Δεν είναι τυχαία η επιλογή του τραγουδιού.Ενα βαλσακι ειναι η ζωη μας.Το σεξ δεν ειναι παρα ενα¨προγραμματακι¨στον υπεροχο κοσμο που ζουμε, προκειμενου να εχει καποιο ενδιαφερον η ¨αναπαραγωγη¨του ειδους.

Κι εμεις το αποστασιοποιησαμε και νομιζουμε πως ειναι το παν.Ατυχως το πληρωνουμε πανακριβα.Καθε παρεκτροπη εχει υψηλο τιμημα.Τα χλαμυδια ειναι ενα απ αυτα.
Το κυανοβακτηριδιο chlamydia trachomatis   προκαλεί μια σεξουαλικώς μεταδιδόμενη λοίμωξη που προσβάλλει και τα δύο φύλα.


 alt


Παρότι θεραπεύεται  με αντιβιοτικά, η μόλυνση είναι πολύ διαδεδομένη, γιατί μεταδίδεται  ιδιαίτερα εύκολα και γιατί πολύ συχνά τα συμπτώματά της περνούν απαρατήρητα.
Τα χλαμύδια ζουν στο σπέρμα και στα κολπικά υγρά.Περίπου 1-3 εβδομάδες μετά  εμφανίζονται συμπτώματα:τσούξιμο στην ούρηση, έκκριμα από την ουρήθρα. 
Τα συμπτώματα μοιάζουν με αυτά της βλεννόρροιας.Συχνά τα συμπτώματα είναι ήπια και περνούν σε λίγες μέρες.
Το μικρόβιο όμως παραμένει 
Αν η πάθηση δεν θεραπευτεί σε αυτό το στάδιο, το μικρόβιο μπορεί να μπει μέσα στον οργανισμό και να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στειρότητας.
Στους άντρες προσβάλλει την επιδιδυμίδα ,την αποθήκη του σπέρματος, δίπλα από τον όρχι,και προκαλεί τοπική διόγκωση και πόνο.






· Στις γυναίκες προσβάλλει τον τράχηλο της μήτρας, τις σάλπιγγες και το ουροποιητικό σύστημα.Ακόμη μπορούν να προσβληθούν τα μάτια,ο φάρυγγας από στοματική σεξουαλική επαφή, και ο πρωκτός (από πρωκτική επαφή) και οι αρθρώσεις.Ενημερώστε τους φίλους σας για την πάθηση και τα συμπτώματά της.





alt


Η διάγνωση γίνεται με ειδική εξέταση του εκκρίματος της ουρήθρας από παθολόγο, ουρολόγο, δερματολόγο και γυναικολόγο.Υπάρχει και μια ειδική εξέταση ούρων που όμως είναι πιο αξιόπιστη στις γυναίκες παρά στους άντρες.
Η θεραπεία είναι απλή και γίνεται με αντιβιοτικά Παίρνετε όλη τη δόση για όλο το διάστημα που σας όρισε ο γιατρός.
Μην σταματήσετε μόλις περάσουν τα συμπτώματα. Ολοκληρώστε την θεραπεία Αν ξανα εμφανιστούν τα συμπτώματα 1-2 εβδομάδες μετά το τέλος της θεραπείας απευθυνθείτε ξανά στον γιατρό σας. 
Ενημερώστε του σεξουαλικούς σας συντρόφους, ώστε να εξεταστούν και αυτοί.
Διακόψτε τις σεξουαλικές επαφές στο διάστημα της θεραπείας.
Χρησιμοποιείτε προφυλακτικό σε κάθε σεξουαλική επαφή.  Αν δεν σας γίνει μάθημα για να είστε πιστοί στη συντροφό σας.
Αν έχετε τσούξιμο κατα την ούρηση, έκκριμα από την ουρήθρα, ή υπόνοια ότι «κάτι δεν πάει καλά», εξεταστείτε το συντομότερο.
Οι ειδικοί συνιστούν ετήσιο έλεγχο σε όλες τις σεξουαλικά δραστήριες γυναίκες άνω των 25.   
Προτείνετέ τους να εξεταστούν αν νομίζουν ότι έχουν μολυνθεί.Δεν χρειαζονται πολλα λογια. Μυαλο χρειαζεται μονο. 

Χαιρετε.