alt


Τα λεγόμενα ¨Ρυθμιστικά Τ Κύτταρα¨ανήκουν στην ομάδα των ανοσοποιητικών κυττά-ρων που ονομάζονται ¨Τ κύτταρα¨.και είναι η άμεση δράση του οργανισμού μας.Το ανοσο σύστημα αποτελείται από δύο βασικές ομάδες κυττάρων,τα κύτταρα της λεμφικής σει-άς λεμφοκύτταρα και τα κύτταρα της μυελικής σειράς.Τα λεμφοκύτταρα περιλαμβά-νουν τα Β-λεμφοκύτταρα, τα Τ-λεμφοκύτταρα,καθώς επίσης και τα Μεγάλα Κοκκιώδη Κύτταρα Ή Κύτταρα Φυσικοί Φονιάδες Natural Killer Cells.
Τα ¨Τ κύτταρα¨ επεμβαίνουν τις περισσότερες φορές ακαριαία για να σταματήσουν αρχόμενες μολύνσεις του άνοσου συστήματος .
Στον αντίποδα, τα ¨ρυθμιστικά Τ κύτταρα¨έχουν μιαν άλλη ξεχωριστή ιδιότητα να σταματούν μιαν ανοσοποιητική πράξη,στο σημείο που πρέπει, πριν αυτή γίνει επιθετική,και επομένως οδηγήσει στην εμφάνιση αυτοάνοσων ασθενειών,όπως είναι ο Λύκος ή ο διαβήτης τύπου Ι.



alt


Η έλλειψη , ή η πλημμελής ανάπτυξη, αυτών των ρυθμιστικών Τ κυττάρων,σχετίζεται με την εμφάνιση των αυτοάνοσων και φλεγμονωδών νόσων,ενώ όσοι διαθέτουν μεγαλύτερο, από τον φυσιολογικό,αριθμό ρυθμιστικών Τ κυττάρων,δεν είναι σε θέση,να καταπολεμήσουν τις μολύνσεις αποτελεσματικά.



alt


Πρόσφατα, από το¨Flanders Institute for Biotechnology Laboratoryfor Autoimmune Genetics¨του Πανεπιστημίου Leuven στο Βέλγιο, ανεκοινώθη πως τα ρυθμιστικά Τ κύτ-ταρα παράγονται συνεχώς στο σώμα μας,αλλά ο αριθμός τους διατηρείται σταθερός μέσω της ¨απόπτωσης¨


alt


Η απόπτωση είναι μια διεργασία προγραμματισμένου κυτταρικού θανάτου.Κατά τη διάρκεια της απόπτωσης το κύτταρο συρρικνώνεται, το ίδιο και η χρωματίνη,η μιτοχονδριακή μεμβράνη διαρρηγνύεται και το κύτταρο αποδομείται και σχηματίζει αποπτωτικά σώματα, τα οποία φαγοκυτταρώνονται, χωρίς φλεγμονή.
Αποπτωτικοί παράγοντες είναι οι ιοι, η ακτινο-βολία και η κόπωση ή και η αδυναμία επιδιόρθωσης του DNA.
Η απόπτωση αποτελεί μέρος της ανοσοποιητικής απόκρισης.Τα καρκινικά κύτταρα ανθίστανται στην απόπτωση με απο-τέλεσμα ο αριθμός τους να μεγαλώνει.Όμως και η αυξημένη απόπτωση είναι επιβλαβής επειδή οδηγεί σε εκφυλιστικές ασθένειες.


alt


Ο θάνατος των κυττάρων είναι σημαντικός ,σε πολλούς τύπους ανοσοποιητικών κυττάρων,για την αντικατάσταση αυτών που είναι ελαττωματικά, κατεστραμμένα ή βρίσκονται σε έλλειψη.2,Η συγκεκριμένη -ομάδα πρωτεϊνών  αποτελεί καθοριστικόπαράγοντα για τον αριθμό των ρυθμιστικών Τ-κυττάρων.


alt

Διαβάζοντας προσεκτικά την σχετική ανακοίνωση,παρατηρούμε τη σοφία που κρύβεται επιμελώς πίσω κι απο τον παραμικρότερο μηχανισμό υποστήριξης αυτού του θαύματος που λέγεται ζωή.Βλέπουμε τον θάνατο να είναι ¨σφιχταγκαλιαμένος ¨με τους μηχανισμούς διατήρησης της ζωής.


alt



Κι αν κάποιος , τρόπος του λέγειν, προσπαθήσει να τον αγνοήσει,τότε αυτόματα έχουμε την δημιουργία κακοήθειας.Σα να λέμε η δήθεν επανάσταση κι ανυπακοή στον Νόμο, φέρνει την κακοήθεια.Δεδομένου τώρα πως ένα καρκινικό κύτταρο είναι,εν δυνάμει, αθάνατο, μπο-ρούμε mutatis  mutandis,να εικάσουμε, τί συμβαίνει και στην ευρύτερη ζωή μας, όπως αυτή βιώνεται στη ¨κτιση¨, στον κόσμο μας.

Χαιρετε


alt