Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018

ΤΡΩΜΕ ΣΩΣΤΑ ΚΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ..














Συνηθίζουμε να αγνοούμε προκλητικά το γεγονός ότι η τροφή μας μπορεί να λειτουργήσει σαν ένα χειρουργικό λέϊζερ στη ρύθμιση της υγείας μας γενικά, μα και ειδικά.Ετσι.
Αν μέχρι σήμερα πίστευες ότι μόνο:
τα πορτοκάλια,τα λεμόνια και το σκόρδο τονώνουν τις φυσικές άμυνες του οργανισμού, ήρθε η στιγμή να αναθεωρήσεις. Υπάρχουν κι άλλες τροφές , λιγότερο γνωστές για τις προστατευτικές τους ιδιότητες, που καταπολεμούν τις ιώσεις.








Τα ψάρια είναι ένα ολόκληρο οπλοστάσιο της υγείας,απο τον βασιλιά γαύρο, και την σαρδέλλα, μέχρι το σκουμπρί, τον κολιό, και όχι μόνο τον Αύγουστο,τον μπακαλιάρο 
τον φρέσκο, την τσιπούρα και το λαυράκι ναί αυτά του ιχθυοτροφείου, τα λιπαρά αρκεί να τα μαγειρέψουμε στον ατμό, έτσι ώστε να μην κάψουμε το λίπος στους 200, 300, ή και 400 βαθμούς που μας προσφέρουν τα κάρβουνα, μαζί όμως και με τους ανεπιθύμητους κυκλικούς υδρογονάνθρακες, που, δυστυχώς, είναι καρκινογόνοι Ακόμα και ο κοινός τόνος , περιέχει μια σειρά σημαντικών θρεπτικών στοιχείων που ενισχύουν το ανοσοποιητικό, όπως  σελήνιο, Ω-3 λιπαρά και  ψευδάργυρο ενώ είναι πολύ φτωχός σε βλαβερά λιπαρά. 
Το ίδιο και ο σολομός.

Τώρα ας έρθουμε στις παρεξηγημένες κόκκινες (γλυκές) πιπεριές που περιέχουν περισσότερη βιταμίνη C από οποιαδήποτε άλλη τροφή, Μια ωμή κόκκινη πιπεριά περιέχει περισσότερη βιταμίνη C από ένα ποτήρι χυμό πορτοκάλι, ενώ 1/2 φλ. περιέχει σχεδόν τη διπλάσια συνιστώμενη ημερήσια δόση βιταμίνης C.  Οι μεγάλες πορτοκαλί κολοκύθες ,που οι περισσότεροι αγνοούν,είναι γεμάτες από βήτακαροτίνη, που ο οργανισμός   μετατρέπει σε βιταμίνη Α.
Το ίδιο ισχύει για τα ωμά καρότα.  
Τόσο το πράσινο όσο και το μαύρο και το λευκό τσάι είναι πλούσια σε σημαντικά αντιοξειδωτικά.
Μελέτες έχουν δείξει πως περιέχει το αντιοξειδωτικό επι-γαλλο-κατεχίνη, που διαθέτει επιθετική και αμυντική δράση παράλληλα.
Αυτό σημαίνει ότι δρα άμεσα ενάντια στους ιούς και τα μικρόβια, ενισχύοντας την άμυνα του οργανισμού.Αλήθεια πότε φάγατε τελευταία μανιτάρια;
Βρίσκονται παντού. Είναι φτηνά, και δεν είναι μεταλλαγμένα.

Οι Φαραώ  θεωρούσαν τα μανιτάρια, ελιξίριο της ζωής και απαγόρευαν
στους κοινούς θνητούς να τα καταναλώνουν.
Σήμερα τα μανιτάρια καταναλώνονται ευρέως και οι ειδικοί υποκλίνονται στα πολύτιμα συστατικά του, είναι πηγή πρωτεϊνων και σεληνίου,  ενώ αυξάνουν την παραγωγή και τη δραστηριότητα των λευκών  κυττάρων του αίματος, δηλαδή των..στρατιωτών που σκοτώνουν  τους ανεπιθύμητους εισβολείς στον οργανισμό. 
Και τώρα στις απαγορεύσεις:
Πρός Θεού ΚόψεΤη ζάχαρη. Είναι σκέτο γλυκό δηλητήριο.
Όταν τα λευκά  αιμοσφαίρια εκτίθενται σε υψηλά επίπεδα ζάχαρης στο αίμα, μειώνεται η ικανότητά τους να καταπολεμούν
τους ιούς και τα βακτήριδια.
Το ίδιο συμβαίνει και με το λευκό  ψωμί,και όλα τα ζυμαρικά. 
Κανένας δεν έχει ανοσία στα μικρόβια και τους ιούς Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει πως είμαστε "καταδικασμένοι" να αρρωστήσουμε.Γι αυτό.Πλένουμε (καλά) τα χέρια μας:
Από τα βρώμικα χέρια μπορείς να μεταδώσεις ή να κολλήσεις από ένα απλό κρυολόγημα μέχρι και ηπατίτιδα.
Γι' αυτό και είναι απαραίτητο να φροντίζεις σχολαστικά την υγιεινή τους:τρίβε τα καλά ιδίως κάτω από τα νύχια και στις πτυχές του δέρματος καθώς τα μικρόβια έχουν την τάση να συγκεντρώνονται σ αυτά τα σημεία.
Να τα ξεβγάζεις με άφθονο νερό και να τα σκουπίζεις με καθαρήκαι στεγνή πετσέτα, ή σε χάρτινη πετσέτα.
Για να λειτουργεί 100% το ανοσοποιητικό μας χρειαζόμαστε  8 ώρες ύπνου καθημερινά.
Και τώρα προσοχή.Βάλε στη ζωή σου την ασκηση ακόμα και η μέτριας έντασης γυμναστική 3 φορές την εβδομάδα, διεγείρει το ανοσο,  αυξάνοντας τα λευκά αιμοσφαίρια και τη συγκέντρωση αντισωμάτων.
Αυτό σημαίνει ότι γίνεσαι λιγότερο επιρρεπής σε ιογενείς λοιμώξεις και μειώνεις το χρόνο ανάρρωσης. 







Μπορεί ένα ποτηράκι κρασί να είναι το μυστικό της μακροζωίας, όταν όμως χάνουμε το μέτρο δηλητηριάζουμε το ανοσο μας σύστημα, αναστέλλοντας την ικανότητα του νωτιαίου μυελού να παράγει λευκοκύτταρα 
(που σκοτώνουν τα μικρόβια).
Πολλές εναλλακτικές θεραπείες είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικές στην τόνωση του ανοσου και την εξουδετέρωση των ιών και των μικροβίων που απειλούν την υγεία μας.




Αποτέλεσμα εικόνας για εικονες κοσμασερ



Περιόρισε  
Την αλόγιστη χρήση διατροφικών συμπληρωμάτων εκτός από ένα το ιχθυέλαιο.Βάλε στη ζωή σου το..ΙΧΘΥΕΛΑΙΟ..

Μάθε για το ιχθυέλαιο..

Ξεκίνα το και στα παιδιά σου, 
και τα εγγόνια σου..



Αποτέλεσμα εικόνας για εικονες κοσμασερ


Τέλος πρόσεξε ..
Τα συναισθήματά σου, γιατί έχουν άμεση επιρροή στις άμυνες του οργανισμού απέναντι σε κάθε ειδους απειλή.
Τα αρνητικά η απαισιοδοξία κ.λπ. μεταφράζονται σε ευάλωτη υγεία, ενώ τα θετικά τονώνουν  το ανοσοποιητικό..
Επανασυνδέσου με τον εαυτό σου:
Αυτό είναι το βασικό βήμα για να εξασφαλίσεις την ισορροπία του μυαλού και του σώματος.
Καλή ψυχολογία σημαίνει και καλή υγεία.

Γι' αυτό, φέρσου στον εαυτό σου όπως στον πιο αγαπημένο σου φίλο.




Αποτέλεσμα εικόνας για εικονες κοσμασερ



Κανάκεψέ τον, βρες προσωπικό χρόνο, ασχολήσου  με δραστηριότητες που σε γεμίζουν, σιγουρέψου ότι θα καταφέρεις να απολαύσεις μια καλή ταινία ή να μην κάνεις απολύτως τίποτα αν αυτό πραγματικά θέλεις. 
Η ανάληψη νέων, εφικτών καθηκόντων στη δουλειά ή το σπίτι σού δίνουν κίνητρο, σε κάνουν πιο ενεργητικό και επομένως ευνοούν την υγεία.  




2,569 ειλικρίνεια Φωτογραφίες - Δωρεάν & Royalty Free Φωτογραφίες ...




οι στενές φιλικές σχέσεις μπορούν να περιορίσουν την επιβλαβή επίδραση των ορμονών που παράγει ο οργανισμός σε περιόδους έντονου στρες. όσο περισσότερες κοινωνικές σχέσεις έχει κάποιος τόσο πιο υγιής είναι.

Μια εποικοδομητική συζήτηση με το σύντροφό σου μπορεί να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σου σύστημα. 






Πρός Θεού. 
Περιόρισε Το στρες.
Ανάμεσα στα μύρια κακά που έπονται του άγχους, είναι και η πτώση της άμυνας του ανοσοποιητικού συστήματος σου.Θα πρέπει να έχεις στο μυαλό σου ότι πολύ συχνά, ένα ξαφνικό κρυολόγημα ή μια γρίπη είναι ο τρόπος του οργανισμού να σου πει Σταμάτα χρειάζομαι αέρα καιρό.Μάθε, λοιπόν, να τον ακούς.

Δεν λέω πως είναι εύκολο, 

απλά είναι θέμα προτεραιοτήτων.

Καληνύχτα σας.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΣΕΚ ΑΠ..ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ;

ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΕΝΤΕΡΟΥ ΣΩΜΑΤΟΤΥΠΟΣ

Ατομα με δύο συγκεκριμένους σωματότυπους έχουν περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν καρκίνο του   παχέος εντέρου   συγκριτικά με άτομα με ...