Το σπανάκι είναι Πηγή Μη Αιμικού Σιδήρου. Δηλαδή ο σίδηρος που περιέχει δεν είναι βιοδιαθέσιμος  στον οργανισμό όπως είναι ο σίδηρος που βρίσκουμε στα ζωικά προϊόντα.

Το ωμό σπανάκι περιέχει έναν αναστολέα που λέγεται οξαλικό οξύ
Το οξαλικό οξύ συνδέεται με μέταλλα όπως το ασβέστιο,και ο σίδηρος με αποτέλεσμα το σώμα να καθίσταται δύσκολο να απορροφήσει αυτά τα μέταλλα.
Το μαγειρεμένο σπανάκι μπορεί να βοηθήσει στην άρση αυτής της αναστολής και στην απορρόφηση του σιδήρου.

Με λίγα λόγια το μαγειρεμένο σπανάκι περιέχει περισσότερο διαθέσιμο σίδηρο για το σώμα μας

Εάν πρόκειται να φάτε ωμό σπανάκι ή άλλες τροφές πλούσιες σε σίδηρο μάθετε να το τρώτε μαζί με τα παρακάτω.
Και να θυμαστε παντα. 
Το σπανακι 
ΔΕΝ ΤΟ ΞΑΝΑΖΕΣΤΑΙΝΟΙΥΜΕ.
Το τρωμε κρυο.



alt





Πορτοκάλια, χυμό πορτοκάλι, πεπόνι, φράουλες, γκρέιπφρουτ, ακτινίδια    μπρόκολο, ντομάτες, χυμός ντομάτας, πατάτες, κόκκινες και πράσινες πιπεριές  Λευκό κρασί ,σε μικρή έως μέτρια ποσότητα 
Σίγουρα, σήμερα μπορούμε να βρίσκουμε σπανάκι φρέσκο αρκετούς μήνες, όπως και άλλα τρόφιμα που είναι εξίσου θρεπτικά στην εποχή τους
 Ακόμα το σπανάκι ,εκτός σιδήρου Περιέχει φλαβονοειδή και πολυφαινόλες λουτεολίνη, κεπφερόλη
Η παρουσία των αντιοξειδωτικών είναι σπουδαία και για την προστασία της καρδιακής λειτουργίας και της πρόληψης από εγκεφαλικά επεισόδια.
Περιέχει πεπτίδια, τα οποία σε συνδυασμό με το κάλιο, συμβάλλουν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης.
Η υψηλή περιεκτικότητα βιταμίνης Κ, ασβεστίου και μαγνησίουπροσδίδουν στο σπανάκι την ιδιότητα της προφύλαξης της υγείας των οστών.
Τρώγεται μαγειρεμένο  σπανακόρυζο σουπιές με σπανάκι,σε Πίτες  
ή ακόμα τρώγεται και ωμό  ή ατμο-βραστό, σε διάφορες σαλάτες.  Δεδομένου ότι οι υδατοδιαλυτές βιταμίνες χάνονται κατά τη διάρκεια του βρασμού,
Ο Καλύτερος Τρόπος Είναι Να Μαγειρέψετε Το Σπανάκι Στον Ατμό  Στην Ελλάδα το σπανάκι είναι πολύ διαδεδομένο. Καλ-λιεργούνται 25.000 στρέμματα περίπου, και η ετήσια παραγωγή φτάνει τους 36.00 τόνους.