alt

alt
Ο χειμώνας είναι μια εποχή που έχει  ιδιαίτερες ομορφιές. Αν εξαιρέσουμε το κρύο, που με λίγα μικρά κολπα αντιμετωπίζεται όλα είναι όμορφα χαρούμενα.και με τον δικό τους ιδιαίτερο χαρακτήρα..
alt
Να θυμηθούμε το κρεμμύδι, και να το εφαρμόσουμε στα ρούχα μας.
Πολλά αλλεπάλληλα λεπτά ρούχα.

Με τη σωστη σε λιπαρά διατροφή. 
Τους πολύτιμους υδατάνθρακες, που προέρχονται απ τα λαχανικά και χειμωνιάτικα φρούτα και Το νόστιμο λιανόψαρο 
ΟΙ ΕΞΥΠΝΟΙ..ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ…ΤΡΩΝΕ ΡΑΔΙΚΙΑ..ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΙΤΟΓΥΡΑ ...
Ετσι κι αυτό το βράδυ, με τους 3  βαθμούς Κελσίου, βρεθήκαμε στην βεράντα του Ζάχου, να καθόμαστε εξω παρακαλώ, με τα πάνελ υπέρυθρης ακτινοβολίας, να μας χαρίζουν τη θαλπωρή του ήλιου και να αδιαφορούμε για το ψυχρό αεράκι που μας περιτριγύριζε.
Τα πάνελ υπέρυθρης ακτινοβολίας, ήταν το καινούργιο απόκτημα του Ζάχου, που τάφερε μαζί του απο ένα συνέδριο στη Βιέννη.


GALINOS: ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ, ΣΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΙΜΑΤΟΣ

Ηταν αστείο να είμαστε όλοι καθισμένοι στο ύπαιθρο, φωτισμένοι απ τον διάχυτο φωτισμό ,ενώ στον ορίζοντα το πηχτό γκρίζο του ουρανού να χαράζεται απο μακρυνές αστραπές, και μείς να μιλάμε για τον χαρισματικό Κραουνάκη και το τραγούδι του Η κουπαστή.που εξέχεαν τα μεγάφωνα διακριτικά.

Πώς ακούτε τον Σταμάτη, ρώτησε ο Ζάχος.
Η απορία στα μάτια όλων, ακολούθησε την απάντηση του Ζάχου, μια κι η ερώτησή του ήταν ρητορική.

Η απώλεια της ακοής,είναι ένα πρόβλημα που παραμένει δίχως θεραπεία στο 85% των περιπτώσεων, και ενδεχομένως αποτελεί
Την Πιο Βλαβερή Και Ακριβή Αισθητήρια Αναπηρία.
Είναι ένα πρόβλημα κρυφό, που συχνά δεν το παρατηρούν ούτε οι άλλοι, ούτε οι ίδιοι οι πάσχοντες.
Η έναρξή της συνήθως είναι ύπουλη, ενώ η επιδείνωσή της τόσο αργή με το πέρασμα του χρόνου,ώστε εύκολα περνάει απαρατήρητη.
Οι περισσότεροι συνάνθρωποί μας με το πρόβλημα ακοής ο Τζώρτζης ο συνάδελφος ΩΡΛ στο Νοσοκομείο τους λέει χαριτολογώντας  γάτες αγκύρας   εξακολουθούν να ακούν ήχους και έτσι συνήθως σκέφτονται πως το πρόβλημα είναι ότι οι άλλοι δεν μιλούν καθαρά.
μακροφάγοι κοσμασερ | Kosmaser's Weblog

Σάμπωςπάντα οι άλλοι δεν φταίνε;
Ποτέ εμείς οι ίδιοι Γι' αυτό τους ζητούν συχνάνα μιλούν πιο δυνατά, να επαναλάβουν ό,τι είπαν ή να μιλούν πιο αργά.
Ή πάλι προσποιούνται ότι ακούν, και το διαπιστώνεις απ το όλο απορία βλέμμα τους οταν τους απαντάς σε κάτι που ρώτησαν και δεν άκουσαν την συνέχεια.
Καθώς η ακοή επιδεινώνεται, μπερδεύονται ολοένα περισσότερακαι σταδιακά απομονώνονται κοινωνικά. 
Ετσι αδυνατώντας να ακούσουν όταν βρίσκονται με κόσμο, σταματούν σιγά-σιγά να πηγαίνουν στο θέατρο, τον κινηματογράφο, σε χώρους λατρείας, σε εστιατόρια με φίλους και συγγενείς.

ΙΑΤΡΟ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ | Kosmaser's Weblog | Σελίδα 87
Η Κοινωνική Απομόνωση, Με Τη Σειρά Της, Σχετίζεται Με Κατάθλιψη Και Αυξημένο Κίνδυνο Θανάτου Από Καρδιολογικά Προβλήματα.

Τώρα, όμως, και θέλω τη γνώμη σου  Αλεξάνδρα μου, προκύπτει ένας ακόμα κίνδυνος που σχετίζεται με την βαρηκοΐα:

Η Άνοια Και Η Νόσος Αλτζχάιμερ.
Το εύρημα αυτό και μόνο είναι αρκετό για να παρακινηθούν περισσότεροι άνθρωποι να ελέγξουν την ακοή τους και, εάν διαπιστωθεί πως είναι βαρήκοοι, να προμηθευτούν το κατάλληλο ακουστικό που θα τους βοηθήσει να διατηρηθούν νοητικά υγιείς.
Για να κουνάς το κεφάλι σου,να συμπεράνω οτι συμφωνείς.
Φυσικά και συμφωνώ Ζάχο μου,είπε η Αλεξάνδρα.
Προσωπικά είναι το πρώτο που ελέγχω οταν αντιμετωπίζω κάτι σχετικό, και πίστεψέ με οτι 7 στους 10 έχουν μικροπροβλήματα ακοής που με ελαφρά τη καρδία, συνάδελφοι τ αφήνουν για αργότερα οταν θα γίνουν μετρήσιμα 
Κάτι σαν τον καταρράκτη, που τον αφήναμε να ωριμάσει 
Μόλις προ λίγων μηνών τεκμηριώθηκε η ανεξάρτητη συσχέτιση της βαρηκοΐας με την άνοια.
Αν και έχουν περάσει περισσότερα από 20 χρόνια από τότε που συσχετίσθηκε για  πρώτη φορά η διαταραχή  της ακοής με την άνοια.Για κάθε απώλεια της ακοής κατά 10 ντεσιμπέλ,αυτό που συμβαίνει στους περισσότερους απο εμάς,να ρωτούμε : τί είπες;ο κίνδυνος άνοιας αυξανεται κατά 20%.
Δεν μπορείτε να καταλάβετε τί ακριβώς σημαίνει αυτό,εάν δεν δείτε το ακουόγραμμα  κάποιου με σχετικό πρόβλημα.
μαθαινω απ το παιδι μου | Kosmaser's Weblog
Ο Κίνδυνος Άνοιας Διπλασιάζεται Σε Όσους Εχουν Ήπια Απώλεια Της Ακοής. Τριπλασιάζεται Όμως Σε Όσους Εχουν ΜέτριαΑπώλεια Της Ακοής Και Πενταπλασιάζεται Σε Όσους Εχουν Σοβαρή Απώλεια Της Ακοής.
Η συσχέτιση βαρηκοΐας και άνοιας παραμενει ισχυρή, ακόμα και όταν λαμβάνονται υπ' όψιν και άλλοι παράγοντες κινδύνου για άνοια, όπως Η Υπέρταση, Ο Διαβήτης Και Το Κάπνισμα.
Οι άνθρωποι είναι δυνατόν να αντιληφθούν πως υπάρχει πρόβλημα επικοινωνίας, όταν η απώλεια της ακοής τους έχει υπερβεί τα 25 ντεσιμπέλ.ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΡΙΖΕΣ..ΑΠΟΠΤΩΣΗ.. | iassis

Απλά δεν καταλαβαίνουν καλά τι λένε οι άλλοι.Αυτού του βαθμού η απώλεια της ακοής επηρεάζει την σαφήνεια των λέξεων .
Αλλα ακούν , άλλα καταλαβαίνουν, αλλιώς απαντούν,και ο εντεύθεν εκνευρισμος αυτού που μιλά και εκείνου που αντιλαμβάνεται λάθος χειροτερεύει τα πράγματα,   ανταλλάσσονται βαριές κουβέντες,    του τύπου: 
Δε πας να καθαρίσεις τ αυτιά σου.
Τί θα γίνει τώρα θα το λέω δέκα φορές για να με καταλάβεις 
Τί έχεις πάθει και αποσπάται η προσοχή σου Τί κάπνισες πάλι και ξεφεύγει η προσοχή σου  
Όλα όμως αυτά στενοχωρούν τον βαρήκοο, που σταδιακά, προκειμένου να μην ρεζιλευεται, αποσύρεται απ την κοινωνική ζωή, γιατί επ ουδενί δέχεται το πρόβλημα του.
Πάντα οι άλλοι δεν τον καταλαβαίνουν   καταβάλλει εξαιρετική προσπάθεια για να καταλάβει.
Ομως η άρνηση αποδοχής της καταστάσεως, χειροτερεύει και τον ψυχισμό του ανθρώπου.
Η Προσπάθεια Αυτή, Όμως, Γίνεται Εις Βάρος Των Άλλων Λειτουργιών Του , Και Το Τίμημα, Με Το Πέρασμα Του Χρόνου,   δυστυχώς Είναι Βαρύ και το σπουδαιότερο, δεν του δίνεται η πρέπουσα σημασία, όπως ας πούμε αν υπάρξει κάτι στην όραση, που μας τρομοκρατεί και μας κινητοποιεί άμεσα.

alt

Ο εγκέφαλος μας βάζει προτεραιότητα την επιδιόρθωση της ακοής,και σταματά κυριολεκτικά να ασχολείται με οτιδήποτε άλλο.Παρακολουθείστε ένα βαρήκοο, να προσπαθεί να ακούσει. 
Θα δείτε οτι η προσπάθεια που καταβάλλει ,του φέρνει ιδρώτα στο μέτωπο, σαν να κάνει μια κοπιαστική δουλειά 
Ένας άλλος μηχανισμός που αιτιολογεί τη συσχέτιση βαρηκοΐας-άνοιας είναι η κοινωνική απομόνωση.
Ο βαρήκοος, ας μη μας ξενίζει ο όρος γιατί θα τον αντιμετωπίζουμε όλο και πιό συχνα στο μέλλον,αργά αλλά σταθερά απομονώνεται, εφευρίσκοντας άπειρες δικαιολογίες είμαι κουρασμένη πονά η μέση μου έχω πονοκέφαλο δεν αισθάνομαι καλά βαριέμαι δεν έχω ρούχα κλπ) 
Ετσι σιγά-σιγά, η μείωση των κοινωνικών επαφών και η απομόνωση που αυτή επιφέρει, αποτελούν έναν από τους καθοριστικότερους παράγοντες της μελλοντικής υγείας σωματικής αλλά και ψυχικής αυτων των ανθρώπων.
Τώρα θα σας πω κάτι που θα δικαιολογήσει μέσα σας το κόλλημα που έχω με την πανταχού παρούσα φλεγμονή 
Λοιπόν  φίλοι μου,η κοινωνική απομόνωση των βαρήκοοων, έχει σχετισθεί με αύξηση της φλεγμονής σε όλο το σώμα, η οποία με τη σειρά της αποτελεί την  γενεσιουργό αιτία για προβλήματα όπως η καρδιοπάθεια και η άνοια..


alt

Αυτά είχα να σας πώ, και να ξαναφωνάξω: Προς Θεού ενημερώστε το περιβάλλον και τους φίλους σας, μην ξεχνάτε δεν μπορούμε να σώσουμε όλον τον κόσμο, τουλάχιστον όσους μπορούμε, και ακούν τις ανοησίες μας.ιχθυέλαιο προληπτικά, για να πολεμήσουμετην φλεγμονή, και ισορροπημένη διατροφή.

alt
alt