νάχει το πράγμα,Οι γαρίδες στον ατμό είναι η πρώτη σας επιλογή.με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, και φυσικά άφθονο λεμόνι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου