Η ιδανική ώρα της ημέρας για ντους










Ολόκληρες αποικίες  βακτηριδίων που ζουν πάνω στο δέρμα σαν το σπίτι τους, λειτουργούν ως φρουροί της υγείας μας 


Όσο περίεργο κι αν φαίνεται, μερικές ασθένειες, μπορεί να οφείλονται περισσότερο στην έλλειψη μικροβίων πάνω μας παρά στην αφθονία τους.Ειδικότερα για το δέρμα, αυτό δεν αποτελεί απλώς ένα φυσικό σύνορο έναντι των απειλών του περιβάλλοντος, αλλά ένα Φράκτη Προστασίας Που Φρουρείται Από Τα Αβλαβή Μικρόβια Μας. 
Είναι η πρώτη φορά που μία έρευνα αποδεικνύει ότιΤο Μικροβίωμα Του Δέρματος Παίζει Προστατευτικό Ρόλο Ανάλογο Με Αυτόν Του Μικροβιώματος Του Εντέρου. 
Για περισσότερες λεπτομέρειες διαβάστε :







Οι ερευνητές μόλυναν δύο ομάδες ποντικιών με ένα παράσιτο της λεϊσμανίασης που προκαλεί δερματικές μολύνσεις.

Η μία ομάδα πειραματόζωων είχε στο δέρμα της τα συνήθη εκ γενετής μικρόβια και η άλλη ήταν απαλλαγμένη από αυτά, επειδή είχε μεγαλώσει σε ένα πλήρως αποστειρωμένο περιβάλλον. 
Όπως διαπιστώθηκε, όσα ποντίκια δεν διέθεταν στο δέρμα τους τα κοινά μικρόβια, δεν μπορούσαν να αμυνθούν αποτελεσματικά κατά του παρασίτου.
Όταν οι ερευνητές εισήγαγαν κοινά δερματικά βακτήρια σταφυλόκοκκου στα ποντίκια που εξαρχής ήσαν απαλλαγμένα από μικρόβια, τότε και αυτά μπόρεσαν να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σύστημά τους και να καταπολεμήσουν έτσι καλύτερα το παράσιτο. 






Η υπερβολική καθαριότητα βλάπτει την υγεία των παιδιών






Η μελέτη δείχνει ότι τα μικρόβια του δέρματος αποτελούν βασικό συστατικό για ένα υγιές ανοσο σύστημα.Τώρα Εάν Εμείς Έχουμε Κόλλημα με την δήθεν υπερβολική καθαριότητα, τότε, άθελά μας, αφαιρούμε απ τον οργανισμό μας ένα σημαντικό, παθητικό, δωρεάν, και πανίσχυρο όπλο προστασίας που είναι το ωφέλιμο δερματικό μας μικροβίωμα.

Είπαμε διαβάστε :




ADMIRAL GUEST HOUSE (Λίνκολν, Αγγλία) - Κριτικές και σύγκριση ...








Και θα μου πεί η καλή φίλη Ε.Κ.που είναι αδύνατον να μην κάνει μπανιο  αμέσως μόλις σηκωθεί απ το κρεββάτι της, και το ίδιο πριν πέσει για ύπνο το βράδυ.

¨Νοιώθω βρώμικη και οτι μυρίζω.¨

Το να νοιώθει κανείς βρώμικος έχει προεκτάσεις και ψυχολογικές.

Το να κάνει ένα σύντομο ντούς με σκέτο ζεστό νερό το πρωϊ  προκειμένου να βοηθήσει τα επιφανειακά κύτταρα να στρέψουν την μελανηφόρα πλευρά τους, είναι σωστό και απαραίτητο.





Είναι το καθημερινό ντους κακό για την υγεία; - Με Υγεία






Το να τρίβεται με τρίχινο γάντι πρωϊ-πρωϊ δείχνει οτι έχει πρόβλημμα με ενοχές, ή τύψεις που πρέπει να ψάξει Πέρα τούτων μακρυά απο αποσμητικά, αντιιδρωτικά,κι όλα αυτά τα αγαθά του δήθεν πολιτισμού.






Συμβουλές ομορφιάς στο ντους - Totalbeauty-Συμβουλές ομορφιάς για ...