Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 12 Αυγούστου 2020

ΜΥΤΗ..Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΤΟΥ COVID . 19 ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΙΟΥ

 





Lifestyle Archives | Page 39 of 144



Ξηρά μάτια από το κλιματιστικό; - Απλές συμβουλές για να το ...




Η μύτη μας είναι κατι σαν ενα κλιματιστικο οργανο μεγαλης ευαισθησιας,  από οπου σχεδον ολα εισχωρούν στον οργανισμό μας, με κυριο αποδεκτη τους πνευμονες.



βουλωμενη μυτη κοσμασερ | true love




Συνηθως την παραμελουμε. Ελαχιστοι, οι πλεον υποψιασμενοι, την φροντιζουν σχολαστικα με τις ρινικες πλυσεις, για τις οποιες μιλουμε συνεχως προ και μετα κορωνοϊου. 

https://kosmaser.wordpress.com/2015/04/03/

 


Χρήσεις | Nasopure®



Η σωστή ρινική αναπνοή, αλλά, προπαντός, η καθαριότητα της μύτης σε καθημερινή  βάση, διασφαλίζει  τη νίκη στον πόλεμο των ιών και βακτηριδιων ,που λαμβάνει χώρα στη μύτη μας. 

Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Β.Καρολίνα, με επικεφαλής τους Ρίτσαρντ Μπούτσερ και Ραλφ Μπάρικ, ανέλυσαν την ευκολία με την οποία ο νέος ιός μολύνει τα διαφορετικά είδη κυττάρων της αναπνευστικής οδού. 

Εκεί, διαπίστωσαν ότι υπάρχει μια διαβάθμιση στην ευκολία εισόδου του ιού στα κύτταρα, η οποία μειώνεται όσο χαμηλότερα βρίσκονται. 

Αυτά που μολύνονται πιο εύκολα από όλα, βρίσκονται στη ρινική κοιλότητα ενώ -στο άλλο άκρο- εκείνα τα κύτταρα που μολύνονται πιο δύσκολα, είναι όσα βρίσκονται βαθιά στους πνεύμονες.

Οι ερευνητές εκτιμούν ότι συνήθως ο ιός δημιουργεί προγεφύρωμα στη μύτη και μετά κατεβαίνει πιο χαμηλά στην αναπνευστική οδό. 

Αυτό, όπως επισημαίνουν, δείχνει τη σημασία του να φοράει κανείς μάσκα ως προληπτικό μέτρο καθώς επίσης  να κάνει συχνές πλύσεις της μύτης.



Φυσικά βοηθήματα για το κρυολόγημα. | Τι λες τώρα;



Σημερα εκτός από την πανδημία του  Covid-19, πάρα πολύς κόσμος υποφέρει  και από αλλεργίες του κατώτερου αναπνευστικού.

Ο αριθμός αυτών των ανθρώπων, που κάθε χρόνο τέτοια εποχή ταλαιπωρούνται, έχει αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια και λόγω των διάφορων αλλαγών στο περιβάλλον, αλλά και λόγω αλλαγών στον τρόπο ζωής,που αφορούν τη διατροφή, την άσκηση, στα ίδια τα σπίτια μας και στις γενικότερες συνήθειές μας.

Ειδικά τις μέρες αυτές, με την πανδημία του Covid-19, οι ασθενείς που πάσχουν από αλλεργική ρινίτιδα ή  άσθμα, είναι  ηυξημένου κίνδυνου να νοσήσουν απ τον  Covid-19

Η αύξηση της υγρασίας στους χώρους συνηθους διαμονης αποτελεί έναν πολύ συχνό ερεθιστικό παράγοντα,όπως και η υπερβολική χρήση των απορρυπαντικών πλυντηρίου και  χημικών προϊόντων που χρησιμοποιούμε για την καθαριότητα.



Τι κερδίζουν όσοι δεν τρώνε κρέας | tempo24.news



Επιπλέον η διατροφή μας, επηρεάζει το φαινόμενο των αλλεργιών, καθώς  τελευταία καταναλώνουμε συνήθως βιομηχανοποιημένες τροφές και τρώμε πάρα πολλά ζωικά προϊόντα.



Παραρρινοκολπίτιδα με ή χωρίς ρινικούς πολύποδες | in.gr



Τα συμπτώματα, που προκαλεί η αλλεργική ρινίτιδα, είναι μπούκωμα  πονοκέφαλος, καταρροή φτάρνισμα κατι που μπορεί να συνοδεύεται από δάκρυα στα μάτια και φαγούρα.

Αυτο εχει ως αποτέλεσμα να γίνεται κάποιος πολύ ευάλωτος σε οποιαδήποτε ίωση και να εμφανίζει επιπλοκές όπως ωτίτιδα, ιγμορίτιδα βρογχίτιδα, ακόμη και πνευμονία. 

Ενας επιβαρυμενος οργανισμος, ειναι πεδιο λαμπρο για να κανει παιχνιδι ο Covid-19. αρα : 




Πριν αρρωστησουμε, φροντιζουμε : Φορουμε μασκα και μαθαινουμε τις ρινικες πλυσεις. Ειναι ρουτινα, οπως το πλυσιμο των χεριων.




Γιατί η μύτη μας συνεχίζει να είναι βουλωμένη; | BLOKO



Σε μια καθαρη μυτη δεν μπορει να μπει και να μεινει ο Covid-19.

Ειναι απλο,μετα την οποια εξοδο μας πλενουμε και τη μυτη μας, με την ειδικη απλη συσκευη που τη βρισκουμε παντου ή με το τηλεφωνο του μπανιου μας κανοντας εισροφησεις  με χλιαρο νερο

Ετσι τουλαχιστον μπορουμε να ειμαστε ησυχοι, οτι δεν επιτρεπουμε στον ιο να περασει στους πνευμονες μας απ την κ υ ρ ι α  Εισοδο

Χαιρετε.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΣΕΚ ΑΠ..ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ;

ΟΥΡΗΣΗ..ΠΟΣΟ ΣΥΧΝΑ

  Η συχνότητα ούρησης  είναι ένα σημαντικό σημάδι γενικής υγείας, που ξεκινά από τη βρεφική ηλικία και συνεχίζεται σ όλη τη ζωή. Η ούρηση  έ...