ΑΣΚΗΣΗ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΜΕ ΠΡΑΟΤΗΤΑ (ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ) | Διακόνημα


Τι είναι η πραότητα, σε τι συνίσταται, ποιά είναι τα χαρακτηριστικά της;
Στο Ευαγγέλιο, θα δούμε πώς διδάσκει και πώς περιγράφει ο Χριστός την πραότητα: 

Μάθετε απ' εμού ότι πράος ειμί και ταπεινός τη καρδία Ματθ. ια' 29. 
Είναι γνωστό ότι το άγχος πλήττει το ανοσο σύστημα  και μάλιστα η παρατεταμένη επίδρασή του,μπορεί να προκαλέσει πολλά, μεταξύ αυτών και καρκίνο.

Σύμφωνα με έρευνα για τον καρκίνο του προστάτη,ο τρόπος που αντιδρά ο οργανισμός μας -μέσω του νευρικού συστήματος-σε συνθήκες άγχους,που είναι ακριβώς το αντίθετο της πραότητος,παίζει καθοριστικό ρόλο στην εξάπλωση των όγκων.
alt
Νέα μελέτη, που επικεντρώθηκε στο Αυτόνομο Νευρικό Σύστημα ,το οποίο ελέγχει την λειτουργία της καρδιάς, της αναπνοής, της πέψης κ.ά. από το Ιατρικό Κολέγιο Albert Einstein στη Νέα Υόρκη  επικεντρώθηκε στους δύο κλάδους του Αυτόνομου Νευρικού Συστήματος:
Το Συμπαθητικό και το Παρασυμπαθητικό .

Το Συμπαθητικό Νευρικό Σύστημα προετοιμάζει το σώμα ώστε να μπορεί να ανταπεξέλθει σε δύσκολες καταστάσεις,  προκαλώντας την αύξηση του καρδιακού ρυθμού και του ρυθμού της αναπνοής σε αντίθεση με το Παρασυμπαθητικό  βοηθά το σώμα να χαλαρώσει.
alt
Η έρευνα έδειξε ότι το ΣΝΣ συμμετέχει στα πρώτα στάδια του καρκίνου του προστάτη και ότι το ΠΝΣ εμπλέκεται αργότερα,όταν πια ο καρκίνος έχει εξαπλωθεί.
Μάλιστα, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι κατά την προετοιμασία του οργανισμού να αντιμετωπίσει μια απειλή π.χ. το άγχος, η πίεση απ την περικοπή των μισθών,  εκκρίνεται μια σημαντική ορμόνη, η νοραδρεναλίνη,η οποία συγκεντρώνεται στην επιφάνεια των καρκινικών κυττάρων και συμβάλλει στην απελευθέρωση χημικών ουσιών που επιταχύνουν τη δημιουργία και την αύξηση των καρκινικών όγκων. Δυστυχώς, η συμβολή του ΠΝΣ, που έχει ηρεμιστική δράση,έρχεται πολύ αργότερα.

Οι νευρικές του ίνες απελευθερώνουν μια διαφορετική χημική ουσία,η οποία στέλνει σήματα στους συνδετικούς ιστούς που περιβάλλουν τα καρκινικά κύτταρα να αποχωριστούν τον όγκο και να μεταφερθούν σε άλλα μέρη του σώματος.
Κατά την ανάλυση δειγμάτων από ιστούς που είχαν προσβληθεί από καρκίνο του προστάτη ,διαπιστώθηκε ότι μέσα και γύρω από τους επιθετικούς όγκους υπήρχαν περισσότερες νευρικές ίνες,σε σχέση με τους μη επιθετικούς όγκους.

alt
Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό Science.Τώρα θα μου πείτε πως λέω εντελώς παράλογα πράγματα,που δεν συνδέονται μεταξύ τους.
Ισως νάχετε δίκηο,όμως αν σκεφθούμε πως απ τη στιγμή που για κάποιο λόγο , αποφυγή πτώχευσης, επειδή κάποιοι κατεχρασθησαν χρήματα του ελληνικού λαού. Μας περιόρισαν τις απολαύσεις και τη χαρά της ζωής.
Εμείς θα πρέπει να γεμίσουμε φόβους, ενοχες,τρόμο για το αύριο, που θα μας δημιουργήσουν  κινητοποίηση των σχετικών ορμονών, οι οποίες με τη σειρά τους, θα οδηγήσουν άμεσα ή έμμεσα σε καρκινογένεση Ερχόμαστε στα λόγια του Χριστού,που γνωρίζοντας πολύ καλά τί συμβαίνει,οταν μας καταλαμβάνει το άγχος μας συνιστά εδώ και 2000 χρόνια να είμαστε πράοι και ταπεινοί στην καρδιά μας για να μην την καταστρεψουμε άνευ λόγου,μια και είτε θυμώσουμε, είτε όχι,το κακό αυτοί θα το κάνουνε.
Κι ας μη συζητάμε και για άλλους σωτήρες.
Οι ¨Οικογένειες¨ ,μας τέλειωσαν Εμεις ας έχουμε την ελπίδα μας σε Εκείνον.
Ετσι Τουλάχιστον θα έχουμε πραότητα  και ειρηνη στην καρδιά μας .

Χαίρετε