Η ασπιρινη βρεθηκε και παλι στο προσκηνιο, εξ αιτιας του κορονοϊου.
Το πλεον φημισμενο φαρμακο του κοσμου η ασπιρινη, το ακετυλοσαλικυλικο οξυ, εχει μια μοναδικη ιδιοτητα να αγκιστρωνεται σ ενα ενζυμο την Κυκλοξυγεναση, που εμπλεκεται στη διαδικασια πηξης του αιματος να την μπλοκαρει, με αποτελεσμα το αιμα να γινεται λεπτορευστο και να υποχωρει η φλεγμονη και κατα συνεπειαν ο πονος.
Το σαλικυλικό οξύ ήταν ένα από τα αρχικά αρχικά υλικά για την παραγωγή ακετυλο-σαλικυλικού οξέος ασπιρίνης το 1897.
Η λεξη προερχεται από το λατινικό salix, ιτιά είναι ενα λιπόφιλο οξύ, και λειτουργεί ως φυτική ορμόνη. Προέρχεται από το μεταβολισμό της σαλικίνης.
Περιλαμβάνεται στον κατάλογο των βασικών φαρμάκων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, και ειναι απ τα ασφαλέστερα και αποτελεσματικά φάρμακα .
Ποτά και τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε σαλικυλικό ειναι η μπύρα, ο καφές, το τσάι, πολλά φρούτα λαχανικά, ξηροι καρποι και ελαιόλαδο.
Παρομοια ειναι και η δραση των Βιο θεραπευτικων που συνηθισαμε τα λεμε Αντιβιοτικα, πενικιλινη, στεροειδη, κορτιζονη.
Ο λ α εμποδιζουν τη δραση των ενζυμων, που τελικα δρουν ως καταλύτες .
Δεν ¨καταναλώνονται¨ και στο τέλος της αντίδρασης παραμένουν στην αρχική τους μορφή. Αυτα τα λιγα, για να ξερουμε τί περιπου γινεται οταν λιωνουμε μιαν...ασπιρινη, στο στομα μας που μας συνταγογραφησε ενας γιατρος.
Χαιρετε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου