Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020

ΤΟ ΑΝΟΣΟ ΚΑΙ ΤΑ ΟΥΔΕΤΕΡΟΦΙΛΑ..



Posted on  

Αποτέλεσμα εικόνας για μεγάλη στεναχώρια



Αποτέλεσμα εικόνας για μεγάλη στεναχώρια

Ολοι ξερουμε , πως μια μεγάλη στεναχώρια μας ¨ριχνει¨ σε τετοιο σημειο, που εξασθενεί το ανοσο μας σύστημα, δινοντας ετσι την δυνατοτητα στα μη φιλικα  μικρόβια, που κατα δισεκατομμυρια ¨φιλοξενουμε ¨  στο προσωπικο μας μικροβιωμα, να ενεργοποιηθουν.






Αυτό εξηγεί περιπτώσεις ανθρώπων που αρρωσταίνουν βαριά όταν χάνουν τον σύντροφο  τους. Κατι παρομοιο συμβαινει και στα φερομενα ως ¨μονογαμικα ζωα¨.



Μην ενοχλείτε και μην ταΐζετε τα χελιδόνια» | Περιβάλλον | Η ...


Ας πουμε τα χελιδονια, οταν χασουν τον συντροφο τους πεθαινουν υστερα απο λιγο καιρο.
Οταν κανουμε μια Γενικη Αιματος ελεγχουμε μεταξυ των αλλων και
Τα ουδετερόφιλα




Αποτέλεσμα εικόνας για μεγάλη στεναχώρια


Ετσι βλεπουμε ότι ηυξημένα επίπεδα  στρες και κατάθλιψης ,υστερα απο μια  μεγάλη στεναχώρια, επηρεάζουν τη λειτουργία των ουδετερόφιλων, που ανηκουν στα λευκα αιμοσφαιρια ,αλλα και στο εν γενει ανοσο σύστημα, και είναι υπεύθυνα για την καταπολέμηση βακτηριδιακών λοιμώξεων, όπως ας  πουμε η πνευμονία.




Σχετική εικόνα


Οι επιπτώσεις μιας στεναχώριας είναι πιο έντονες  μετά τα 65-70 χρονια, γιατι ο οργανισμός μας χάνει την ικανότητα του  να παράγει μίαν ορμόνη  η οποία μπορεί να εξουδετερώσει αυτή την αρνητική επίδραση.
Ετσι οι άνθρωποι αυτοί πεθαινουν από ενα κυριολεκτικα ¨διαλυμένο¨ αδυναμο ανοσο σύστημα, που αδυνατει να καταπολεμησει σοβαρες λοιμώξεις.




Αποτέλεσμα εικόνας για μεγάλη στεναχώρια


Να πουμε δυο λογια για δυο σημαντικες ορμονες την Κορτιζόλη και την DHEA

Η αντιβακτηριακή δράση των ουδετερόφιλων σε ανθρωπους που πενθούν , συνηθως ειναι σημαντικά μειωμένη, σε σύγκριση με εναν καθημερινο, κοινο ανθρωπο.Κι αυτο γιατι όσοι πενθούν εχουν  ηυξημένα επίπεδα της ορμόνης του στρες, της κορτιζόλης, η οποία   καταστέλλει τη δραστηριότητα των ουδετερόφιλων.





Αποτέλεσμα εικόνας για μεγάλη στεναχώρια


Τη δράση αυτή της κορτιζόλης καταστέλλει μία άλλη ορμόνη, τη DHEA– S , θειική δεϋδροεπι ανδροστερόνη ,και η αλληλεπίδραση των δύο ορμονών είναι που επιτρέπει στο ανοσο σύστημα να λειτουργεί φυσιολογικά, ακόμα και σε περιόδους πένθους. Ωστόσο, η παραγωγή της DHEA  μειώνεται με την ηλικία, σε σημειο που Ένα άτομο ηλικίας 70 ετών, παράγει το 10-20% της ποσότητας της DHEA, που παράγει ένας 30άρης, κι αυτο οφειλεται στο γεγονος πως ο ηλικιωμενος, εχει λιγοτερη ¨χαρα¨.
Να γιατι  οι ανθρωποι της ¨Εκκλησιας¨, ακολουθωντας την ¨κληση¨του Παυλου:
παντοτε Χαιρετε, αδιαλλειπτως Προσευχεσθε, του κακου απεχεσθε… δεν αντιμετωπιζουν προβληματα..





Αποτέλεσμα εικόνας για μεγάλη στεναχώρια


Η έλλειψή της DHEA όμως δίνει την ευκαιρία στην κορτιζόλη να εξουδετερώσει τα ουδετερόφιλα με συνέπεια να καταντα εξαιρετικά επικίνδυνη η μεγάλη στεναχώρια για τους ηλικιωμένους.
Την ίδια ορμονική διαταραχή προκαλεί στους ηλικιωμένους και το κάταγμα του ισχίου, γεγονός που εξηγεί γιατί το 25% των ατόμων ηλικίας άνω των 80 ετών ,που υφιστανται τη βασανο του καταγματος ισχιου, χάνουν μέσα σε ένα χρόνο τη ζωή τους.






Αποτέλεσμα εικόνας για ορμονών




Υπενθυμιζω σ αυτο το σημειο ποσο σημαντικη ειναι δραση των ορμονων στη ζωη ενος ανθρωπου, που συνηθως παραγνωριζεται, μια κι οι ορμονες μας ενδοκρινεις, παρακρινεις και αυτοκρινεις, ειναι ¨ταπεινες¨δεν φαινονται.





Σχετική εικόνα



Μελετηστε την αναρτηση που επισυναπτω. Θα εχετε στοιχεια ωστε να το σκεφτειτε διπλα οταν σας εκνευρισει καποιος.

Χαιρετε.

Αποτέλεσμα εικόνας για μεγάλη στεναχώρια





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΣΕΚ ΑΠ..ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ;

ΠΟΝΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΟΥ..

  Ο πονοκέφαλος είναι ένα από τα πιο συχνά   συμπτώματα   στον κόσμο και προσβάλλει άτομα όλων των ηλικιών, απ' όλα τα πλάτη και τα μήκη...