alt








alt




Ουρολοίμωξη Σύνθετη λέξη. 
Λοίμωξη της ουροφόρου οδού.

Μια παθήση που μονοπωλεί τις γυναίκες. Την περιγράφει ο όρος.Ουρολοίμωξη παρουσία μικροβίων στα ούρα με Συχνουρία, Πόνο Κατά Την Ούρηση Και Επιτακτική Ούρηση, σπανιότερα και με πυρετό. Τα μικρόβια πανταχού παρόντα εισέρχονται από την ουρήθρα και μολύνουν την κύστη. Στη γυναίκα, η ουρήθρα είναι κοντή,γι αυτό και είναι τα συχνότερα θύματα.






alt



Εχουν δε και προκατάληψη εναντίον του νερού, ρωτάς μια νεαρή γυναικα πόσα ποτήρια νερό ήπιε σήμερα, και σε κοιτάζει αν τη δουλεύεις. Κι όμως 8-10 ποτήρια κάθε μέρα περίπου ένα κάθε 2 ώρες, aλλα γουλια -γουλια, αν ειναι δυνατον μ ενα καλαμακι βοηθούν  στην παραγωγή ούρων που παρασύρουν τα μικρόβια και τα αποβάλλουν με φυσικό τρόπο από τον οργανισμό. 
Αλλο ένα ταμπού της γυναίκας.Η ούρηση.
Ποτέ δεν ουρεί ,όταν της έρχεται η επιθυμία.Το αναβάλλει, γιατί εκείνη τη στιγμή μιλα με τον προϊστάμενό της Τρώει ένα σάντουϊτς.Ή απλά βαριέται 
Κανόνας βασικός:
Ουρείτε, όταν έχετε επιθυμία για ούρηση και, κυρίως, μην αναστέλλετε την έντονη επιθυμία.  Κάτι τέτοιο απορρυθμίζει τη λειτουργία της ούρησης και τα ούρα που παραμένουν στην κύστη δίνουν ευκαιρία στα μικρόβια να αναπτυχθούν.
Αλλο ένα κεφαλαιώδες θέμα η καθαριότητα μετά τις προσωπικές μας ανάγκες.
Οι γυναίκες πρέπει να το χωνέψετε, δε γίνεται αλλιώς.
Σκουπίζεστε ύστερα από ούρηση ή αφόδευση από τα εμπρός προς τα πίσω πάντα. 
Έτσι προφυλάγεστε από τη μεταφορά μικροβίων  από τον πρωκτό στην ουρήθρα και τον κόλπο.

Οχι έντονα αντισηπτικά στον κόλπο, ιδίως μαντηλάκια. αρωματικά που καταστρέφουν το ΡΗ του κόλπου, όπως και την ισορροπία της φυσιολογικής μικροβιακής χλωρίδας του.

Τα στενα ρούχα μπορεί να κολακεύουν οταν υπάρχουν οι προϋποθέσεις όμως διευκολυνουν την εξάπλωση της λοίμωξης.




alt



Ο χυμός cranberry αποδεδειγμένα προφυλάσσει από τις ουρολοιμώξεις.Το ίδιο και το ξινόγαλα ή το παραδοσιακό γιαούρτι πρόβειο (αυτό με την  πέτσα) που περιέχει γαλακτοβάκιλλο και προφυλάσσει από τις ουρολοιμώξεις και τις κολπίτιδες μυκητιάσεις



Αποτέλεσμα εικόνας για παραδοσιακό γιαούρτι πρόβειο (




Εάν παρ όλες τις σωστές προφυλάξεις σας κάνετε ένα επεισόδιο ουρολοίμωξης,  μη χρησιμοποιείτε αντιβιοτικά που σας συμβούλεψαν πειστικότατες φίλες σας.
Εάν κάνετε  ουρολοιμώξεις πάνω από από 3 το χρόνο, τότε θα πρέπει να το κοιτάξετε με περισσότερη προσοχή.
Και προς Θεου ΜΑΘΕΤΕ πως να πινετε νερο.