Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 20 Μαρτίου 2018

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΑ ΙΧΘΥΕΛΑΙΑ..

Posted on  


Αποτέλεσμα εικόνας για ΙΧΘΥΕΛΑΙΟ





Αποτέλεσμα εικόνας για ΙΧΘΥΕΛΑΙΟ







Υπάρχουν τα υγιεινά έλαια και τα όχι και τόσο υγιεινά Οπως ειναι τα trans λιπαρα   οξεα   






Τα Πολυακόρεστα και χωρίζονται σε 2 ομάδες
Τα Ω-3  Και Τα Ω-6,Τα Οποια Παρολο Τις Μικρες Φαινομενικα Μοριακες Διαφορες Τους,Δρουν Κατα Πολυ Διαφορετικο Τροπο.
Η  κύρια αιτία της ανερχόμενης συχνότητας καρδιαγγειακών, υπέρτασης, διαβήτη, και πρόωρης γήρανσης, ειναι  η  ανισορροπη  προσληψη  των   Ω-6  κ α ι Ω-3.λιπαρων οξεων
Οι κυριες πηγες Ω-6 Ειναι Τα Φυτικα Λιπη, Οπως το Καλαμποκελαιο και το Σογιελαιο,που εχουν υψηλη περιεκτικοτητα σε Λινολεϊκο Οξυ.
Τα Ω-3 Βρισκονται Κυριως Στα Ιχθυελαια.
















Τα Κυρια Συστατικα Των Ιχθυελαιων Ειναι Το Εικοσιπεντανοϊκο Οξυ (EPA) Και ΤοΔοκοσαεξανοϊκο Οξυ (DHA).

ΣΥΣΤΑΣΗ ΨΑΡΙΩΝ ΣΕ ΙΧΘΥΕΛΑΙΟ,  Ω-3 ΚΑΙ ΧΟΛΗΣΤΕΡΟΛΗ

ΕΙΔΟΣ ΨΑΡΙΟΥ% ΙΧΘΥΕΛΑΙΟ ΣΤΗ ΣΑΡΚΑ% Ω-3 ΛΙΠΑΡΑ ΟΞΕΑ ΣΤΟ ΙΧΘΥΕΛΑΙΟ% Ω-3 ΛΙΠΑΡΑ ΟΞΕΑ ΣΤΗ ΣΑΡΚΑ% ΧΟΛΗΣΤΕΡΟΛΗ ΣΤΗ ΣΑΡΚΑ
Μπακαλιάρος00,539,60,1980,060
Μουρούνα00,745,90,3210,050
Καλαμάρι01,0530,5330,241
Τόνος (κονσέρβας)01,030,00,3000,063
Γαρίδα01,128,50,310,180
Γλώσσα01,335,00,4550,050
Πέρκα (ωκεανού)02,022,00,4400,050
Κέφαλος03,019,10,5730,021
Ξιφίας04,425,71,1310,057
Σαρδέλα (κονσέρβ.)06,326,81,6880,140
Πέστροφα07,017,61,2320,050
Σολωμός09,323,02,1390,053
Κολιός13,019,02,4700,065
Ρέγκα15,018,42,7600,085



Τα δεδομένα προέρχονται από την Αμερικανική Εθνική Υπηρεσία Ερευνών των Θαλασσινών.Τα ποσοστά χοληστερόλης αντιπροσωπεύουν την ολική χοληστερόλη και οι τιμές που αναφέρονται εδώ αποτελούν τον μέσο όρο,γιατί επηρεάζονται από την εποχή,την διατροφή του ψαριού, την ηλικία και το μέγεθός του,καθώς και από την επεξεργασία που υφίσταται. 
Αναφορές σε Επιστημονικές Έρευνες που Αποδεικνύουν τις Ευεργετικές Επιδράσεις της Πρόσληψης Ω-3 (από Ιχθυέλαια)
Τα Ω3  λιπαρά οξέα παίζουν σημαντικό ρόλο στη σύσταση των κυτταρικών μεμβρανών και ιδιαίτερα εκείνωνΤων Νευρικών Κυττάρων Και Των Φωτουποδοχέων Κυττάρων Του Αμφιβληστροειδούς.
Η έλλειψη DHA στη διατροφή πειραματόζωων  φέρεται να έχει ως συνέπεια την απώλεια της όρασης.
Η προσθήκη επίσης DHA σε πρόωρα νεογνά πιστεύεται ότι διευκολύνει την αποκατάσταση της όρασης..



Αποτέλεσμα εικόνας για ΙΧΘΥΕΛΑΙΟ




Ο Ανθρωπινος Εγκεφαλος Ειναι Ενας Απο Τους Μεγαλυτερους Καταναλωτες DHA. 

Ο εγκέφαλος ενός φυσιολογικού ενήλικα περιέχει πάνω από 20 gr DHA.
Χαμηλοτερα Επιπεδα Εχουν ΣυνδεθειΜε Χαμηλα Επιπεδα Σεροτονινης,Τα Οποια Με Την Σειρα Τους Σχετιζονται Με Αυξημενη :

Ταση Καταθλιψης, Βιας Και Αυτοκτονιας.

Υψηλη Καταναλωση Ψαριων Και Ιχθυελαιων Απεδειχθη Πως Μπορει Να Οδηγησει Σε Θεαματικη Μειωση Του Φαινομενου:

Απωλειας Μνημης Και Εξασθενησης Της Γνωστικης Λειτουργιας Στην Γεροντικη Ηλικια,Καθως Επισης Μειωνει Και Τον Κινδυνο Εμφανισης Της Νοσου Alzheimer.


Άλλες έρευνες επιβεβαίωσαν ότι χώρες με υψηλή κατανάλωση ψαριών έχουν να αντιμετωπίσουν πολύ λιγότερα ποσοστά Μανιοκαταθλιπτικών, ενώ σε μελέτη του Harvard Medical School χρησιμοποιήθηκανεπιτυχώς συμπληρώματα ιχθυελαίων για την θεραπεία Σχιζοφρενών.



Αποτέλεσμα εικόνας για ΙΧΘΥΕΛΑΙΟ




Μια επαρκής πρόσληψη DHA και EPA είναι ιδιαίτερα σημαντική κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού,Καθώς Το Έμβρυο  Δεν Μπορεί Να Τα Συνθέσει Μόνο Του.
Υπάρχουν ενδείξεις ότι ανεπαρκής πρόσληψη Ω-3 της μητέρας,αυξάνει τον κίνδυνο πρόωρου τοκετού και χαμηλού βάρους γέννησης του νεογνού.
Ορισμένοι ερευνητές πιστεύουν ότι Εμφανιση Υψηλης Αρτηριακης Πιεσης Της Εγκυου Συνδεεται Με Την Ελλειψη DHA.

Επίσης,Υπάρχουν σοβαρές ενδείξειςΟτι Η Αυξημενη Προσληψη Ω-3, σε συνδυασμό με ελαττωμένη πρόσληψη Ω-6,μειώνει την πιθανότητα διάγνωσης καρκίνου του μαστού. 

Τέλος, Κορεάτες ερευνητές αναφέρουν ότι Ασθενεις Με Καρκινο Του Προστατη Εμφανιζουν Πολυ Χαμηλα Επιπεδα Ω-3 
Στο Αιμα.

Κλινικές μελέτες υποδεικνύουν ότι τα ιχθυέλαια μπορεί να είναι αποτελεσματικά Στην Μείωση Του Πόνου Στις Φλεγμονέςκαι μπορούν να προσφέρουν σημαντική βοήθειασε ανθρώπους που υποφέρουνΑπό Ρευματοειδή Αρθρίτιδα ή Έλκος.
Οι Ασθενεις Με Ελκος Εχουν Αφυσικα Χαμηλα Επιπεδα EPA Στο Αιμα Τους. Έρευνες απέδειξαν ότι Καθημερινα Συμπληρωματα EPA Και DHA Στους Ασθενεις Αυτους, Μειωνουν Την Σοβαροτητα Της Καταστασης  Σε Ποσοστο 50% Των Περιστατικων. Ερευνητές από το Wyoming University, προσδιόρισαν ότι:Σε κλινική μελέτη του Sydney University,διαπιστώθηκε ότι παιδιά που έτρωγαν τακτικάΦρέσκα, Λιπαρά Ψάρια εμφανίζουν 4 φορές λιγότερα περιστατικά άσθματος,από αλλα..που κατανάλωναν ψάρια σπάνια ή περιστασιακά.
Ημερήσια Χορήγηση 3,3 gr Ιχθυελαίου, Μειώνει Σημαντικά Τις Αναπνευστικές Δυσκολίες  Και Άλλα Συμπτώματα Ασθενών Με Άσθμα.










Τέλος, άλλες μελέτες υποδεικνύουν ότι τα Ω-3 μπορούν να αποτελέσουν σημαντικό μέσο για την θεραπεία διαφόρων πνευμονικών ασθενειών, όπως είναι η κυστική ίνωση και το εμφύσημα.

Η συνέχεια της παρατήρησης αυτής,ανέδειξε ότι στην πραγματικότητα,Η επιστημονική κοινότητα πήρε τις πρώτες ενδείξεις για τις ευεργετικές επιδράσεις των Ω-3 το 1970, όταν Δανοί φυσικοί παρατήρησαν ότι οι Εσκιμώοιείχαν θεαματικά χαμηλά ποσοστά καρδιαγγειακών παθήσεων,παρά το γεγονός ότι η διατροφή τους ήταν πολύ πλούσια σε λίπη.
Η Διατροφη Τους Ηταν Εξαιρετικα Πλουσια Σε EPA ΚΑΙ DHA.
Πρόσφατες έρευνες Επαληθευουν Οτι Τα Ω-3 Ασκουν Ισχυρη Προστατευτικη Δραση Απεναντι:Στην Αθηροσκληρωση, Το Εμφραγμα, Τις Αρρυθμιες, Τa Εγκεφαλικα, Τις Αγγειακες Αλλοιωσεις,Την Στηθάγχη, Την Καρδιακή Ανεπάρκεια ..Και Την Στεφανιαία Νόσο.










Υπάρχει ένας τεράστιος όγκος επιστημονικής βιβλιογραφίας που συσχετίζει αναμφίβολα τα Ω-3 με τις ασθένειες αυτές και αποδεικνύει ότι :Τα Ω-3 :Αυξανουν Την Ελαστικοτητα Και Την Αντοχη Των Αρτηριακων Τοιχωματων, Προλαμβανουν Τις Θρομβωσεις .Ελαττωνουν Την Αρτηριακη Πιεση Και ΣταθεροποιουνΤον Καρδιακο Ρυθμο.Άλλες κλινικές μελέτες υποδεικνύουν ότι Η Συστηματικη Χρονια Ληψη Συμπληρωματων Ω-3, Οδηγει Σε Οπισθοχωρηση Αθηροσκληρωτικών Εναποθεμάτων Σε Καρδιοπαθείς,Μειώνει Το Κίνδυνο Εμφάνισης Δεύτερου Περιστατικού Καρδιακής Ανακοπής ή Εγκεφαλικού Επεισοδίου Και Ρίχνει Την Διαστολική Και Συστολική Πίεση Σε Υπερτασικούς.Επίσης, έχουν πραγματοποιηθεί αξιόλογες μελέτες με σκοπό να προσδιορίσουν τις τυχόν επιδράσεις της πρόσληψης Ω-3απο Ατομα Με Υπερλιπιδαιμια 













Η υψηλη ολικη χοληστερολη, εγκαταλειπεται σιγα-σιγα..Οι ερευνες αυτες συμφωνουν ότι:
Η Καθημερινη Προσληψη Ω-3 Μπορει Να Επιφερει Μειωση Των Τριγλυκεριδιων  Και Των Κλασματων Χοληστερολης Στο Πλασμα (LDL), Χωρις Να Οδηγησει Σε Πτωση Της Καλης Χοληστερολης (HDL),κατι που ειναι συνηθισμενο στις υπολιπιδαιμικες διαιτες.


Αποτέλεσμα εικόνας για ΙΧΘΥΕΛΑΙΟ



Εκτιμάται ότι το 85% του πληθυσμού στον Δυτικό Κόσμο,Προσλαμβανει Ανεπαρκεις Ποσοτητες Ω-3 ΚΑΙ ΥΠΕΡΕΠΑΡΚΕΙΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ Ω-6. 
Η Συνιστωμενη Προσληψη Σε Ω-3 (EPA Και DHA) είναι περίπου 0,650 gr,ενώ ανέρχεται στο 1,00 gr κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού.
Ακόμα, διαφαίνονται πολύ ενθαρρυντικά τα θετικά αποτελέσματα της συμπληρωματικής τους χορήγησης Για Θεραπευτικούς Σκοπούς.

Κάτι που δεν πρέπει να διαβλέπουμε είναι το γεγονός ότι,η επεξεργασία και το πακετάρισμα των τροφών που περιέχουν Ω-3 είναι ζωτικής σημασίας για την διατήρηση της ποιότητάς τους.
Τέλος, μπορεί η κύρια φυσική πηγή των Ω-3 να είναι τα Ιχθυέλαια,αλλά πλέον η βιομηχανία τροφίμων παράγει και άλλα τρόφιμα εμπλουτισμένα σε αυτά(πχ. γαλακτοκομικά, αυγά κλπ.),οπότε η πρόσληψη της ημερήσιας συνιστώμενης ποσότητας που αναφέραμε,Θα Πρέπει Να Αποτελεί Τον Στόχο Για Όλους Μας



Χαιρετε




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΣΕΚ ΑΠ..ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ;

ΘΥΜΩΝΕΙΣ..ΜΑΘΕ ΝΑ ΣΥΓΧΩΡΑΣ

  Θυμώνεις  Είναι φυσιολογικό. Είσαι άνθρωπος Μην αισθάνεσαι τύψεις που έχεις αληθινά συναισθήματα.  Ταυτόχρονα όμως, μην επαναπαύεσαι.  Τα ...