Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 19 Ιουλίου 2020

ΜΑΘΑΙΝΩ ΝΑ ΣΤΕΚΟΜΑΙ ΟΡΘΙΟΣ..





Posted on  


Αποτέλεσμα εικόνας για τρεχουμε


Αποτέλεσμα εικόνας για τρεχουμε


Ο 37ος Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας συγκέντρωσε πλήθος κόσμου. Κάποιοι δεν ήταν απόλυτα έτοιμοι.
20 από τους ¨δρομείς¨ χρειάστηκε να μεταφερθούν στα νοσοκομεία.
Δυο απ αυτους  υπέστησαν έμφραγμα.
Ειπαμε να περπαταμε, κι ισως να τρεχουμε, αλλα να εχουμε και μυαλο, γνωση, φρονηση, ο,τι αλλο πεστε το.



Τρέχουμε κατά του σχολικού εκφοβισμού στον Γύρο της πόλης Σερρών

Δεν τιθεται καν θεμα του πότε   πρέπει να κινούμαστε;
 Σ υ ν έ χ ε ι α  , σε όλη τη διάρκεια της ημέρας.
 Παρτε το παιδί ,όταν γεννιέται κουνιέται, περπατάει, μεγαλώνει ως τα 20-23 χρόνια και μετά ξεχνά πως πρέπει να κινείται και κάθεται. 
Και καθόμαστε ,δεν χρησιμοποιούμε την κίνηση  κάθε μέρα στη ζωή μας, την ημέρα,  όλη την ημέρα. Δεν ειναι το να κάνει κανείς  μόνο μία φορά την ημέρα γυμναστική και να νομίζει ότι κάτι έκανε .
Η Ιωάννα Βερνίκου Ελληνίδα πρώην διευθύντρια βιοεπιστημών στη ΝASA, μιλαει για ¨υγιή   γεράματα¨. Επισημαινει:
Κανονας : Μ η  κ ά θ ε σ τ ε , να κινήστε συνέχεια Συνιστά : Το ζητούμενο είναι τα υγιή γεράματα. Μπορούμε να το πετύχουμε Με την συνεχη κινηση.
Όταν είμαστε καθιστοί ή ξαπλωμένοι  μειώνεται η βαρύτητα και είμαστε σε μια κατάσταση που μιμείται την μικροβαρύτητα.
Όταν είμαστε ό ρ θ ι ο ι   υπάρχει η βαρύτητα που είναι η κάθετη δύναμη από το κεφάλι προς το κέντρο της γης.
Αν  ξ α π λ ώ σ ο υ μ ε  η βαρύτητα  μειώνεται  γιατί γίνεται οριζόντια και αυτό δημιουργεί όχι μόνο τα συμπτώματα έχουν οι αστροναύτες όταν είναι στη μικροβαρύτητα,
α λ λ ά  και  α υ τ ά  του γήρατος.





ο Μάικ Λούζμορ Mike Loosemore, επικεφαλής αθλητίατρος στο Ίδρυμα Αθλητικής Γυμναστικής και Υγείας (ISEH) του University College του Λονδίνου, ισχυρίζεται ότι


Αποτέλεσμα εικόνας για ορθοστασία


Η ορθοστασία επί 3 ώρες την ημέρα, 5 ημέρες την εβδομάδα, ισοδυναμεί με το να τρέξει κάποιος σε 10 μαραθώνιους μέσα σε ένα χρόνο.
Έστω και λίγη δραστηριότητα κάνει καλό.
Ο Λούζμορ λέει ότι οι επίσημες συστάσεις για γυμναστική δεν είναι πρακτικές και γι’ αυτό τόσο πολλοί άνθρωποι δεν γυμνάζονται.
Οι επίσημες συστάσεις ζητούν 30 λεπτά γυμναστική μέτριας έντασης, οπως περπάτημα με γρήγορο βήμα 3 φορες την ημέρα, 5 ημέρες την εβδομάδα, αλλά οι μελέτες δείχνουν ότι λιγότερο από ένας στους 10 άντρες και η μία στις 20 γυναίκες τις ακολουθούν.Επιπλέον, το 25% των ανθρώπων δεν κατορθώνουν  να γυμναστούν ούτε καν μισή ώρα την εβδομάδα.
Η λύση σ’ αυτό, αναφέρει ο Λούζμορ, είναι να προσπαθεί κάποιος να κάνει όσο περισσότερες κοπιώδεις δουλειές και κινήσεις μπορεί μέσα στην ημέρα, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει να στέκεται απλώς όρθιος.







Όταν στεκόμαστε  ό ρ θ ι ο ι  χρησιμοποιούμε όλους τους μικρούς μυς των ποδιών και του κορμού για να διατηρήσουμε ίσιο το σώμα μας, εξηγεί ο αθλίατρος.
Αν λοιπόν καταφέρουμε να είμαστε 3 ώρες την ημέρα όρθιοι, 3 μέρες την εβδομάδα, θα έχουμε πετύχει την εκγύμναση που χαρίζει η συμμετοχή σε 10 μαραθώνιου τον χρόνο.
Ο Λούζμορ, που ήταν ο αθλητίατρος της βρετανικής Εθνικής Ομάδας Πυγμαχίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012, επισημαίνει ότι κάνει λάθος όποιος νομίζει πως γυμναστική είναι μόνο το τρέξιμο ή το γυμναστήριο.
Και η παραμικρή κινητική δραστηριότητα, ωφελεί την υγεία, ελαττώνει τον κίνδυνο καρδιοπάθειας, διαβήτη και καρκίνου, μειώνει τη χοληστερίνη και συνεισφέρει στην απώλεια κιλών, τονίζει.
Απλώς, οι βελτιώσεις αυτές θα φανούν σε βάθος χρόνου. Το ζήτημα είναι να κάνει κάποιος την αρχή, και να συνεχίσει με μικρά βήματα καταλήγει.




Αποτέλεσμα εικόνας για καθηλωμένοι στο κρεβάτι,

Οσοι τωρα ,λόγω κάποιας πάθησης είναι καθηλωμένοι στο κρεβάτι,πρέπει με κάποιο τρόπο να σηκώνονται ώστε να έχουν συνεχή εμπειρία της βαρύτητας .Υπάρχουν κρεβάτια που τους ανεβάζουν , υπάρχουν συστήματα με αναρτήσεις που μπορούν να τους σηκώνουν .
Οι παραπληγικοί το παλιό καιρό μεναν στο κρεβάτι,δεν σηκωνόταν και πέθαιναν.

Σιγά σιγά μάθανε ότι μπορούσαν να καθίσουν σε κουνιστή καρέκλα. 
Στην αρχή ήταν σκυφτοί και δεν ήταν υγιείς.
Σιγά-σιγά μάθανε ότι αν άλλαζαν τη στάση τους γίνονταν καλύτερα.
Ακόμη και μ ι α  μικρή μετακίνηση κάνει καλό . Αυτό είναι το κύριο, γιατί το  α υ τ ί  αισθάνεται την αλλαγή στην ισορροπία.


Αποτέλεσμα εικόνας για Ακόμη και μ ι α μικρή μετακίνηση κάνει καλό .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΣΕΚ ΑΠ..ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ;

ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΑ..ΠΑΝΕ ΠΑΡΕΑ ΠΡΟΣΟΧΗ

Κ ατάθλιψη   και  καρδιαγγειακά αποτελούν το Διπολο επιβαρυνσης της δημόσιας υγείας. 300 εκατομμύρια παγκοσμίως πάσχουν από κατάθλιψη, ενώ ...