Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα, 20 Ιουλίου 2020

ΚΑΠΤΟΠΡΙΛΗ..ΕΝΑΛΑΠΡΙΛΗ..ΛΙΣΙΝΟΠΡΙΛΗ
Αποτέλεσμα εικόνας για Υπέρταση


Και να,  ξαφνικος χαμος μ ενα ευρυτατα διαδομενο αντι υπερτασικο.
Μια κινεζικη εταιρια που παρασκευαζε την πρωτη υλη ,ανεκοινωνε οτι ανιχνευθηκε καποια καρκινογονος ουσια, πιθανα βλαπτικη στον ανθρωπο. Μια και πλεον ολοι εχουν προσβαση στο διαδικτιο, διαβασαν την ειδηση και τρελλαναν τους γιατρους τους.

Αποτέλεσμα εικόνας για Μόλις Σηκωθούμε Το ΠρωιΤελικα περίεργη η υπόθεση που ακούει στο όνομα Υ π έ ρ τ α σ η ,  ας πούμε και δυό κατατοπιστικά λόγια για ένα εξαιρετικό φάρμακο, που την ελέγχει και που ανήκει στην κατηγορία των
¨αναστολέων του μετατρεπτικου ενζύμου της αγγειοτασίνης¨
Μια αναφορά στη σημαντική αυτή κατηγορία φαρμάκων.
Οι αναστολείς του μετατρεπτικού ενζύμου της αγγειοτασίνης ή α-ΜΕΑ αναστέλλουν τη μετατροπή  της αγγειοτασίνης Ι σε αγγειοτασίνη ΙΙ.
Το τί ακριβώς είναι αυτή  η αγγειοτασίνη ξεχάστε το.Απλά να θυμάστε οτι είναι καλά και δοκιμασμένα φάρμακα  ελέγχου της ιδιοπαθούς υπερτάσεως. Τελεία.
Χορηγούνται σε ήπια ή μέτρια υπέρταση, ιδιαίτερα αν αντενδείκνυνται ή δεν γίνονται ανεκτοί ή αποτύχουν οι β-αποκλειστές ή τα διουρητικά,αν και συνδυάζονται με τα τελευταία επιτυχώς.
Οσοι έχουν ¨νεφραγγειακή υπέρταση¨ , θα πάνε σε άλλη κατηγορία.
Εδώ θα μιλήσουμε για το πρώτο φάρμακο του είδους, σε γενόσημη μορφή πλέον 

Η κ α π τ ο π ρ ί λ η  ήταν ο πρώτος ενεργός από το στόμα Αναστολέας Του Μετατρεπτικού Ενζύμου Της Αγγειοτενσίνης, που μελετήθηκε και ενεκρίθη για χρησιμοποίηση στην υπέρταση και τη καρδιακή ανεπάρκεια. 
Η χημική της δομή,είναι μοναδική μεταξύ των αναστολέων του μετατρεπτικού ενζύμου κατά το ότι περιέχει μια Σουλφυ-δρυλική Ομάδα και για το ότι  απορροφάται  ταχύτατα αφού
την καταπιούμε Ν η σ τ ι κ ο ί.
Σ αυτή την κατάσταση απορροφάται σε ποσοστό  60 έως 75% γι αυτό και την παίρνουμε.
Μόλις Σηκωθούμε Το Πρωϊ.

Οπωσδήποτε Μ ε τ ά  Απο 15-30 Λεπτά Απ Τη Θυροξίνη Μας.
Δεδομένου Ότι Με Παρουσία τροφής στο στομάχι μας μόνο  τα 30 με 40% της δόσεως απορροφώνται κι ύστερα πάμε στο γιατρό μας και του λέμε οτι δεν  μας πιάνει το φάρμακο, παραλείποντας να πούμε,το  πότε  το παίρνουμε. 
Περιττή πολυτέλεια να περιμένουμε να μας ρωτήσει: Αν παίρνουμε μη σ τ ε ρ ο ε ι δ ή αντιφλεγμονώδη, ή αν καταπίνουμε το χάπι μας μετά το πρωϊνό μας, ή οπόταν το θυμηθουμε .Στον ορό ανιχνεύεται 15 λεπτά μετά τη λήψη. Μέγιστα επίπεδα επιτυγχάνονται μετά 30 έως 90 λεπτά.
Περίπου 25 έως 30% της καπτοπρίλης  συνδέονται με λευκώματα του αίματος.
Τα 50% Της Απορροφηθείσης Δόσεως  αποβάλλονται τις πρώτες 4 ώρες και απο το υπόλοιπο 50% τα 95% της δόσεως  αποβάλλονται σε διάστημα πάνω από 24 ώρες που σημαίνει οτι, θεωρητικά, καθ όλο το 24ωρο,η Καπτοπρίλη Δηλώνει Την Παρουσία Της Στο Αίμα Μας, Και Μας Παρεχει Την Αντι-Υπερτασιακή Προστασία Της.

Ο δεύτερος αναστολέας του μετατρεπτικού ενζύμου από το στόμα που εγκρίθηκε για κλινική χρήση στις ΗΠΑ είναι 
η   ε ν α λ α π ρ ί λ η  που δεν περιέχει σουλφυδρύλιο στο μόριο της . 
Μετά χορήγηση από το στόμα, ποσοστό περίπου 60 με 70% της εναλαπρίλης απορροφάται και είναι βιοδιαθέσιμο. 
Η διαφορά της απ την καπτοπρίλη είναι ότι σε αντίθεση με την τελευταία Η απορρόφηση της εναπρίλης δεν επηρεάζεται  από την παρουσία τροφών στον γαστρεντερικό σωλήνα. 
Η εναλαπρίλη είναι ένα προ-φάρμακο και σχετικά ασθενής αναστολέας του μετατρεπτικού ενζύμου. 
Τα μέγιστα επίπεδα της εναλαπρίλης  επιτυγχάνονται 0,5 έως 1,5 ώρες μετά τη λήψη, ενώ τα μέγιστα επίπεδα της εναλα-πριλάτης εμφανίζονται 2 έως 4 ώρες μετά τη λήψη της εναλαπρίλης. 
Η έναρξη της αναστολής της δραστηριότητας του μετατρεπτικού ενζύμου συμβαίνει περίπου μια ώρα μετά τη λήψη, το δε μέγιστο αυτής συμβαίνει μεταξύ τέταρτης και έκτης ώρας. 
Καμία από τις μορφές δεν συνδέεται με τις πρωτεΐνες του πλάσματος.
Ποσοστό πάνω από 90% της εναλαπρίλης αποβάλλεται στα ούρα σαν εναλαπρίλη ή σαν εναλαπριλάτη.
Η δραστική ημίσεια ζωή της εναλαπριλάτης είναι περίπου 11 ώρες που σημαίνει οτι δεν καλυπτόμεθα για όλο το 24ωρο .

Ο τρίτος αναστολέας του μετατρεπτικού ενζύμου που εγκρίθηκε προς χρήση είναι
η   λ ι σ ι ν ο – π ρ ί λ η .
Περίπου ποσοστό 15 με 25% της λισινοπρίλης  απορροφάται μετά τη λήψη από το στόμα.
Η βιοδιαθεσιμότητα δεν επηρεάζεται από την παρουσία τροφής στον γαστρεντερικό σωλήνα.Τα μέγιστα επίπεδα ορού και η μέγιστη αναστολή της δραστηριότητας του μετατρεπτικού ενζύμου συμβαίνουν 6 με 8 ώρες μετά τη λήψη.
Η λισινο-πρίλη δεν μεταβολίζεται και δεν συνδέεται με τα λευκώματα του πλάσματος.
Αποβάλλεται κυρίως από τους νεφρούς.Η δραστική ημίσεια ζωή της λισινοπρίλης είναι περίπου 12,6 ώρες.Η διάρκεια της αναστολής της δραστηριότητας του ενζύμου του ορού είναι μεγαλύτερη εκείνης των 24 ωρών.
Αυτά και μόνο για να είστε υποψιασμένοι για μια κατηγορία φαρμάκων που πραγματικά κάνουν σωστή δουλειά α ρ κ ε ί  ο γιατρός σας να  πάρει πλήρες ιστορικό, και να αξιολογήσει την κατάστασή σας .
Η υπέρταση είναι μια ύπουλη αρρώστια αλλά κι εσείς
είστε  τ ω ρ α  ενημερωμένοι 

Αποτέλεσμα εικόνας για Μόλις Σηκωθούμε Το Πρωι
Αποτέλεσμα εικόνας για Αντι-Υπερτασιακή Προστασία Της.
Αποτέλεσμα εικόνας για βαλσαρτάνη
 
Αποτέλεσμα εικόνας για βαλσαρτάνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΣΕΚ ΑΠ..ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ;

ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ...ΓΙΑ ΟΣΟ ΧΡΕΙΑΣΘΕΙ..ΦΟΝΙΚΟ ΟΠΛΟ Ο ΙΟΣ..

"Ο συγκεκριμένος ιός είναι σαν όπλο , μπαίνει στο σώμα σου για να σε σκοτώσει ",  Μεταξύ των ανθρώπων που προσβλήθηκαν από τον κορ...